5 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας καταστρέφουν την υγεία μας

4 Σεπτεμβρίου, 2017 10:06 ΠΜ
More videos

Πολύ συχνά οι εταιρείες χρησιμοποιούν στοχευμένες μεθόδους επιρροής, για να μας κάνουν να αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Ωστόσο, μερικές από αυτές μπορεί όχι μόνο να είναι περιττές, αλλά και αρκετά επικίνδυνες για την υγεία μας.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι. Σπάνια σκεφτόμαστε την ποιότητά τους, αλλά η βλάβη που προκαλούν έχει αποδειχθεί από διάφορους ερευνητές. Πρέπει να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε;

5. Πλαστικά δοχεία τροφίμων

© depositphotos   © depositphotos

Δεν είναι το ίδιο το πλαστικό που μας βλάπτει, αλλά τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να κάνουν τα δοχεία συμπαγή. Το συχνό πλύσιμο, η θερμότητα και η επαφή με τα συστατικά των τροφίμων, κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

Το πλαστικό γίνεται πολύ τοξικό και επικίνδυνο. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων για περισσότερο από 5 μήνες και βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη χρήση τους στο φούρνο μικροκυμάτων.

4. Σαμπό

© depositphotos   © depositphotos

Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν να φορούν αυτό το απλό ζευγάρι παπουτσιών κάθε μέρα, αλλά τα σαμπό δεν παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη φτέρνα. Μια μη σταθερή φτέρνα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά προβλήματα, όπως οι παραμορφώσεις των ποδιών, ο σχηματισμός κάλων και ο πόνος στα πόδια.

Ένας άλλος λόγος για να φορέσετε κάτι πιο άνετο, είναι το γεγονός ότι το τμήμα του παπουτσιού που παρέχει στήριξη μεταξύ του ποδιού και της φτέρνας γίνεται πολύ μαλακό μετά από παρατεταμένη χρήση. Είναι σημαντικό τα παπούτσια να έχουν ένα τέτοιο πολύ συμπαγές σημείο, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε καμία ενόχληση κατά το περπάτημα.

3. Μάσκαρα

© depositphotos

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά όταν αγοράσετε μια καινούρια μάσκαρα. Μερικά από τα συστατικά, όπως το parabens, η σκόνη αλουμινίου και η προπυλενογλυκόλη, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των ματιών σας. Αποφύγετε τη χρήση της μάσκαρα της φίλη σας, επειδή μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό βακτηρίων και μυκήτων και να οδηγήσει στην ανάπτυξη κάποιας λοίμωξης.

2. Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη

© depositphotos   © depositphotos

Οι υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του καλύμματος αντικολλητικών επιφανειών στο τηγάνι σας, δεν είναι τόσο επικίνδυνες από μόνες τους. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 230ºC, η επιφάνεια τηγανίσματος αποσπά μια συγκεκριμένη ποσότητα των πτητικών ουσιών.

Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία αυτών των δηλητηριωδών χημικών ουσιών στο ανθρώπινο αίμα, μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.

1. Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

© depositphotos   © imgur

Ο νόμος ρύθμισε την ποσότητα της τρικλοζάνης του αντισηπτικού που χρησιμοποιείται στο αντιβακτηριακό σαπούνι, στο 0,1-0,3%. Ωστόσο, η βλάβη είναι πολύ μεγαλύτερη: η τρικλοζάνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το σώμα μας να αντιστέκεται στην απορρόφηση αντιβιοτικών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία και μυϊκή δυστροφία.

Στην πραγματικότητα, το αντιβακτηριακό σαπούνι δεν είναι παρά ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα βακτηρίδια μπορούν να φύγουν από τα χέρια σας με ένα απλό σαπούνι.