6 σημάδια που δείχνουν ότι το συκώτι σας δεν μπορεί άλλον τον τρόπο ζωής σας

5 Ιανουαρίου, 2018 7:10 ΜΜ
More videos

Το συκώτι είναι ένα από τα όργανα του σώματός μας που βοηθάει στην αποτοξίνωση και δουλεύει πολύ σκληρά κάθε μέρα. Γι’ αυτό δεν μας κάνει εντύπωση που μπορεί να κουραστεί. Αν το συκώτι σας δεν μπορεί να μετατρέψει τις τοξίνες σε ασφαλή απόβλητα, αυτές περιμένουν στον λιπώδη ιστό για να απελευθερωθούν, όταν το συκώτι αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Δείτε παρακάτω 6 σημάδια ότι το συκώτι σας έχει πάθει υπερκόπωση.

Σύγχυση

© depositphotos

Αν το συκώτι σας είναι κουρασμένο, δεν μπορεί να φιλτράρει σωστά το αίμα. Κατά συνέπεια, οι τοξίνες μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλό σας. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να παρατηρήσετε συμπτώματα, όπως σύγχυση, προβλήματα μνήμης και δυσκολία λήψης αποφάσεων.

Χαμηλό επίπεδο σακχάρου

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για την ισορροπία του σακχάρου στον οργανισμό. Όταν το συκώτι είναι κουρασμένο μπορεί το επίπεδο σακχάρου να πέσει απότομα.

Φυσιολογικά, το συκώτι πρέπει να επεξεργαστεί και να παράξει γλυκόζη μετά από κάθε γεύμα. Ωστόσο, αν δεν μπορεί να απελευθερώσει την αποθηκευμένη γλυκόζη στο αίμα, το επίπεδό της πέφτει δραματικά. Κατά συνέπεια, προκαλείται κούραση, αδυναμία συγκέντρωσης και ευερεθιστότητα.

Ανισορροπία ορμονών

Το συκώτι ρυθμίζει και τις ορμόνες του σeξ. Μια δυσλειτουργία στο συκώτι μπορεί να είναι η αιτία για την ανισορροπία στα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λίμπιντο.

Εναλλαγές διάθεσης

© depositphotos   © depositphotos

Η μνήμη και η διάθεση εξαρτώνται από την κατάσταση του εγκεφάλου. Όταν μπαίνουν οι τοξίνες στον εγκέφαλο, δυσκολευόμαστε να ανακαλέσουμε μνήμες και βιώνουμε συχνές εναλλαγές διάθεσης.

Το άγχος και η κατάθλιψη συνδέονται με την κατάσταση του συκωτιού.

Δυσλειτουργίες ανοσοποιητικού συστήματος

Όσοι κολλάνε συχνά γρίπη ή άλλες ιώσεις πιστεύουν ότι η κύρια αιτία για αυτό είναι η έλλειψη βιταμίνης C. Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι το συκώτι παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Οπότε, όσο πιο δυνατό είναι το συκώτι τόσο καλύτερη είναι η αντιμετώπιση των ιώσεων.

Άπνοια ύπνου

© depositphotos

Η άπνοια ύπνου είναι μια δυσλειτουργία του ύπνου που χαρακτηρίζεται από διακοπή της αναπνοής για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Σε ακραίες περιπτώσεις, η διακοπή μπορεί να διαρκέσει 2 ή 3 λεπτά. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της άπνοιας ύπνου είναι το ροχαλητό.

Τρόποι για να βελτιώσετε την λειτουργία του συκωτιού

© zachvanstone8

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεινάσετε απλά να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές:

  • Μειώστε την κατανάλωση φρουκτόζης στα 20 γραμμάρια την ημέρα
  • Αποφύγετε τα αναψυκτικά
  • Αυξήστε την κατανάλωση πράσινων λαχανικών
  • Μειώστε ή αποφύγετε τελείως το αλκοόλ
  • Προτιμήστε φαγητά πλούσια σε θείο: αυγά, σκόρδο και κρεμμύδια
Ακολουθήστε μας στο facebook: