6 απλοί κανόνες που θα κάνουν την ζωή των νευρωτικών πιο εύκολη

17 Δεκεμβρίου, 2017 1:20 ΠΜ
More videos

Ο ψυχολόγος Μάικλ Λαμπκόβσκι δεν κρύβει το γεγονός ότι έγινε ψυχολόγος για να αντιμετωπίσει κάποια δικά του προβλήματα και κατάφερε να τα λύσει. Μετά από 30 χρόνια εμπειρίας και παρατηρήσεων, δημιούργησε 6 κανόνες. Ο Μάικλ υποστηρίζει ότι αυτοί οι 6 κανόνες μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την νεύρωση.

Δείτε παρακάτω 6 απλούς κανόνες που θα κάνουν την ζωή των νευρωτικών πιο εύκολη.

6. Να κάνετε μόνο αυτό που θέλετε

Αυτός ο κανόνας είναι ο πιο σημαντικός και λειτουργεί σε όλες τις περιστάσεις από τις καθημερινές μέχρι τις σημαντικές αποφάσεις ζωής. Απλά ακολουθήστε το ένστικτό σας και κάντε αυτό που θέλετε.

5. Μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να κάνετε

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο “οι παραχωρήσεις και οι συμβιβασμοί είναι οι πιο σύντομοι δρόμοι για τον καρδιολόγο και τον ογκολόγο.” Έτσι, η ιδέα του να κάνετε κάτι που δεν θέλετε θα οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε.

4. Αν δεν σας αρέσει κάτι, πείτε το

Η τυπική συμπεριφορά ενός νευρωτικού είναι να συσσωρεύει την οργή του και μετά να τσακώνεται με τον συνομιλητή του στο κεφάλι του. Μπορεί να μην είναι πολύ ωραίο, αλλά είναι καλύτερο να πείτε “Δεν μου αρέσει. Μην μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο.”

Ο Μάικλ υποστηρίζει ότι πρέπει να το πείτε μόνο μια φορά.

3. Μην απαντάτε αν δεν σας ρωτήσουν

Δηλώσεις όπως “Βαρέθηκε. Φεύγω” ή “Με κούρασες” δεν είναι ερωτήσεις, όμως σκοπός τους είναι να σας προκαλέσουν για να απαντήσετε.

Ο ψυχολόγος υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να απαντήσετε και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον 3ο κανόνα και να πείτε “Δεν μου αρέσει αυτό που λες.”

2. Να απαντάτε μόνο σε ερωτήσεις

Αν σας κάνουν μια ερώτηση και απαντήσετε μόνο σε αυτή την ερώτηση θα φανείτε ως ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση. Κάθε επιπλέον επεξήγηση θα φανεί ως δικαιολογία.

1. Να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας, όταν τσακώνεστε

Η βασική αρχή αυτού του κανόνα είναι να εξηγείτε τα συναισθήματά σας και τις προσδοκίες σας.

Αυτός ο κανόνας δεν φέρνει καυγάδες, αφού δεν διαφωνείτε με τον σύντροφό σας, απλά μιλάτε για τα συναισθήματά σας.