6 ιαπωνικοί κανόνες για να γίνετε δυνατότεροι και πιο υγιείς

24 Φεβρουαρίου, 2018 5:40 ΜΜ
More videos

Ο Ιάπωνας μηχανικός και δάσκαλος του Αϊκίντο, ο Κατσούζο Νίσι, ήταν ένα αδύναμο αγόρι και οι γιατροί είπαν στους γονείς του πως θα πεθάνει πριν γίνει 20 ετών. Για να βελτιώσει την υγεία του, οι γονείς του τον έστειλαν σε ένα βουδιστικό μοναστήρι. Πέρασε 3 χρόνια μαθαίνοντας διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού και ξιφομαχία.

Αναζητώντας και άλλους τρόπους βελτίωσης της υγείας του, ο Κατσούζο διάβαζε πολλά σύγχρονα βιβλία που γράφτηκαν από γιατρούς αλλά και αρχαίες διατριβές για την Ανατολική και Ευρωπαϊκή ιατρική. Τελικά, ανέπτυξε το δικό του σύστημα για την ενίσχυση του σώματος. Το βιβλίο του δημοσιεύθηκε το 1927 όταν ο συγγραφέας ήταν 44 ετών.

Σήμερα μπορείτε να μάθετε το σύστημα του Κατσούζο, το οποίο έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο από τότε που εξηγήθηκε για πρώτη φορά πριν από 90 χρόνια.

#6 Σκληρό στρώμα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στα εσωτερικά όργανα. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τη στάση σας όλη την ημέρα και τη νύχτα. Ο Κατσούζο υποστηρίζει ότι διατηρώντας σε ευθεία τη σπονδυλική στήλη, σας επιτρέπει να είστε 2 εκατοστά ψηλότεροι και έχει ευεργετική επίδραση τόσο στην λειτουργία των πεπτικών οργάνων όσο και στο κυκλοφορικό σύστημα.

#5 Στερεός κύλινδρος αντί για μαξιλάρι

Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι η σκολίωση του αυχένα είναι μια από τις πρώτες ενδείξεις ότι η ζωή ενός ατόμου θα διακοπεί. Και ενώ μπορούμε να ελέγξουμε τη θέση του κεφαλιού μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πιο δύσκολο να το πράξουμε το βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κατσούζο συνιστά να πάρετε ένα στερεό μαξιλάρι ή ένα ρολό και να τοποθετήσετε τον 3ο και 4ο σπόνδυλο του λαιμού πάνω του.

Αρχικά, ο κύλινδρος θα σας προκαλέσει κάποια δυσφορία και γι ‘αυτό μπορείτε να τον τυλίξετε σε μερικές στρώσεις υφάσματος και στη συνέχεια να τα αφαιρέσετε ένα προς ένα.

#4 Άσκηση χρυσόψαρο

-Ξαπλώστε ευθεία σε μια σκληρή επιφάνεια.

-Τεντώστε τα χέρια σας επάνω.

-Τοποθετήστε τα πέλματα κάθετα στο πάτωμα.

-Τεντώστε το αριστερό σας πέλμα προς τα εμπρός και το αριστερό σας χέρι, χωρίς να τα αφαιρέσετε από το πάτωμα. Επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες με το δεξί πέλμα και χέρι. Επαναλάβετε την άσκηση για δύο λεπτά.

-Τοποθετήστε τα ενωμένα χέρια σας κάτω από το λαιμό, σταυρώνοντάς τα κατά του 3ου και του 4ου σπονδύλου. Φέρτε τα πόδια σας μαζί και απλώστε τα ελαφρά προς τα πλάγια. Μετακινήστε τα πόδια σας αριστερά και δεξιά, ώστε να δονείται το σώμα. Επαναλάβετε την άσκηση για δύο λεπτά.

#3 Βελτίωση της τριχοειδούς κυκλοφορίας

-Ξαπλώστε σε μια σκληρή και επίπεδη επιφάνεια.

-Βάλτε ένα στερεό κύλινδρο κάτω από τον 3ο και 4ο σπόνδυλο του λαιμού σας.

-Σηκώστε τα πόδια και τα χέρια, λυγίστε ελαφρά τους αγκώνες και τα γόνατά σας και χαλαρώστε όσο το δυνατόν περισσότερο.

-Κουνήστε τα χέρια και τα πόδια σας. Επαναλάβετε την άσκηση για 1-3 λεπτά.

