5χρονη ανέλαβε την πλήρη φροντίδα των γιαγιάδων της όταν τις εγκατέλειψε η μητέρα της

Μάρτιος 9, 2017 3:54 ΜΜ
More videos

Ενώ τα περισσότερα 5χρονα περνούν τον χρόνο τους στο σχολείο και παίζοντας, η Άννα Γουάνγκ από την νοτιοδυτική Κίνα, φροντίζει τη γιαγιά και την προγιαγιά της. Στην πραγματικότητα, προσφέρει όσα μπορεί στις δυο ηλικιωμένες γυναίκες. Είναι ένας ρόλος που δεν θα πρέπει να βαραίνει κανένα παιδί σε αυτή την ηλικία.

Ο πατέρας της Άννα βρέθηκε στη φυλακή για άγνωστους λόγους όταν η ίδια ήταν 3 μηνών. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε και την εγκατέλειψε λίγο αργότερα. Η μικρή Άννα εγκαταλείφτηκε στα απομακρυσμένα βουνά Ζουγίν με την γιαγιά της που έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αρθριτικά της και την 92 ετών προγιαγιά της. Η μικρή συλλέγει τρόφιμα, μαγειρεύει, καθαρίζει και βοηθά τις γιαγιάδες της στην τουαλέτα.

Κάποιοι γενναιόδωροι γείτονες, επιτρέπουν στην Άννα να μαζεύει λαχανικά από το αγρόκτημά τους. Η μικρή έχει αναφέρει αρκετές φορές, πως τα κάνει όλα αυτά επειδή το θέλει και εύχεται στην οικογένειά της να έχει υγεία.

Μια συλλογή φωτογραφιών, δείχνει πως η παιδική της ηλικία έχει χαθεί και ξεχαστεί.

Η 5χρονη Άννα Γουάνγκ από την Κίνα, φροντίζει την άρρωστη γιαγιά και την 92χρονη προγιαγιά της.

bp

Δεδομένου ότι οι ηλικιωμένες είναι κλινήρεις, η Άννα μαγειρεύει γι’ αυτές και τις ταΐζει κάθε μέρα, ενώ άλλα παιδιά παίζουν και πηγαίνουν στο σχολείο.

bp

Έχει αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού όπως το καθάρισμα. Κάνει μπάνιο τις ηλικιωμένες γυναίκες ενώ τις βοηθά ακόμη και όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα.

bp

Η οικογένεια ζει σε ένα μικρό σπίτι στα απομακρυσμένα βουνά Ζουγίν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

bp

Η Άννα ξυπνάει νωρίς κάθε πρωί για να ασκήσει τα καθήκοντά της. Δεν έχει άλλους συγγενείς ή φίλους για να την στηρίξουν.

bp

Ο πατέρας της Άννα βρέθηκε στη φυλακή για άγνωστους λόγους όταν η ίδια ήταν 3 μηνών.

bp

Η μητέρα της που ξαναπαντρεύτηκε λίγο αργότερα, εγκατέλειψε την μικρή Άννα και την άφησε να προσέχει τις άρρωστες γιαγιάδες της.

bp

Στέκεται σε ένα σκαμνί και τεντώνει το μικρό της σώμα πάνω από μια σόμπα για να ετοιμάζει τα οικογενειακά γεύματα.

bp

Κάποιοι γενναιόδωροι γείτονες που έχουν αγρόκτημα, επιτρέπουν στην Άννα να παίρνει λαχανικά από εκεί. Η μικρή τα μεταφέρει στην πλάτη της.

bp

Η γιαγιά της υποφέρει από σοβαρή σηπτική αρθρίτιδα και μετά βίας μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της χωρίς τη βοήθεια της Άννας.

bp

Η μικρή έχει αναφέρει αρκετές φορές, πως τα κάνει όλα αυτά επειδή το θέλει και εύχεται στην οικογένειά της να έχει υγεία.

bp

Ωστόσο, κανένα παιδί δεν πρέπει να ζει υπό τέτοιες συνθήκες και η Άννα θρηνεί εμφανώς για τη ζωή που δεν μπορεί να έχει.

bp

Μια φωτογραφία του πατέρα της είναι το μόνο που έχει απομείνει από την παιδική της ηλικία που χάνεται.

bp
Ακολουθήστε μας στο facebook: