5 θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να είναι αλήθεια

30 Ιανουαρίου, 20184:20 ΜΜ

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας μας στοιχειώνουν εδώ και χρόνια. Κάθε χρόνο οι άνθρωποι προσπαθούν να δουν διάφορα ιστορικά γεγονότα από μια νέα οπτική γωνία. Μερικές φορές ανακαλύπτουν ακόμη και ασυνήθιστα γεγονότα από τις βιογραφίες διάσημων ανθρώπων.

Στην αρχή, τέτοιες ανακαλύψεις προκαλούσαν γέλιο στους ανθρώπους. Ορισμένες από αυτές τις θεωρίες φάνηκαν αρκετά λογικές.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές περίεργες θεωρίες. Εσείς θα αποφασίσετε ποιες από αυτές είναι εντελώς ανόητες και ποιες νομίζετε ότι είναι αρκετά πιθανές.

1. Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Είχε υπάρξει ή όχι; 

© Columbia Pictures

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με τον Σαίξπηρ. Υπήρξε ποτέ; Ας υποθέσουμε πως ναι. Αλλά πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει γράψει όλα τα έργα του μόνος του, εφόσον δεν είχε υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης  (επειδή δεν προερχόταν από μια ευγενή οικογένεια);

Στην ταινία Ανώνυμος, που κυκλοφόρησε το 2011, ο Σαίξπηρ εμφανίστηκε ως μέσος ηθοποιός που αποθεώθηκε για όλα τα έργα που έγραψε ο Έντουαρντ ντε Βερ. Φυσικά, αυτοί που έχουν ασχοληθεί πολύ με τον Σαίξπηρ διαφωνούν απόλυτα με αυτή την άποψη. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή των γεγονότων υπήρξε για περισσότερο από 100 χρόνια και θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς.

2. Ο Χίτλερ πέθανε από γηρατειά το 1984.

© Simoni Renée Guerreiro Dias   © Heinrich Knirr/Wikimedia

Όπως ίσως γνωρίζετε, στις 30 Απριλίου 1945, ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο οχυρό του. Το σώμα του βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το FBI έχει αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα που ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ απολάμβανε μια ήρεμη και ειρηνική ζωή πολύ καιρό μετά το τέλος του πολέμου. Πρώτον, κρύφτηκε στην Αργεντινή και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βραζιλία. Ο συγγραφέας του βιβλίου Hitler in Brazil — His Life and Death (Χίτλερ στη Βραζιλία – Η ζωή και ο θάνατός του) μιλάει γι ‘αυτό. Σύμφωνα με την εκδοχή του, πήγε εκεί για κάποιο λόγο – δεν ήταν τυχαία επιλογή. Είχε ένα χάρτη με ένα αξιοσημείωτο σημείο που οδηγούσε σε ένα θησαυρό.

Για να κρυφτεί, ο Χίτλερ άλλαξε το όνομά του σε “Αδόλφος Λάιψιχ” και είχε μια σχέση με μια μαύρη γυναίκα που ονομαζόταν “Κατίνγκα”. Αλλά οι ντόπιοι τον φώναζαν “γέρο Γερμανό”.

3. Ο Πέτρος Α’ αντικαταστάθηκε κρυφά μετά την Μεγάλη Πρεσβεία του.

© Godfrey Kneller/Wikimedia   © Jean-Marc Nattier/Wikimedia

Ο Πέτρος Α’ δεν ήταν πραγματικός! Οι θρύλοι για τον “ψεύτικο τσάρο” άρχισαν να εξαπλώνονται μετά την επιστροφή του από την Ευρώπη λόγω των μεταρρυθμίσεων που έκανε. Ξύρισε την γενειάδα του, εισήγαγε ξένα ρούχα, καπνό – οι άνθρωποι ανησυχούσαν ότι επρόκειτο για εξευρωπαϊσμό. Εκτός αυτού, πολλοί άνθρωποι παρατήρησαν κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση του Πέτρου Α: έμοιαζε μεγαλύτερος και ψηλότερος. Έστειλε επίσης όλους τους συγγενείς του σε ένα μοναστήρι. Προφανώς, δεν ήθελε να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται επίσης ότι ο Πέτρος σταμάτησε να απολαμβάνει όλες τις ρωσικές παραδόσεις και ακόμη ξέχασε να γράφει σωστά στην μητρική του γλώσσα, τα ρώσικα.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο πραγματικός τσάρος συνελήφθη και κρατήθηκε σε ένα φρούριο. Και σύμφωνα με μια από τις εκδοχές, ήταν ο Άνδρας με τη Σιδερένια Μάσκα.

