6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μια σαλάτα

27 Ιανουαρίου, 2015 12:26 ΠΜ
More videos

Πόσες φορές τρως έξω μια σαλάτα και λες “μα τι λάθος κάνω εγώ και δεν βγαίνει τόσο νόστιμη”;

Ιδού, λοιπόν, τα συνηθισμένα λάθη που μπορεί να καταστρέψουν τη σαλάτα σου. Εν ολίγοις, το ελλιπές αλάτισμα, η περίσσια ή λειψή σος, το κακό ανακάτεμα και η υπερβολική γλύκα.

shutterstock_230067586

1. Αμάν πια με το overdose σε σιρόπι μπαλσάμικο! Εναλλακτικά, υπάρχει και το 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι, σιρόπι αγαύης, σιρόπι από γλυκά του κουταλιού, το οξύμελι αλλά και το λευκό μπαλσάμικο που δεν αλλοιώνει το χρώμα της σαλάτας.

2. Τα λαχανικά, ιδιαίτερα οι πρασινάδες, πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. Τα περιττά νερά αλλοιώνουν τη γεύση και την υφή της σος. Το στεγνωτήριο σαλάτας είναι ένα γκάτζετ που δεν κοστίζει και μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι στην κουζίνα.

3. Οι πρασινάδες πρέπει να είναι ολόφρεσκες, τροφαντές και τραγανές. Τελεία και παύλα.

4. Ποτέ δεν βάζουμε από πριν το ντρέσινγκ σε μια πράσινη σαλάτα παρά αυστηρά και μόνο τη στιγμή που θα τη σερβίρουμε: η σος «καίει» τα πράσινα φύλλα, που μαραζώνουν και χάνουν τη φρεσκάδα τους.

shutterstock_64945435

5. Μια σαλάτα αγαπά τις διαφορετικές υφές: το τραγανό των ξηρών καρπών ή των διαφορετικών λαχανικών, τα κρουτόν, το μίγμα πικρής σαλάτας, όπως η ρόκα και το ραντίτσιο ή το αντίβ με το άισμπεργκ ή το κλασικό μαρούλι.

6. Πρώτα βάζουμε τα λαχανικά μας σε μπολ, τα αλατίζουμε πολύ ελαφρά και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο το ντρέσινγκ και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε πάντα με τα χέρια, προσθέτοντας όσο χρειάζεται για να μην περισσεύει στον πάτο, αλλά να καλύπτει καλά και διακριτικά τα λαχανικά. Σε αυτό, μόνο μια δοκιμή μπορεί να πει την αλήθεια.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: