50χρονος στην Κω μέθυσε και προσπάθησε να κλέψει το δικό του ιστιοφόρο

14 Ιουνίου, 2017 5:21 ΠΜ
More videos

Το Λιμεναρχείο Κω είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνησή του σκάφους, επειδή δεν διέθετε τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα σύμφωνα με το vimatisko.gr.

Τα “έτσουξε” και πήγε να κλέψει το… δικό του ιστιοφόρο από τη μαρίνα της Κω όπου είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του Λιμεναρχείου, ένας 50χρονος αλλοδαπός! Χρειάστηκε να επέμβει το πλήρωμα ενός περιπολικού σκάφους για να βάλει τέλος στον απόπλου του πριν προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά!

Το Λιμεναρχείο είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνησή του σκάφους επειδή δεν διέθετε τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα, αλλά ο 50χρονος δεν μπορούσε να χωνέχει ότι οι διακοπές που είχε προγραμματίσει θα είχαν άδοξο τέλος! Έτσι, έγινε… τύφλα στο μεθύσι, μπήκε μέσα και αποπειράθηκε να σαλπάρει με άγνωστο προορισμό.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των λιμενικών που τον πλεύρισαν με το περιπολικό τους, το ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή “Κρητικά” της Κω και επέστρεψε στη μαρίνα, όμως ο ιδιοκτήτης του έκανε τον… ζόρικο όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που επιφέρει φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, απείθεια για την οποία προβλέπεται φυλάκιση ως έξι μηνών και επικίνδυνη μέθη που τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο!

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 50χρονος αλλοδαπός στη θαλάσσια περιοχή “ΚΡΗΤΙΚΑ” ν.Κω για παράβαση των άρθρων 372, 169 και 440 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα,  μετά από αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθη ο ανωτέρω διότι αποπειράθηκε να αναχωρήσει με Ι/Φ σκάφος από τη μαρίνα Κω, το οποίο στερείτο παντελώς προβλεπόμενων ναυτιλιακών εγγράφων και είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε μετακίνησή του.

Επιπλέον κατά το γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ παράλληλα προέβαλλε απείθεια.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο της Κω.

[vimatisko]