6 μυστικές τεχνικές για να κοιμηθείτε αρκετά και καλά μόλις σε λίγες ώρες

18 Ιουλίου, 20174:45 ΠΜ
More videos

Oι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε πάρα πολύ το 24ωρο να έχει 1-2 ώρες παραπάνω για να μπορούμε να κοιμηθούμε λίγο περισσότερο.

Δείτε παρακάτω 6 τεχνικές που θα σας δώσουν έως και 22 ελεύθερες ώρες την ημέρα. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, αν σκοπεύετε να αλλάξετε τις συνήθειες του ύπνου σας ειδικά, αν η δουλειά σας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

6. Ο ύπνος των προγόνων μας- 6 ώρες

© depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 4 ώρες (πρώτη φάση) + 2 ώρες (δεύτερη φάση)= 6 ώρες.

Οι πρόγονοί μας κοιμόντουσαν σε 2 φάσεις χωρισμένες από μια περίοδο αφύπνισης. Αυτή η περίοδος θεωρούνταν μια ξεχωριστή ώρα και χρησιμοποιούνταν για πνευματική πρακτική, διαλογισμό και ανάγνωση. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον πολυφασικό ύπνο, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε αυτή είναι η μέθοδος είναι ιδανική. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η πιο εύκολη επιλογή και μπορεί να συμπληρωθεί με 30 λεπτά ύπνου για προσαρμογή.

5.  “Δυμαξία” – 2 ώρες

© Image by Maia Valenzuela used under CC   © depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 4 μισάωρα ύπνου κάθε 6 ώρες= 2 ώρες.

Ο Μπακμίνστερ Φούλερ βρήκε την πιο αποτελεσματική τεχνική ύπνου, που αποτελείται από 4 μισάωρα ύπνου κάθε 6 ώρες. Ο ίδιος ισχυριζόταν, ότι αισθανόταν πιο ενεργητικός από ποτέ. Μετά από 2 χρόνια με αυτό το πρόγραμμα ο διάσημος εφευρέτης εξετάστηκε από γιατροί, οι οποίοι τον βρήκαν απόλυτα υγιή. Αυτός είναι ο πιο ακραίος κύκλος ύπνου.

4. “Υπεράνθρωπος”- 2 ώρες

© wikipedia   © depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 6 20λεπτα ύπνου κάθε 4 ώρες= 2 ώρες.

Για πολλούς αυτή είναι μια αποτελεσματική και βολική τεχνική ύπνου. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα: δεν μπορείτε να χαλάσετε το πρόγραμμα και να παραλείψετε μια περίοδο ύπνου, γιατί διαφορετικά θα νιώσετε υπνηλία και κούραση. Αυτή η μέθοδος είναι το δημιουργικό μυστικό του Σαλβαντόρ Νταλί και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο Νταλί τοποθετούσε ένα μεταλλικό δίσκο κοντά στο κρεβάτι του όπου καθόταν με ένα κουτάλι στο χέρι του. Όταν έπεφτε το κουτάλι, ο καλλιτέχνης ξυπνούσε. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης του έδινε νέες ιδέες.

3. “Σιέστα”- 6,5 ώρες

© wikimedia   © depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 5 ώρες το βράδυ και 1,5 ώρα την ημέρα.

Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ ακολουθούσε αυτό το πρόγραμμα. Κοιμόταν στις 3 το πρωί, ξυπνούσε στις 8 και κοιμόταν άλλη 1,5 ώρα το απόγευμα. “Πρέπει να κοιμηθείς κάπου ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό. Βγάλε τα ρούχα σου και ξάπλωσε. Αυτό κάνω πάντα. Μην νομίζεις, ότι θα κάνεις λιγότερη δουλειά, επειδή κοιμάσαι κατά την διάρκεια της μέρας. Θα μπορέσεις να καταφέρεις περισσότερα”, έγραψε. 

2. “Τέσλα”- 2 ώρες και 20 λεπτά

© wikimedia   © depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 2 ώρες το βράδυ + 20 λεπτά την ημέρα= 2 ώρες και 20 λεπτά.

Ο φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα κοιμόταν μόνο για 2-3 ώρες την ημέρα. Μπορούσε να δουλεύει όλο το βράδυ, αλλά κυρίως χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνική, η οποία αργότερα πήρε το όνομά του.

1. “Κάθε άνθρωπος”- 2, 5 ώρες

© depositphotos

Φόρμουλα ύπνου: 2, 5 ώρες το βράδυ + 3 20λεπτα ύπνου κατά την διάρκεια της ημέρας,

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις συνήθειες ύπνου μωρών, ηλικιωμένων και ζώων. Για παράδειγμα, οι ελέφαντες είχαν ένα πρόγραμμα γνωστό ως “Κάθε άνθρωπος” και κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα: 1 ώρα το βράδυ και 3 ή 4 δεκαπεντάλεπτα κατά την διάρκεια της ημέρα. Πρέπει να υπάρχουν ίσα διαστήματα μεταξύ αυτών των περιόδων σύντομου ύπνου. Αυτό το πρόγραμμα θεωρείται το πιο εύκολο και πιο ευπροσάρμοστο. Επίσης, οι περίοδοι σύντομου ύπνου μπορούν να παραλειφθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπόνους: Πότε να κοιμηθείτε για να ξυπνήσετε ξεκούραστοι την ώρα που θέλετε.

Αν δεν είστε έτοιμοι για δραστικές αλλαγές, αλλά θέλετε να ξυπνάτε εύκολα, μπορείτε να υπολογίσετε την περίοδο που το σώμα σας θα ξυπνήσει πιο εύκολα.

Μπορείτε να υπολογίσετε την ακριβή ώρα για το ιδανικό ξύπνημα εδώ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News