6 λόγοι που δεν μπορούμε να νικήσουμε τα γνωστά παιχνίδια των Λούνα Παρκ

Μάρτιος 6, 2018 8:08 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν πολλά αποκριάτικα παιχνίδια με εκατοντάδες βραβεία. Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει να πάρετε μέρος, θα ξέρετε πως είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσετε. Τις περισσότερες φορές, οι διοργανωτές χρησιμοποιούν κόλπα για να κερδίζουν χρήματα και να κάνουν δυσκολότερη μια νίκη.

Παρακάτω θα μάθετε με ποιο τρόπο αλλάζουν τα παιχνίδια και πως μπορείτε να κερδίσετε.

#6 Σκάσιμο μπαλονιών με βελάκια

© depositphotos

Οι διοργανωτές λένε πως είναι εύκολο και συνήθως δίνουν 7 ή λιγότερα βελάκια για να σκάσετε μερικά μπαλόνια. Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμη κι αν τα πετύχετε, δεν σκάνε εύκολα. Ο λόγος είναι πως οι άκρες από τα βελάκια δεν είναι μυτερές και τα μπαλόνια δεν είναι αρκετά φουσκωμένα. Επιπλέον, μπορεί το κέντρο βάρους από τα βελάκια να έχει «σπάσει», οπότε δεν κατευθύνεται ακριβώς εκεί που πρέπει.

Πως μπορείτε να κερδίσετε;

-Αρχικά ελέγξτε αν το βέλος είναι ισορροπημένο ή όχι, χρησιμοποιώντας ένα χαρτί ανάμεσα στο σώμα και την μύτη του.

-Το πέταγμα πρέπει να είναι ισχυρό και ακριβές ταυτόχρονα.

-Επιλέξτε μπαλόνια που φαίνονται καλά φουσκωμένα.

#5 Πέταγμα μπάλας σε ένα στεφάνι

© wikimedia

Ακόμα κι αν είστε καλοί στο μπάσκετ, δεν θα είναι εύκολο να ρίξετε τη μπάλα στο στεφάνι. Το στεφάνι μπορεί να είναι μικρότερο ή να έχει καμπύλες και να είναι λυγισμένο, ώστε να είναι πιο δύσκολο να κερδίσετε.

© depositphotos

Είναι λίγο δύσκολο και όταν πρόκειται για την μπάλα. Μπορεί να περιέχει υπερβολικό αέρα, ώστε να αναπηδά περισσότερο. Επίσης, το στεφάνι είναι συνήθως πολύ ψηλά και πολύ μακριά.

Πώς μπορείτε να κερδίσετε;

-Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι, επειδή το μέγεθος του στεφανιού είναι σχεδόν το ίδιο με το μέγεθος της μπάλας.

-Προσπαθήστε να ρίξετε την μπάλα κάνοντας μια ψηλή και δυνατή καμπύλη. Όσο υψηλότερη είναι η καμπύλη, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε.

-Μην προσπαθήσετε να κάνετε τη μπάλα να αναπηδήσει από το ταμπλό στο στεφάνι, μιας και δεν θα λειτουργήσει. Αν μια μπάλα έχει πάρα πολύ αέρα, θα βρεθεί μακριά γρήγορα και πιθανότατα δεν θα πάει στο στεφάνι.

#4 Ρίψη πυραμίδας μπουκαλιών

© acclaimedevents

Έχετε τα μπουκάλια μπροστά σας και πρέπει να τα ρίξετε με τη βοήθεια μιας μπάλας. Θα ήταν εύκολο αν τα μπουκάλια δεν είχαν αρκετό βάρος. Συνήθως γεμίζονται με πέτρες και άμμο, ενώ η μπάλα είναι αρκετά ελαφριά.

Πώς μπορείτε να κερδίσετε;

-Υπάρχει ένα τέχνασμα για να αποφύγετε αυτή την παγίδα. Ζητήστε να κρατήσετε ένα μπουκάλι. Αν δεν θα σας αφήσουν, θα καταλάβετε πως πρόκειται για απάτη.

-Ακόμα και αν τα μπουκάλια είναι βαριά, μπορείτε να τα ρίξετε. Η ρίψη πρέπει να είναι πολύ δυνατή και ο στόχος πρέπει να είναι στο κάτω μέρος, μεταξύ των 2 μπουκαλιών. Εκεί είναι το πιο ευάλωτο σημείο.

#3 Ρίψη κρίκων

© imgur

Σας ζητούν να πετάξετε ένα κρίκο σε ένα από τα πολλά μπουκάλια. Αλλά είναι κατασκευασμένοι από σκληρό πλαστικό και το μέγεθός τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το λαιμό των μπουκαλιών. Για αυτό μπορεί να αναπηδήσει.

Πώς μπορείτε να κερδίσετε;

-Αποφύγετε να παίζετε εντελώς αυτό το παιχνίδι, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσετε. Αν αποφασίσετε να παίξετε, η ρίψη σας θα πρέπει να είναι τέλεια.

-Για να αυξήσετε την πιθανότητα, κάντε τον κρίκο να στριφογυρίζει. Αυτό το τέχνασμα θα τον κάνει να σταθεροποιηθεί όταν προσγειωθεί στο μπουκάλι.

#2 Ρίψη μπάλας σε καλάθι

© imgur

Σας ζητούν να πετάξετε 3 μπαλάκια του τένις σε ένα καλάθι και σας επιτρέπουν να κάνετε μια δωρεάν δοκιμή, κερδίζοντας. Τότε σκέφτεστε πως θα είναι το ίδιο και με τις υπόλοιπες ρίψεις, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

Το καλάθι είναι κατασκευασμένο από υλικό που κάνει την μπάλα να αναπηδήσει έξω. Και η μπάλα που έχετε βάλει στο καλάθι με την ελεύθερη δοκιμή σας, λειτουργεί πραγματικά εναντίον σας και ωθεί τις εισερχόμενες μπάλες προς τα έξω.

Πώς μπορείτε να κερδίσετε;

-Εξαρτάται από την τεχνική και την ακρίβειά σας. Προσπαθήστε να κάνετε τη ρίψη «ελαφριά» και να χρησιμοποιήσετε κάποιο ανάποδο φάλτσο για να μειώσετε την πιθανότητα αναπήδησης.

#1 Αναρρίχηση σε σκάλα από σχοινί

© depositphotos

Σας ζητάνε να ανεβείτε στην κορυφή μιας σκάλας και να χτυπήσετε ένα καμπανάκι ή να μείνετε εκεί για 5 δευτερόλεπτα. Κατά κανόνα, η σκάλα είναι μάλλον μικρή, αλλά μόλις κάνετε το πρώτο βήμα αρχίζει να γυρίζει και να περιστρέφεται ξανά και ξανά.

Αυτό συμβαίνει γιατί η κορυφή και το τέλος της είναι σταθερά σε ένα σημείο αντί για δυο. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διατήρηση της ισορροπίας.

Πως μπορείτε να κερδίσετε;

-Μην συμμετέχετε σε αυτό το παιχνίδι αν η ισορροπία σας δεν είναι τέλεια.

-Πρέπει να κάνετε τις σωστές κινήσεις για να κερδίσετε. Μετακινήστε το αντίθετο πόδι και χέρι ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: