5 μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

3 Ιουνίου, 20175:40 ΜΜ
More videos

Για τους περισσότερους από εμάς, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου δεν είναι παρά ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, με την επιστημονική πρόοδο έχουν έρθει νέες και συναρπαστικές ανακαλύψεις, που δημιουργούν ακόμα περισσότερες ερωτήσεις.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μυστήρια.

1.Κρυφά δωμάτια στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Το 1993, το ρομπότ Upuaut 2 ανακάλυψε μια μικρή πόρτα στο νότιο τμήμα της πυραμίδας, πίσω από την οποία βρέθηκε αργότερα ένας κενός χώρος και μια άλλη πόρτα.

Το 2010, το εκσυγχρονισμένο ρομπότ Djedi τράβηξε φωτογραφίες πέρα από την πρώτη πόρτα, που έδειξαν χάλκινες λαβές και πίνακες κόκκινου της ώχρας.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι δεν είχε μπει κανένας σε αυτό το τμήμα για περισσότερο από 9 χρόνια, βρέθηκαν φρέσκες γρατσουνιές στους τοίχους και την οροφή.

2.Ποια είναι η πραγματική ηλικία της Μεγάλης Πυραμίδας;

© depositphotos

Η επιγραφή “Στέλλα” που βρέθηκε στη Γκίζα τον 19ο αιώνα, λέει ότι ο Κούφου διέταξε να αποκατασταθεί η Σφίγγα και όχι να χτιστεί. Αυτό μαζί με τα αυλάκια που βρέθηκαν στο σώμα του, που είναι αποτέλεσμα διάβρωσης 8.000 ετών, προκαλούν αμφιβολίες για την ηλικία της Μεγάλης Πυραμίδας: Η Σφίγγα θεωρείται νεώτερο μνημείο.

3.Το θερμικό μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας

© pixabay

Μια υπέρυθρη θερμογραφική έρευνα του 2016, έδειξε ανεξήγητα κοιλώματα κάτω από τη Μεγάλη Πυραμίδα, καθώς και κοντά στην κορυφή. Τα κάτω κοιλώματα υποτίθεται ότι είναι κάποια κρυφά δωμάτια που δεν έχουν βρεθεί ακόμη ή κρυφά περάσματα. Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση σχετικά με το γεγονός.

4.Η τεχνολογία κατασκευής των Πυραμίδων

© nationalgeographic

Ο χημικός Ζόζεφ Νταβίντοβιτς, υποστηρίζει ότι τα τούβλα κατασκευάστηκαν ακριβώς το ένα πάνω από το άλλο και αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το βάρος τους και την έλλειψη κενού ανάμεσά τους. Ωστόσο, γεωλόγοι και παλαιοντολόγοι υποστηρίζουν ότι τα τούβλα είναι επεξεργασμένα ιζηματογενή πετρώματα, αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο τη θεωρία του Νταβίντοβιτς.

5.Η κατάρα του τάφου του Τουταγχαμών

© depositphotos   © wikipedia

Ο Χάουαρντ Κάρτερ και η ομάδα του, μελετώντας τον τάφο το 1992, βρήκαν μια πλάκα με ένα κείμενο σχετικά με μια τρομερή τιμωρία που θα ακολουθούσε το άνοιγμα του σφραγισμένου τάφου. Ο ίδιος ο Κάρτερ δεν το πίστεψε, αλλά το 1930 υπήρξαν αναφορές 22 νεκρών από εκείνους που ήταν παρόντες στο άνοιγμα του τάφου και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχει ακόμα καμία επιβεβαιωμένη εξήγηση για την “κατάρα”. Η μόνη θεωρία, είναι ότι υπήρχε δηλητήριο στους τοίχους του τάφου και τη σαρκοφάγο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News