6 στάσεις του σώματος που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως

Ιούλιος 23, 2017 5:58 ΠΜ
More videos

Λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να κοιμηθούν μόλις ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους. Ευτυχώς, υπάρχουν ασκήσεις που θα βοηθήσουν να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα, να ανακουφιστείτε από το στρες και να χαλαρώσετε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Παρακάτω θα μάθετε 6 απλές στάσεις της γιόγκα, μετά από τις οποίες θα κοιμηθείτε ήρεμα.

#6 Πόδια πάνω στον τοίχο

Πώς να την κάνετε: Ξαπλώστε προς τον τοίχο και βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση σας. Σηκώστε τα πόδια ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με τα γόνατα και τοποθετήστε τα χέρια δίπλα σας, με τις παλάμες κάτω. Μείνετε στη θέση αυτή για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, λυγίστε ομαλά τα γόνατά σας και στρέψτε τα προς κάθε πλευρά.

#5 Στο στομάχι σας

Πώς να την κάνετε: Ξαπλώστε σε ένα μαξιλάρι με το στομάχι σας και πλέξτε τα δάχτυλα πίσω από την πλάτη. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, λυγίστε την πλάτη και τα δάχτυλα των ποδιών σας και προσπαθήστε να φτάσετε τα πόδια με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά επανέλθετε στην αρχική θέση και εκπνεύστε.

Επαναλάβετε την άσκηση 5-10 φορές. Μόνο τότε θα πρέπει να «ξεμπλέξετε» τα δάχτυλά σας και να χαλαρώσετε τα χέρια σας.

#4 Πόδια σε ευρεία γωνία

Πώς να την κάνετε: Καθίστε με τα πόδια ανοιχτά και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι μπροστά σας. Ισιώστε την πλάτη και εισπνεύστε όσο πιο βαθιά μπορείτε. Στη συνέχεια, εκπνέοντας αργά και τεντώνοντας τα χέρια προς τα εμπρός, ακουμπήστε στο μαξιλάρι.

Ξαπλώνοντας σε αυτή τη θέση, εισπνεύστε και εκπνεύστε 10 φορές. Στη συνέχεια σηκωθείτε.

#3 Ενωμένα πέλματα

Πώς να την κάνετε: Ξαπλώστε με την πλάτη σε ένα μαξιλάρι, ενώστε τα πόδια σας και απλώστε τα γόνατά σας στο πλάι. Τα χέρια πρέπει να είναι χαλαρά και τεντωμένα κατά μήκος του σώματός σας, με τις παλάμες προς τα πάνω. Αναπνεύστε βαθιά και ομοιόμορφα. Μείνετε στη θέση αυτή για 3 λεπτά.

#2 Γυρίστε ενώ ξαπλώνετε

Πώς να την κάνετε: Ξαπλωμένοι με την πλάτη, λυγίστε τα γόνατά σας και ενώστε τα. Στρέψτε αργά τα πόδια προς τα πλάγια, κρατώντας τα με τα χέρια σας. Μείνετε έτσι για 1 λεπτό και έπειτα αλλάξτε πλευρά. Επαναλάβετε 2 φορές για κάθε πλευρά.

#1 Στην πλάτη σας

Πώς να την κάνετε: Ξαπλώστε άνετα με την πλάτη σας σε ένα μαξιλάρι. Απλώστε τα πόδια και βάλτε τα χέρια στις πλευρές, με τις παλάμες προς τα πάνω. Προσέξτε ώστε η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή. Πάρτε 3 βαθιές εισπνοές και εκπνεύστε από τη μύτη. Στη συνέχεια, πάρτε 4 κανονικές αναπνοές. Σε αυτό το σημείο, θα νιώσετε υπνηλία και σύντομα θα πέσετε σε βαθύ ύπνο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: