53χρονος σεκιουριτάς έπαθε έμφραγμα εν ώρα εργασίας στο Ασκληπιείο Βούλας και τον πήγαν στο Τζάνειο όπου κατέληξε

21 Απριλίου, 202312:46 ΠΜ

53χρονος σεκιουριτάς, έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας και καθώς το αιμοδυναμικό του Ασκληπιείου δεν εφημερεύει καθημερινά, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο (στον Πειραιά), όπου και κατέληξε.

“Ήταν θύμα της πολιτικής της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ” λέει η ιατρός-Ακτινοδιαγνώστης και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας”, Δέσποινα Τοσονίδου. “Πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι στα νότια προάστια δεν έχουν ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, εάν πάθουν έμφραγμα. Εκτός και αν έχουν χρήματα, ή ιδιωτική ασφάλιση”.

Δείτε την ανάρτησή της:

“Πριν λίγο έμαθα ότι πέθανε ο Μάριος.
Έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας. Οι συνάδελφοι στο ΤΕΠ, όπως και οι εφημερεύοντες καρδιολόγοι, έπραξαν αμεσα.
Το αιμοδυναμικό του Ασκληπιείου δεν εφημερεύει καθημερινά – πώς θα μπορούσε άλλωστε; Χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς εξειδικευμένους τεχνολόγους; Χωρίς επαρκές κονδύλι για την αποπληρωμή εφημεριών, υπερωριών;
Ο Μάριος διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε.
Ο Μάριος. Σεκιούριτι στο Ασκληπιείο Βούλας, εργολαβικός δηλαδή. 53 ετών, συνήθως νυχτέρια.
Ήταν άτυχος ο Μάριος; Ήταν η κακιά η ώρα;
Όχι φυσικά.
Ήταν θύμα της πολιτικής της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, που δεν επιτρέπει να σώζονται όσες περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν.
Με άλλα λόγια, πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι στα νότια προάστια δεν έχουν ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, εάν πάθουν έμφραγμα.
Εκτός και αν έχουν χρήματα, ή ιδιωτική ασφάλιση. Τότε μπορούν να πάνε στο Mediterraneo.
Ο Μάριος ήταν ένας από εμάς. Ένας της τάξης μας. Σκληρά εργαζόμενος, με πολύ χαμηλό μισθό, με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Δικά τους τα κέρδη – Δικοί μας οι νεκροί”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News