5 πράγματα που πιστεύουν οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η γη είναι επίπεδη

9 Δεκεμβρίου, 201712:34 ΜΜ
More videos

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα Νέο Έτος και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα γύρω μας αυτοί που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Αιώνες μελετών και εξερευνήσεων από μελετητές και εμπειρογνώμονες δεν φαίνεται να έχουν βάση για αυτούς τους ανθρώπους. Τους παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και επιμένουν στο δικό τους σύνολο «αληθειών».

Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας είναι επίπεδος, αλλά διατηρούν επίσης κι άλλες, μάλλον γελοίες, αντιλήψεις για τον κόσμο γύρω μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά παρακάτω.

1. Η γη είναι ένας επίπεδος δίσκος χωρίς καμία άκρη.

 Pixabay

Δεν έχει σημασία ότι πολλά από τα μεγαλύτερα μυαλά της ιστορίας μας (ήδη από την εποχή του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη) έχουν αποδείξει ότι η Γη είναι σφαιρική και ότι οι σημερινές επιστημονικές ανακαλύψεις εξαρτώνται από έναν σφαιρικό πλανήτη. Για αυτούς που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, ο κόσμος είναι ένας δίσκος χωρίς άκρες και αυτό είναι όλο.

Οι φάσεις του φεγγαριού και η άνοδος του ήλιου στον ορίζοντα δεν σημαίνουν τίποτα γι ‘αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σθεναρά ότι ο Βόρειος Πόλος είναι ο μόνος πόλος και ότι ο Νότος ως κατεύθυνση δεν υπάρχει. Πιστεύουν επίσης ότι η Ανταρκτική είναι το ατελείωτο σύνορο της Γης.

2. Η προσγείωση στο φεγγάρι ήταν μια φάρσα.

 Pixabay

Ένας αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, πιστεύουν ότι οι προσγειώσεις του φεγγαριού δεν είναι παρά μια φάρσα. Πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν πεταχτεί εδώ και εκεί εδώ και δεκαετίες, από τις προσγειώσεις του φεγγαριού που έχουν κινηματογραφηθεί ως τα μεγάλα στούντιο με τους αστροναύτες, που δεν είναι παρά ένα εργαλείο των κυβερνήσεων ώστε να χειραγωγούν τους ανθρώπους  και να σκέφτονται ότι ο κόσμος είναι μια σφαίρα. Για αυτούς, τα έργα του διαστήματος των δισεκατομμυρίων ευρώ και ο πλούτος των δεδομένων που συλλέγονται από αυτά, είναι όλα ψεύτικα.

3. Η βαρύτητα δεν είναι πραγματική.

Pixabay

Ένα άλλο πράγμα που αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν είναι η βαρύτητα. Νομίζουν ότι η πτώση είναι απλώς μια φυσική ιδιότητα όλων των πραγμάτων. Έχουν δοθεί και άλλες εξηγήσεις, όπως ο ηλεκτρομαγνητισμός, η πίεση του αέρα και η πυκνότητα – αλλά καμία από αυτές δεν είναι ακριβής και σωστή για να εξηγήσει γιατί τα αντικείμενα στη Γη πέφτουν στο έδαφος.

4. Οι δορυφόροι είναι επίσης ψεύτικοι.

Pixabay

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη αρνούνται να δεχτούν την ύπαρξη δορυφόρων που επιτρέπουν τα GPS, την παγκόσμια επικοινωνία, την χαρτογράφηση και την πρόγνωση του καιρού. Όχι, δεν είναι πραγματικοί.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς, στη Γη υπάρχουν απλώς “ψευδο-δορυφόροι”, οι οποίοι μοιάζουν με μπαλόνια που πετούν πάνω από τόπους για να συλλέξουν δεδομένα γι ‘αυτούς.

5. Το φεγγάρι και ο ήλιος έχουν το ίδιο μέγεθος.

Pixabay

Υποστηρίζουν ότι ο Ήλιος και η Σελήνη έχουν ίσα μεγέθη. Επίσης, δεν έχουν σαφή λογική σκέψη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα δύο μπορούν να γυρίζουν σε τροχιά γύρω από την επίπεδη Γη. Σύμφωνα με αυτούς, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι παρόμοια με προβολείς που φέρνουν το φως και το σκοτάδι στον πλανήτη ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό, δεν έχουμε ακόμη μια σωστή εξήγηση.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News