#2 Ενώστε τις παλάμες και τις πατούσες σας

Αρχική θέση: Ξαπλώστε σε μια σκληρή και επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε ένα στερεό κύλινδρο κάτω από τον 3ο και 4ο σπόνδυλο του λαιμού σας. Λυγίστε τα γόνατά σας χωρίς να τα αφαιρέσετε από το πάτωμα και ενώστε τα πέλματα των ποδιών. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

-Ενώστε τις παλάμες σας κάθετα στο σώμα σας και πιέστε τα άκρα των χεριών μαζί. Επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες, αλλά αυτή τη φορά πατήστε στις παλάμες σας. Κάνοντας τις παλάμες να πιέζονται μαζί, σηκώστε τα χέρια και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πίσω στο θωρακικό πλέγμα.

-Τοποθετήστε τις παλάμες (ενώ είναι ακόμα ενωμένες) πίσω από το κεφάλι σας, χωρίς να αλλάξετε τη θέση τους. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τες στο θωρακικό πλέγμα.

-Τοποθετήστε τις παλάμες (ενώ είναι ακόμα ενωμένες) πίσω στο θωρακικό πλέγμα και μετακινήστε τες προς τα πόδια σας. Μετακινήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω από το στήθος στη βουβωνική χώρα 10 φορές. Στη συνέχεια, σηκώστε τα χέρια σας ενωμένα κάθετα στο θωρακικό πλέγμα, μετακινήστε τα στα πόδια και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πίσω από το κεφάλι σας.

-Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω στο θωρακικό πλέγμα, σηκώστε τις παλάμες και αρχίστε να κινείστε τα πόδια προς τα εμπρός και προς τα πίσω, κρατώντας τα πέλματα σας ενωμένα.

-Συνδυάστε τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών. Αν αισθάνεστε πόνο, μειώστε τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και ξεκουραστείτε με τα μάτια κλειστά για 10 λεπτά.

#6 Άσκηση της σπονδυλικής στήλης και του στομάχου

Αρχική θέση: Καθίστε σταυροπόδι και τοποθετήστε πάνω στα το επάνω μέρος των ποδιών σας. Επαναλάβετε κάθε άσκηση 10 φορές. Μετά από κάθε επανάληψη, κάντε τα εξής: τεντώστε τα χέρια μπροστά σας, κάθετα στο πάτωμα. Λυγίστε το κεφάλι προς τα αριστερά και κοιτάξτε προς την πλάτη σας. Κάνετε το ίδιο για τη δεξιά πλευρά. Εκτελέστε τις ίδιες ενέργειες με τα χέρια επάνω.

  1. Μετακινήστε τους ώμους πάνω και κάτω χωρίς να αλλάξετε τη θέση των βραχιόνων σας.
  2. Μετακινήστε τα χέρια σας στην αρχική θέση, λυγίστε ομαλά το κεφάλι προς τον αριστερό ώμο σας, και στη συνέχεια επαναλάβετε την άσκηση για τον δεξιό ώμο σας.
  3. Τοποθετήστε τα χέρια στα πέλματα και σηκώστε το κεφάλι, τεντώνοντας το πηγούνι σας επάνω. Στη συνέχεια χαμηλώστε το κεφάλι έτσι ώστε το πηγούνι να αγγίζει το στήθος σας.
  4. Σηκώστε τα χέρια προς τις πλευρές σας, κρατώντας τα παράλληλα στο πάτωμα και λυγίστε τους αγκώνες σας. Φέρτε τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό σας, στρέψτε την πλάτη και αγγίξτε το στήθος με το πηγούνι σας. Στη συνέχεια, απλώστε τα χέρια σας προς τα πλάγια, στρέψτε τις ωμοπλάτες, ισιώστε την πλάτη, ρίξτε το κεφάλι πίσω και κρατήστε αυτή τη θέση για 7 δευτερόλεπτα.
  5. Καθίστε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την 1η άσκηση, μετακινώντας τους ώμους σας προς τα επάνω όταν εισπνέετε και προς τα κάτω όταν εκπνέετε.
  6. Διατηρώντας την αρχική θέση της άσκησης για την πλάτη και το στομάχι, σκύψτε αριστερά και δεξιά, τεντώνοντας και χαλαρώνοντας το στομάχι για 10 λεπτά.