Με 6 ευρώ την ημέρα θα κάνετε το παιδί σας εκατομμυριούχο

2 Μαρτίου, 2018 10:18 ΠΜ
More videos

Πάντα ονειρευόσασταν να γίνει, έστω το παιδί σας, εκατομμυριούχος; Ένας ειδικός στα οικονομικά αποκαλύπτει πώς μπορεί να γίνει αυτό, εξοικονομώντας μόλις 6 ευρώ την ημέρα.

Ο 39χρονος Ρομπ Γκάρντερ με έδρα το Λονδίνο, λέει ότι εάν βάζετε αυτό το ποσό στην άκρη κάθε μέρα μέχρι το παιδί σας να φτάσει στην ηλικία των 10 ετών, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε ένα συνταξιοδοτικό πακέτο ύψους 1, 3 εκατομμυρίων ευρώ όταν θα φτάσει στην ηλικία των 65 ετών.


Ο ειδικός σε οικονομικά, Ρομπ Γκάρντερ

Στην ομιλία του, εξηγεί πως οι γονείς πρέπει να φτιάξουν ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για το παιδί τους την ημέρα που θα γεννηθεί. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνεισφέρουν 6 ευρώ κάθε μέρα μέχρι το παιδί τους να γίνει 10 ετών, κάτι που αντιστοιχεί ουσιαστικά σε περίπου 7,5 ευρώ την ημέρα λόγω φορολογικών ελαφρύνσεων.

Όταν το παιδί φτάσει στην ηλικία των 10 ετών, το ποσό θα έχει αυξηθεί κατά 57 ευρώ την εβδομάδα, ή 2.800 ευρώ ετησίως – φτάνοντας συνολικά τα 28.000 ευρώ.

Με τη βοήθεια σοφών επενδύσεων, το συνταξιοδοτικό θα μπορούσε να αυξηθεί μεταξύ 40.000 και 45.000 ευρώ από εκείνο το σημείο.

Εάν δεν προστεθούν άλλα χρήματα, το ποσό θα διπλασιάζεται περίπου κάθε δεκαετία και θα φτάσει περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ όταν το παιδί σας θα γίνει 65 ετών.

Ο Ρομπ, πατέρας δύο παιδιών, που είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων Redington, περιέγραψε την εξοικονόμηση χρημάτων ως το «ένα και μοναδικό πράγμα» που οι γονείς θα πρέπει να αφήσουν στα παιδιά τους.

Μόλις 6 ευρώ την ημέρα μπορούν να κάνουν το παιδί σας εκατομμυριούχο. Φωτογραφία: Pexels.com

Ακόμη και η εξοικονόμηση μόλις 3 ευρώ την ημέρα, μέχρι την ηλικία των 10 ετών, το παιδί σας θα μπορούσε να έχει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ όταν θα φτάσει τα 65.

Ο Ρομπ, δήλωσε επίσης, πως οι άνθρωποι είναι έκπληκτοι όταν ακούν για τις αποταμιευτικές συμβουλές του, επειδή δεν καταλαβαίνουν την έννοια του σύνθετου ενδιαφέροντος.

«Οι άνθρωποι σοκάρονται όταν ακούν τις συμβουλές μου και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να έχουν ένα τέτοιο ποσό για συνταξιοδότηση» είπε. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν, ούτε εκμεταλλεύονται, το σύνθετο ενδιαφέρον. Χωρίς αυτό, το να καταφέρει κανείς να βγάλει 1 εκατομμύριο ευρώ, βάζοντας απλά στην άκρη 6 ευρώ κάθε μέρα, θα χρειαζόταν ουσιαστικά 500 χρόνια για να το καταφέρει. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν χαρακτήρισε το σύνθετο ενδιαφέρον το όγδοο θαύμα του κόσμου και είπε: ‘Όσοι το καταλαβαίνουν, κερδίζουν, όσοι όχι, το πληρώνουν».

[dailymail] [iefimerida]

Ακολουθήστε μας στο facebook: