Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
Ελλάδα52χρονη καθαρίστρια με 4 παιδιά πέρασε 6η στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

52χρονη καθαρίστρια με 4 παιδιά πέρασε 6η στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ηθελε να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Αυτό μας απάντησε η 52χρονη Αναστασία Φραγκίδου, καθαρίστρια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όταν τη ρωτήσαμε τον λόγο που την παρακίνησε να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η κ. Φραγκίδου πέρασε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, περνώντας αρκετούς δύσκολους χειμώνες για να το καταφέρει.

71c0090420729e269ce8a6ff55e1b610

Είναι από την Αρίσβη της Λέσβου, παντρεύτηκε στα 19 της, έκανε το πρώτο της παιδί (αγόρι) στα 20 της και ακολούθησαν δύο δίδυμα κορίτσια κι ακόμα ένα κοριτσάκι! Πού καιρός για σπουδές; Ειδικά όταν έπειτα από κάποια χρόνια έμεινε μόνη της να φροντίζει και τα τέσσερα…

«Ηθελα πάντα να συνεχίσω τις σπουδές μου, αλλά παντρεύτηκα μικρή και έκανα τέσσερα παιδιά, δεν είχα ποτέ χρόνο. Οταν πια μεγάλωσαν και μπήκαν σε μια σειρά, ένιωσα ξανά την ανάγκη», μας λέει η Αναστασία Φραγκίδου.

a54bc3574ab5b5993731270eb1d8712f

Στα θρανία, ξανά

Το 2011, παράλληλα με τη δουλειά της ως καθαρίστρια, κάθησε ξανά στα θρανία για να ξεκινήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια και επειδή τα παιδιά της σπούδαζαν στην Αθήνα, ζήτησε μετάθεση και το 2014 πήγε στο ίδιο πόστο, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης της πρωτεύουσας. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε στο 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Τα ωράριά της ήταν εξαντλητικά. Πέντε και τέταρτο το πρωί έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά έως τη 1 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, να φροντίσει τα μικρότερα παιδιά και να διαβάσει έως τις 7 που έπρεπε να βρίσκεται στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, από το οποίο σχολούσε στις 11. «Ούτε κι εγώ ξέρω πώς τα προλάβαινα, κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα, ήταν βάρβαρο, αλλά ήθελα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου», σχολιάζει.

Είχε όμως πολύτιμους συμμάχους της τα παιδιά της και ιδιαίτερα τον μεγάλο της γιο, τον Παναγιώτη και τη νύφη της τη Μαρία που τη διάβαζαν! Και το λέμε αυτό γιατί η Αναστασία Φραγκίδου δεν έκανε ούτε ιδιαίτερα μαθήματα ούτε φροντιστήρια.

Πηγή: kathimerini

Τα πιο σημαντικά