Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
σχέσεις6 αναμφισβήτητα σημάδια ότι βγαίνετε με τον λάθος άνθρωπο

6 αναμφισβήτητα σημάδια ότι βγαίνετε με τον λάθος άνθρωπο

Oι φαινομενικά ευτυχισμένες σχέσεις δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται. Η δημοφιλής πεποίθηση είναι ότι αν ένα ζευγάρι θέλει να είναι μαζί, το ευτυχισμένο τέλος είναι εγγυημένο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει πάντα αυτό.

Δείτε παρακάτω 6 προειδοποιητικές ενδείξεις ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στην σχέση σας, σύμφωνα με τους περισσότερους ψυχολόγους.

Συνεχείς τσακωμοί

Αν οι τσακωμοί που έχετε με το ταίρι σας είναι καθημερινό φαινόμενο, τότε ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε πιο σοβαρά την σχέση σας. Η γραμμή ανάμεσα στο “οι τσακωμοί είναι το αλατοπίπερο της σχέσης” και σε κάτι πιο σοβαρό είναι πολύ λεπτή.

Προσπαθήστε να μάθετε να σκέφτεστε με προοπτική: πως θέλετε να είναι η ζωή σας σε μερικά χρόνια; Σκεφτείτε το μέλλον σας με αυτόν τον άνθρωπο και δείτε αν ανταποκρίνεται στα σχέδιά σας για οικογένεια.

Η ζήλια δεν είναι αγάπη

Μερικές φορές, ακούμε ότι όση περισσότερη ζήλια υπάρχει σε ένα ζευγάρι, τόσο πιο δυνατή είναι η σχέση. Στην πραγματικότητα, όμως, η ζήλια είναι καταστροφική και πρέπει να βρίσκεται υπό έλεγχο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να φέρουν πιο κοντά ένα ζευγάρι και η ζήλια μπορεί να τα καταστρέψει όλα.

Η ζήλια είναι ένδειξη έλλειψης εσωτερικής αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης. Για να ξεφύγουμε από αυτό το άσχημο συναίσθημα, το μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας μέσω της ζήλιας. Η ζήλια δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη, αλλά με τις εξαρτημένες σχέσεις.

Σημάδια αδιαφορίας

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 720

Η γλώσσα του σώματος δεν λέει ποτέ ψέματα. Όταν μας ελκύει ένας άνθρωπος, δεν μπορούμε να το κρύψουμε ακόμα και αν προσπαθούμε να έχουμε τα συναισθήματά μας υπό έλεγχο. Παίζουμε με τα μαλλιά μας και κοκκινίζουμε.

Ωστόσο, τα σημάδια δεν μπορεί να είναι ίδια όλη την ώρα. Όπως και να έχει είναι μια καλή ευκαιρία για να δείτε πως αισθάνεται ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας. Αν η γλώσσα του σώματος του συντρόφου σας δείχνει αδιαφορία, τότε σημαίνει ότι ο σύντροφος σας είναι πιο ψυχρός από ότι συνήθιζε να είναι.

Απόσταση

Η περίπτωση που ο ένας σύντροφος φεύγει μακριά για δουλειά ή σπουδές είναι πολύ συνηθισμένη και μπορεί να κάνει κακό στην σχέση. Μετά από αρκετούς μήνες η εικόνα του συντρόφου που υπάρχει στο μυαλό ξεθωριάζει ή γίνεται πιο θολή. Κανένα μέσο επικοινωνίας, όπως το Skype ή το Facebook μπορεί να αντικαταστήσει την καθημερινή επαφή από κοντά. Ακόμα και αν η αγάπη σας επιβιώσει, η σχέση είναι καταδικασμένη μελλοντικά.

Συνεχής αμφισβήτηση των επιλογών σας

Είναι φυσιολογικό να αμφιβάλλετε κατά καιρούς για τις επιλογές σας και να σκέφτεστε, αν θέλετε να παντρευτείτε τον σύντροφό σας ή όχι. Στις υγιείς σχέσεις, ο χρόνος πάντα βοηθάει στην μείωση των αμφιβολιών και των φόβων. Όσο περισσότερο καιρό είστε μαζί, τόσο λιγότερος χρόνος μένει για άγχος και αμφιβολίες.

Ωστόσο, αν έχετε συνέχεια αμφιβολίες, σημαίνει ότι κάτι λείπει από την σχέση σας.

Aσύμβατοι στόχοι

Τα αντίθετα έλκονται. Σίγουρα, έχετε ακούσει πολλές φορές αυτή την έκφραση, αλλά πολλές φορές η ζωή παίρνει τις δικές της αποφάσεις.

Ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει κοινά σχέδια για το μέλλον μόνο όταν οι στόχοι τους είναι συμβατοί. Φυσικά, είναι αδύνατον να βρείτε κάποιον που να έχει ακριβώς τις ίδιες προτεραιότητες με τις δικές σας. Αλλά, πρέπει να έχετε κοινές αξίες όσον αφορά την οικογένεια και τους ρόλους μέσα σε αυτήν, την ανατροφή των παιδιών και την εκπαίδευση.

Αν οι απόψεις σας είναι τελείως διαφορετικές, δεν έχει νόημα να εξαπατάτε τους εαυτούς σας.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 274

© warnerbros

[culturacolectiva]

Τα πιο σημαντικά