Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
γη5 πράγματα που πιστεύουν οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η γη είναι...

5 πράγματα που πιστεύουν οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η γη είναι επίπεδη

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα Νέο Έτος και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα γύρω μας αυτοί που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Αιώνες μελετών και εξερευνήσεων από μελετητές και εμπειρογνώμονες δεν φαίνεται να έχουν βάση για αυτούς τους ανθρώπους. Τους παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και επιμένουν στο δικό τους σύνολο «αληθειών».

Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας είναι επίπεδος, αλλά διατηρούν επίσης κι άλλες, μάλλον γελοίες, αντιλήψεις για τον κόσμο γύρω μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά παρακάτω.

1. Η γη είναι ένας επίπεδος δίσκος χωρίς καμία άκρη.c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 128

 Pixabay

Δεν έχει σημασία ότι πολλά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ιστορίας μας (ήδη από την εποχή του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη) έχουν αποδείξει ότι η Γη είναι σφαιρική και ότι οι σημερινές επιστημονικές ανακαλύψεις εξαρτώνται από έναν σφαιρικό πλανήτη. Για αυτούς που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, ο κόσμος είναι ένας δίσκος χωρίς άκρες και αυτό είναι όλο.

Οι φάσεις του φεγγαριού και η άνοδος του ήλιου στον ορίζοντα δεν σημαίνουν τίποτα γι ‘αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σθεναρά ότι ο Βόρειος Πόλος είναι ο μόνος πόλος και ότι ο Νότος ως κατεύθυνση δεν υπάρχει. Πιστεύουν επίσης ότι η Ανταρκτική είναι το ατελείωτο σύνορο της Γης.

2. Η προσγείωση στο φεγγάρι ήταν μια φάρσα.c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 72

 Pixabay

Ένας αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, πιστεύουν ότι οι προσγειώσεις του φεγγαριού δεν είναι παρά μια φάρσα. Πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν πεταχτεί εδώ και εκεί εδώ και δεκαετίες, από τις προσγειώσεις του φεγγαριού που έχουν κινηματογραφηθεί ως τα μεγάλα στούντιο με τους αστροναύτες, που δεν είναι παρά ένα εργαλείο των κυβερνήσεων ώστε να χειραγωγούν τους ανθρώπους  και να σκέφτονται ότι ο κόσμος είναι μια σφαίρα. Για αυτούς, τα έργα του διαστήματος των δισεκατομμυρίων ευρώ και ο πλούτος των δεδομένων που συλλέγονται από αυτά, είναι όλα ψεύτικα.

3. Η βαρύτητα δεν είναι πραγματική.eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 67

Pixabay

Ένα άλλο πράγμα που αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν είναι η βαρύτητα. Νομίζουν ότι η πτώση είναι απλώς μια φυσική ιδιότητα όλων των πραγμάτων. Έχουν δοθεί και άλλες εξηγήσεις, όπως ο ηλεκτρομαγνητισμός, η πίεση του αέρα και η πυκνότητα – αλλά καμία από αυτές δεν είναι ακριβής και σωστή για να εξηγήσει γιατί τα αντικείμενα στη Γη πέφτουν στο έδαφος.

4. Οι δορυφόροι είναι επίσης ψεύτικοι.a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 63

Pixabay

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη αρνούνται να δεχτούν την ύπαρξη δορυφόρων που επιτρέπουν τα GPS, την παγκόσμια επικοινωνία, την χαρτογράφηση και την πρόγνωση του καιρού. Όχι, δεν είναι πραγματικοί.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς, στη Γη υπάρχουν απλώς “ψευδο-δορυφόροι”, οι οποίοι μοιάζουν με μπαλόνια που πετούν πάνω από τόπους για να συλλέξουν δεδομένα γι ‘αυτούς.

5. Το φεγγάρι και ο ήλιος έχουν το ίδιο μέγεθος.e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 57

Pixabay

Υποστηρίζουν ότι ο Ήλιος και η Σελήνη έχουν ίσα μεγέθη. Επίσης, δεν έχουν σαφή λογική σκέψη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα δύο μπορούν να γυρίζουν σε τροχιά γύρω από την επίπεδη Γη. Σύμφωνα με αυτούς, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι παρόμοια με προβολείς που φέρνουν το φως και το σκοτάδι στον πλανήτη ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό, δεν έχουμε ακόμη μια σωστή εξήγηση.

Τα πιο σημαντικά