6 κανόνες καλής συμπεριφοράς που πολλοί σπάνε χωρίς να το γνωρίζουν

13 Φεβρουαρίου, 2018 4:31 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν πολλοί εθιμοτυπικοί κανόνες που μπορείτε να αγνοήσετε, αλλά σίγουρα όχι οι 6 που θα δείτε παρακάτω. Το πιο περίεργο είναι πως λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Διαβάζοντάς τους, θα μπορέσετε να αποφύγετε μερικά λάθη. Στο τέλος του άρθρου θα μάθετε πως να επιλέξετε το σωστό ποτήρι για το ποτό.

#1 Αφήνετε μια γυναίκα να μπει πρώτη στο ασανσέρ

Αν νομίζετε πως αυτό σας κάνει έναν ευγενικό άνδρα, κάνετε λάθος. Τα ασανσέρ είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνα, οπότε πρέπει οι άνδρες να μπαίνουν πρώτοι σε αυτά. Ωστόσο, το πρόσωπο που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα, πρέπει να βγει πρώτο, ανεξάρτητα από το αν είναι άνδρας ή γυναίκα.

#2 Λέτε «γείτσες!»

Όταν είστε με τους φίλους και την οικογένειά σας, είναι καλό να το πείτε αν κάποιος φτερνιστεί. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να προσποιηθείτε ότι δεν έχετε ακούσει τίποτα. Μερικές φορές μπορείτε να προσφέρετε ένα χαρτομάντιλο ή ένα μαντήλι, αλλά τίποτα περισσότερο.

#3 Καλύπτετε το στόμα με το δεξί χέρι όταν βήχετε

Το δεξί χέρι θεωρείται «κοινωνικό», επειδή το χρησιμοποιούμε για να πούμε γεια όταν συναντάμε κάποιον. Αν βήξετε ή φτερνιστείτε πριν από αυτό, μπορείτε να μεταδώσετε πολλά βακτήρια με το χέρι σας.

#4 Δίνετε το πιπέρι χωρίς το αλάτι ή το αντίθετο

Οι κανόνες εθιμοτυπίας λένε ότι δεν μπορείτε να δώσετε μόνο ένα από αυτά. Έτσι μην ξεχάσετε να προσφέρετε και το πιπέρι όταν σας ζητηθεί το αλάτι.

#5 Ανακατεύετε τη ζάχαρη δεξιόστροφα

Προσπαθείτε να μην χτυπήσετε τα τοιχώματα του ποτηριού, και δεν γνωρίζετε πως κάνετε ένα λάθος. Δεν πρέπει να κάνετε κύκλους με το κουτάλι σας, αλλά κινήσεις προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Αυτό θα διαλύσει τη ζάχαρη πιο γρήγορα και θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ήσυχη.

#6 Λέτε συγχαρητήρια σε μια νύφη για το γάμο της

Είναι απροσδόκητο, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες εθιμοτυπίας, μόνο τους άνδρες μπορείτε να συγχαρείτε για το γάμο τους. Στη νύφη, μπορείτε μόνο να ευχηθείτε ευτυχία και τίποτα περισσότερο. Ο λόγος είναι πολύ ρομαντικός: ένας άνδρας «κατέκτησε» μια γυναίκα και την παντρεύτηκε, γι ‘αυτό είναι ο μόνος που πρέπει να συγχαρούμε.

Επιπλέον: Πώς να επιλέξετε το σωστό ποτήρι για το σωστό ποτό:

© depositphotos

1, 2 – Σαμπάνια

3 – Κόκκινο κρασί

4 – Λευκό κρασί

5 – Κρασί πόρτο

6 – Λικέρ

7 – Πολεεπίπεδα κοκτέιλ

8 – Μεταλλικό νερό

9, 10 – Βότκα

11, 12 – Μπύρα

13, 14 – Αναψυκτικά

15 – Ζεστά κοκτέιλ

16 – Μαρτίνι

17 – Μαργαρίτα

18 – Τροπικά κοκτέιλ

19 – Κονιάκ

20, 21, 22 – Ουίσκι