4. Ο Τζιμ Μόρισον σκηνοθέτησε τον θάνατο του και πήγε στις Σεϋχέλλες.

© Wikimedia   © Wikimedia

Ο Τζιμ Μόρισον, ο αρχηγός των Τhe Doors και ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, πέθανε το 1971 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αλλά αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Ήταν πολύ νέος, όπως τα υπόλοιπα μέλη του 27 Club.

Ωστόσο, ο μόνος που είδε το νεκρό του σώμα ήταν η φίλη του, η Πάμελα Κέρσον. Αυτό τους έκανε όλους να αμφιβάλλουν για τον θάνατο του τραγουδιστή. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι ο Μόρισον σκηνοθέτησε τον θάνατό του. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Ρέι Μάνζαρεκ (έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα) στο βιβλίο του The Poet in Exile, ο Μόρισον πήγε στις Σεϋχέλλες.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Μάικλ Τζάκσον έκαναν το ίδιο πράγμα.

5. Η Αβρίλ Λαβίν έχει μια “δίδυμη” από τη Βραζιλία που εμφανίζεται στην θέση της.

© avrillavigne/instagram   © avrillavigne/instagram

Ναι, παρόμοιοι μύθοι υπάρχουν ακόμα και για τους σύγχρονους τραγουδιστές. Σύμφωνα με μερικούς ανθρώπους, η καναδή τραγουδίστρια Αβρίλ Λαβίν πέθανε το 2003 -15 χρόνια πριν! Και όλα αυτά τα χρόνια, μια άλλη γυναίκα εμφανίζεται στην θέση της. Το όνομά της είναι η Μέλισσα.

Μια κοπέλα που μοιάζει με την Αβρίλ ξεκίνησε το blog της στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έγραψε ότι η πραγματική τραγουδίστρια δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το θάνατο του παππού της και αυτοκτόνησε. Έτσι η Μελίσσα έπρεπε να βοηθήσει και να παίξει το ρόλο της Αβρίλ. Παραδόξως, αυτή η θεωρία έχει συγκεντρώσει πολλούς υποστηρικτές. Μέχρι σήμερα, οι χρήστες στο Twitter συζητούν τις φωτογραφίες και τα βίντεο και τα συγκρίνουν με δεδομένα από το παρελθόν.

Αλλά αναρωτιόμαστε: πώς γνωρίζουμε ότι η Μελίσσα δεν είναι ψεύτικη;

Μπόνους: Ο Κιάνου Ριβς είναι αθάνατος.

© Wikimedia   © Wikimedia

Αυτή είναι μια θεωρία που δημιούργησαν οι οπαδοί του ηθοποιού όταν παρατήρησαν ότι δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια. Οι πιο επίμονοι οπαδοί το τράβηξαν ακόμα περισσότερο και έκαναν μια ιστοσελίδα όπου δημοσίευσαν την απόδειξη.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η αθάνατη ψυχή του Κιάνου Ριβς ζει εδώ και πολλά χρόνια. Και ήταν διαφορετικοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για παράδειγμα, ήταν ο Καρλομάγνος και ο γάλλος ηθοποιός Πολ Μουνέτ. Φυσικά, όλες οι διαφορετικές “επαναλήψεις” συνδέονται με πολύ μυστηριώδεις περιστάσεις των θανάτων τους. Ο Κιάνου Ριβς διαφέρει πολύ από πολλούς άλλους διάσημους ( ζει σαν ένα καθημερινό άτομο) και οι οπαδοί του πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει τη σοφία από τις προηγούμενες ζωές του. Πώς σας φαίνεται αυτή η θεωρία;

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News