6 μύθοι για την αγάπη που οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμα

Φεβ 5, 2018 5:03 ΜΜ
More videos

Οι μύθοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχαστούν και συχνά πιστεύουμε σε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε αποδείξεις. Η αγάπη δεν διαφέρει από τους άλλους τομείς της ζωής, και μερικά από τα κοινά στερεότυπα μπορεί να βλάψουν σοβαρά τις σχέσεις. Ωστόσο, αν τα γνωρίζετε, θα επωφεληθείτε.

Παρακάτω θα μάθετε τους 6 πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με το ρομαντισμό, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ευτυχία σας.

#1 Τα ετερώνυμα έλκονται

Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση; Ωστόσο, έχει αποδειχθεί λάθος. Γενικά, οι άνθρωποι που έχουν μακροχρόνια σχέση έχουν περισσότερα κοινά παρά διαφορές από την αρχή της σχέσης τους.

Από την πρώτη τους συνάντηση, παρατηρούν τα χαρακτηριστικά που έχουν κοινά με τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Αυτά δείχνουν πως το ζευγάρι θα μπορούσε να έχει μια αρμονική σχέση στο μέλλον.

Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί πως τα ζευγάρια με παρόμοιες προσωπικότητες και αξίες, γίνονται καλύτεροι γονείς.

#2 Μπορώ να τον αλλάξω

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας, ξεχάστε το. Σίγουρα, μια σχέση αφήνει ένα αποτύπωμα στις συνήθειες ενός ατόμου, αλλά υπάρχουν θεμελιώδεις τομείς που απλά δεν μπορείτε να αλλάξετε, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Αυτοί οι τομείς είναι η προσωπικότητα, οι συμπεριφορές, οι αξίες και οι επιλογές των κοινωνικών συμπεριφορών.

Αν ονειρεύεστε ένα σύντροφο που σας καταλαβαίνει και σας υποστηρίζει, θα είστε καλύτερα με κάποιον που μοιράζεται τις απόψεις σας.

#3 Η διαβίωση πριν από το γάμο είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο

Για να πάρετε μια σημαντική απόφαση, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ένα άτομο. Ωστόσο, η διαβίωση κάτω από την ίδια στέγη, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ένα ζευγάρι μένει μαζί και ίσως τα πηγαίνει καλά για λίγο καιρό, αλλά το να ετοιμαστεί για γάμο δεν μπορεί να γίνει σε λίγες ημέρες. Εν τω μεταξύ, οι γονείς αρχίζουν να ρωτούν πότε θα αποφασίσουν να παντρευτούν και αναφέρουν ως επιχείρημα το εξής: «Γιατί να περιμένετε αφού ζείτε κιόλας μαζί;»

Αυτό θα οδηγήσει το ζευγάρι στο να παντρευτεί γρήγορα αντί να πάρει μια συνειδητή απόφαση. Στο μέλλον, μπορεί να χωρίσουν ή να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με το πρόωρο βήμα τους. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αρχίσετε να ζείτε μαζί αφού είστε και οι δύο έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα.

#4 Το άλλο σας μισό είναι προκαθορισμένο

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να βρουν έναν ιδανικό σύντροφο από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι δεν τους συναντάμε, αλλά γινόμαστε σύντροφοι ψυχής ως αποτέλεσμα ενός ευτυχισμένου και αρμονικού γάμου. Επιπλέον, από τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη, σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από ένας, που θα μπορούσαν να γίνουν το άλλο μας μισό.

Είναι αποδεδειγμένο πως οι βασικές αξίες ενός ζευγαριού πρέπει να ταιριάζουν, αλλά μόνο η μακροχρόνια αγάπη και ο αμοιβαίος σεβασμός, παρά τα εμπόδια, θα σας κάνουν να αισθανθείτε πως έχετε δίπλα σας το άλλο σας μισό.

#5 Η αγάπη έχει ημερομηνία λήξης

Οι άνθρωποι που πιστεύουν κάτι τέτοιο, κάνουν λάθος. Μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Στόνι Μπρούκ, διαπίστωσε ότι τα συναισθήματα στα νέα ζευγάρια είναι τόσο ισχυρά όσο στις σχέσεις που κράτησαν 10 έως 29 χρόνια. Και στις δύο περιπτώσεις, οι εγκέφαλοι των εθελοντών που συμμετείχαν στο πείραμα αντέδρασαν στις φωτογραφίες των συντρόφων τους με παρόμοιο τρόπο.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι η αιώνια αγάπη είναι δυνατή μόνο αν οι σύντροφοι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, αν σέβονται τις απόψεις που έχει ο καθένας και επιλύουν τα προβλήματά τους μαζί.

#6 Υπάρχει αγάπη με την πρώτη ματιά

Αυτός ο μύθος είναι πολύ κοινός αλλά όχι ακριβής.

Οι έρευνες δείχνουν πως όταν μια γυναίκα «ελέγχει» τον άνδρα στην πρώτη τους συνάντηση, χρειάζεται μόνο 6 ματιές για να αποφασίσει αν της ταιριάζει.

Ενώ δεν υπάρχει καμία πραγματική αγάπη με την πρώτη ματιά, ούτε οι 6 ματιές είναι πολλές. Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ομιλητή Αλί Κάμπελ, μια γυναίκα χρειάζεται 45 δευτερόλεπτα για να αποφασίσει υποσυνείδητα αν της αρέσει ένας άνδρας ή όχι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: