Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
βαθυστόχαστα5 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια δουλειά που σας τρώει την...

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια δουλειά που σας τρώει την ψυχή

Έχουμε όλοι μεγαλώσει με το ίδιο μήνυμα στην ζωή μας : να πάρεις καλούς βαθμούς, να πας σε ένα αξιοπρεπές πανεπιστήμιο, να βρεις μια καλή δουλειά, να τακτοποιηθείς,να πληρώνεις τους φόρους και τα φοιτητικά δάνεια, να δουλεύεις πολύ, να συνταξιοδοτηθείς και στη συνέχεια να ζήσεις την ζωή σου. Σας θυμίζει κάτι; Πολλοί θα ήθελαν να μπορούσαν να είχαν σταματήσει αυτόν τον χαλασμένο δίσκο. Όχι μόνο τις συμβουλές και το δόγμα, αλλά το άκαμπτο σύστημα μέσα στο οποίο όλοι έχουμε γεννηθεί. Ζούμε σε μια τέτοια ελεγχόμενη προγραμματισμένη κουλτούρα,όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία διέξοδο, εκτός από να πρέπει να ακολουθήσουν τον τρόπο ζωής που ήδη τους επιβάλλεται.

Ωστόσο, ήρθατε σε αυτήν την ζωή για να αισθάνονται ευτυχείς, ζωντανοί και με την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Δεν ήρθατε για να εργάζεστε πάνω από πενήντα ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που μισείτε. Ίσως γενιές πριν από εμάς είχαν διαφορετικές ιδέες, αλλά αυτή η γενιά είναι εδώ για να σηκωθεί και να αλλάξει τα πράγματα.

Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ανέχεστε πράγματα που δεν σας κάνουν χαρούμενους.

5 σημάδια ότι η δουλειά σας τρώει την ψυχή σας

Φοβάστε να ξυπνήσετε κάθε πρωί

Αν ζούμε με το πάθος μας,  θα πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να αισθανόμαστε  ενθουσιασμένοι, ανανεωμένοι και γεμάτοι με ζωή. Ζώντας το πάθος σας σημαίνει ότι ποτέ δεν νιώθετε κουρασμένοι από τη δουλειά σας, επειδή αισθάνεστε στην καρδιά σας, ότι είστε εκεί για να την εκπληρώσετε. Αυτό σημαίνει ότι ζεις την αλήθεια σου και όχι την αποδοχή  κάποιας  ζωής που άλλοι σχεδίασαν για εσάς. Ωστόσο, αν δεν έχετε αυτά τα συναισθήματα από τη δουλειά σας, τότε θα πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατόν.

Μια φορά ζούμε, γιατί λοιπόν να την σπαταλήσουμε και να χάνουμε τον χρόνο μας κάνοντας πράγματα που δεν αγαπάμε πραγματικά; Εάν τρέμετε την δουλειά σας σίγουρα τότε πρέπει να αξιολογήσετε ξανά τι θέλετε από την ζωή σας και γιατί συνεχίζετε να δουλεύετε εκεί που μισείτε.

Αν έχετε κουραστεί από το πρωινό ξύπνημα, το ξυπνητήρι, την ασφυκτική κυκλοφορία για ώρες, μόνο και μόνο για να καθίσετε σε ένα μικρό δωμάτιο για 8-10 ώρες, για να καθίσετε πάλι σε ένα λεωφορείο, μέσα στην κυκλοφορία, για να πάτε σπίτι και εκεί να μην έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, τότε θα πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Τι πραγματικά επιθυμείτε από αυτή τη ζωή;

Νιώθετε αλυσοδεμένοι στην εργασία σας λόγω των λογαριασμών

Αυτό είναι κατανοητό. Όλοι πρέπει να επιβιώσουμε και ειλικρινά, οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν την άθλια δουλειά τους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Φυσικά, πρέπει να εργαστούμε για τις βασικές ανάγκες στο σημερινό κόσμο, αλλά τι θα λέγατε να διαχωρίσετε το τι θέλετε από το τι χρειάζεστε; Τότε θα δείτε ότι χρειαζόμαστε μόνο μερικά πράγματα: τροφή, νερό, στέγη, ρούχα, σταθερές σχέσεις και ένα πάθος στη ζωή. Μερικά από αυτά τα πράγματα δεν απαιτούν χρήματα. Δηλαδή, αν θέλετε να ζήσετε μια πιο απλή ζωή, τότε θα πρέπει να αποδεχθείτε μείωση των αγορών σας  και να παίρνετε μόνο ό, τι πραγματικά χρειάζεστε. Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας και θέλετε να περάσετε περισσότερο ζώντας και λιγότερο χρόνο στην εργασία, τότε απλά αξιολογήστε  αυτό που χρειάζεστε στη ζωή και πόσο θα πρέπει να εργαστείτε για την επίτευξη αυτών των αναγκών.

Μπορείς να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, το σπίτι, ή άλλα ακριβά υπάρχοντά υπέρ των ταξιδιών; Μπορείτε να μοιραστείτε ένα δωμάτιο με άλλους, έτσι ώστε οι λογαριασμοί σας να γίνουν μικρότεροι; Μπορείτε πάντα,να ελαχιστοποιήσετε τα απαραίτητα και τον τρόπο ζωής σας,  έτσι ώστε, να μην χρειάζεται να εξαρτάστε τόσο πολύ από μια δουλειά για να ζήσετε. Πολλοί άνθρωποι στο σημερινό κόσμο επιλέγουν να ταξιδεύουν συνεχώς αντί να παραμένουν σε ένα  μέρος, και αν το κάνετε σωστά, μπορείτε πραγματικά να δαπανάτε λιγότερα όταν ταξιδεύετε από ό, τι  δουλεύοντας.

Εν ολίγοις, ζήστε τα όνειρά σας, και μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τα χρήματα. Μπορείτε πάντα να απαλλαγείτε από τους λογαριασμούς και να απλοποιήστε τη ζωή σας. Να μην είστε σκλάβος των χρημάτων.

Ζείτε μόνο για τα Σαββατοκύριακα

Ένα άλλο σημάδι ότι μισείτε τη δουλειά σας και θα πρέπει να παραιτηθείτε, είναι όταν μετράτε τις μέρες μέχρι το Σαββατοκύριακο. Κοιτάτε το ημερολόγιο και αρχίζετε να σχεδιάζετε τις δύο ημέρες σας μακριά κάθε εβδομάδα, γιατί αυτός είναι όλος ο χρόνος που έχετε για τον εαυτό σας. Λοιπόν, αν ζείτε για το αύριο, τότε θα πρέπει να αμφισβητήσετε το πώς ξοδεύετε το σήμερα. Γιατί να συνεχίσετε να δουλεύετε, αν δεν σας αρέσει; Φυσικά, τα χρήματα, σωστά; Λοιπόν, στο σημερινό κόσμο, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους. Γίνετε δημιουργικοί. Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να γίνετε αφεντικά του εαυτού σας, να επενδύσετε και πραγματικά να δημιουργήσετε το  δικό σας μέλλον.

Δεν αισθάνεστε ικανοποιημένοι από την δουλειά σας

Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα πάθος και σκοπό στη ζωή. Αν δε σας  αρέσει αυτό με το οποίο περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, τότε θα πρέπει να αξιολογήσετε τι θα προτιμούσατε να κάνετε και γιατί εργάζεστε όπου μισείτε. Οι καρδιές μας ήρθαν εδώ για να λάμψουν στην πραγματική τους μορφή και όταν εργάζεστε σε κάτι που δεν δίνει ικανοποίηση, η λάμψη σας χάνεται. Σκοτώνετε την σπίθα στην ψυχή σας ενώ σας αξίζει κάτι καλύτερο.

Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συμπαθούν τις δουλειές τους. Στην πραγματικότητα, μια δημοσκόπηση της Gallup διαπίστωσε ότι μόνο το 31,5% των ανθρώπων στην Αμερική συμμετέχουν ενεργά στην δουλειά τους  και οι  υπόλοιποι κατατάσσονται ως ενεργοί μη συμμετέχοντες ή απλά μη συμμετέχοντες.  Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 70% των ανθρώπων δεν συμπαθούν τις δουλειές τους και αυτά είναι μόνο τα δεδομένα από τις ΗΠΑ. Φανταστείτε τα παγκόσμια αριθμητικά στοιχεία.

Αισθάνεστε σαν να έχετε χάσει τον εαυτό σας

Πολλοί από εμάς στον κόσμο της εργασίας αισθανόμαστε λίγο χαμένοι, και πως να μην αισθανόμαστε; Έχουμε ήδη ριχτεί στη σύγχρονη σκλαβιά και πολλοί από εμάς δεν το συνειδητοποιούν καν αυτό. Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο να κάνουμε πράγματα για άλλους ανθρώπους, φροντίζοντας η επιχείρηση να λειτουργεί ομαλά, εξασφαλίζουμε ότι η ηλεκτρική εταιρεία παίρνει τα χρήματά της, αλλά τι γίνεται με εμάς; Τι γίνεται με αυτό που κάνει την καρδιά μας να πετάξει στα ύψη;

Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας μέσα στη φυλή των αρουραίων και μην βάζετε σε κίνδυνο τις πεποιθήσεις σας. Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή όπως θα επιλέξετε,έτσι μην αφήνετε κάποιους άλλους να υπαγορεύουν την ζωή σας.

Αν νιώθετε χαμένοι, αφήσετε τη δουλειά σας και βρείτε τον εαυτό σας και πάλι. Ζούμε σε ένα matrix είναι αλήθεια, αλλά δεν χρειάζεται να προσκολληθείτε εκεί. Μάθετε να σηκώνεστε πάνω από την πίεση, το άγχος και οτιδήποτε άλλο που προσπαθεί να σας τραβήξει προς τα κάτω. Δεν είστε μόνο ο τίτλος σας, το εισόδημά σας, το σπίτι σας, το αυτοκίνητο, η φήμη, η εικόνα, και όλα αυτά με τα οποία κατατάσσουν τους ανθρώπους. Είστε μια κοσμική ακτίνα φωτός και ήρθατε εδώ για να λάμψετε.

Έτσι, ακολουθήστε την καρδιά σας, δώστε γνωστοποίηση παραίτησης δύο εβδομάδων και συνεχίστε την αναζήτηση, γιατί ο σκοπός σας είναι κάπου εκεί έξω. Πάρτε πίσω την ψυχή σας, και ακολουθήστε την ευδαιμονία σας. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο.

Τα πιο σημαντικά