6 απλοί τρόποι για να διώξετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον υπολογιστή σας

17 Μαΐου, 2017 2:50 ΠΜ
More videos

Η σκόνη είναι ένας από τους κύριους εχθρούς του υπολογιστή. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε καθαρό και το τι κάνουμε, η σκόνη από τον αέρα παραμένει σταθερή, εμποδίζοντας την καλή λειτουργία του.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε εύκολα τον υπολογιστή σας από τη σκόνη και τη βρωμιά με τη βοήθεια διαθέσιμων αντικειμένων.

#1 Σκουπίστε την οθόνη

© depositphotos   © depositphotos

Για να αφαιρέσουν τη σκόνη της οθόνης, αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τραχιές επιφάνειες και χαρτοπετσέτες. Τα χνούδια επιστρέφουν και πάλι, κολλούν στην οθόνη ή πέφτουν στο πληκτρολόγιο. Επιπλέον, οι χαρτοπετσέτες αφήνουν μικρές γρατσουνιές και λεκέδες στην επιφάνεια της οθόνης.

Το μόνο κατάλληλο εργαλείο, είναι ένα πανί μικροϊνών που δεν αφήνει χνούδια και είναι αρκετά μαλακό ώστε να μην γρατσουνίσει την οθόνη.

#2 Αφαίρεση σκόνης 

© depositphotos   © depositphotos

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, αμμωνία ή ακετόνη. Αυτά τα υγρά μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα από τα κουμπιά και να βλάψουν την οθόνη, ειδικά αν καλύπτεται με αντι-ανακλαστική επικάλυψη.

Για να προετοιμάσετε ένα υγρό καθαρισμού στο σπίτι, ανακατέψτε νερό και λευκό ξύδι σε ίσες αναλογίες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λύση για να υγράνετε ελαφρά (αλλά όχι να βουτήξετε) το πανί του υπολογιστή σας.

#3 Απαλλαγείτε από τις γρατσουνιές

© wikihow

Χρησιμοποιήστε λίγη οδοντόκρεμα για να καλύψετε τις γρατσουνιές. Βεβαιωθείτε πως δεν περιλαμβάνεται τζελ μιας και αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση οδοντόπαστας με μεγάλα λειαντικά σωματίδια.

Εφαρμόστε οδοντόκρεμα πάνω από τη γρατσουνιά χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών ή έναν μαλακό χαρτομάντιλο. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά σκουπίστε με ένα ελαφρώς υγρό πανί.

#4 Απομακρύνετε τη σκόνη

Η βρωμιά και η σκόνη μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από ένα πληκτρολόγιο με ένα πιστολάκι μαλλιών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε τη σκόνη από τη μονάδα.

– Αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας και τραβήξτε τα καλώδια έξω.

– Αφαιρέστε τα πλευρικά τοιχώματα με ένα κατσαβίδι.

– Βάλτε τη συσκευή να μόνο στον κρύο αέρα.

#5 Απομακρύνετε τη σκόνη από σημεία με δύσκολη πρόσβαση

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από δύσκολα μέρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσερό. Έτσι, είναι εύκολο να φύγει από σημεία όπως τα θερμαντικά σώματα και τους ανεμιστήρες. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον ένα φυσερό μεσαίου μεγέθους, γιατί το μικρό δεν θα δημιουργήσει αρκετό αέρα.

Μια κοινή ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τέλεια τη σκόνη από έναν υπολογιστή. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το σπίτι, μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο, τη μονάδα συστήματος και τα ηχεία. Απλώς αφαιρέστε τη βούρτσα από το σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας εκ των προτέρων.

#6 Καθαρίστε τα πλήκτρα και τα κουμπιά του ποντικιού

Υπάρχει ένας καλός τρόπος να καθαρίσετε τα κουμπιά του πληκτρολογίου και του ποντικιού από τη βρωμιά χωρίς να τα βγάλετε.

-Ανακατέψτε λευκό ξύδι με νερό σε ίσες αναλογίες, βρέξτε ένα πανί μικροϊνών και στραγγίστε το.

-Χρησιμοποιήστε ένα ευρύ λεπτό αντικείμενο όπως το μαχαίρι του βουτύρου ή ένα χάρακα και καλύψτε το με το πανί.

-Αφαιρέστε εύκολα την σκόνη από τα πλήκτρα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: