5 μοιραία λάθη που καταστρέφουν την πρώτη εντύπωση σε μια γνωριμία

1 Μαΐου, 2017 4:15 ΠΜ
More videos

Ένας άνθρωπος χρειάζεται μόλις 7 δευτερόλεπτα για να σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση. Σε αυτό το σύντομο διάστημα ένας άνθρωπος μπορεί να πει ή να κάνει των οποίων τις συνέπειες να μην μπορεί να διορθώσει για τα επόμενα 7 χρόνια

Δείτε παρακάτω τα 5 μοιραία λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν την πρώτη εντύπωση σε μια γνωριμία.

1.Λέμε ψέματα.

Το ψέμα είναι κακή συνήθεια και στο τέλος όλα τα ψέματα μαθαίνονται. Όλοι μαθαίνουμε αυτή την θεμελιώδη αλήθεια στην παιδική μας ηλικία, αλλά φαίνεται να την ξεχνάμε μερικές φορές, όταν μεγαλώνουμε. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά αναφέρουμε επιτεύγματα που δεν έχουμε κάνει ποτέ,

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας και αρνούμαστε τα κενά στις γνώσεις μας, είμαστε περισσότερο ανοιχτοί. Έτσι, ο συνομιλητής μας θα θεωρήσει, ότι είμαστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι.

Να θυμάστε: οι σχέσεις ξεκινούν βασισμένες στην ειλικρίνεια και είναι πάντα πιο δυνατές από αυτές που βασίζονται στα ψέματα.

2.Προσπαθούμε πολύ σκληρά

Ακόμα και αν έχετε μια συνέντευξη εργασίας για την δουλειά των ονείρων σας, μην προσπαθήσετε πολύ σκληρά.

Αν εμφανιστείτε πολύ έξυπνοι ή πολύ χαλαροί, ο συνομιλητής σας μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την συμπεριφορά ως έπαρση.

3.Είμαστε πολύ ανοιχτοί

Μερικές φορές, μπορεί να συμπαθήσουμε έναν άνθρωπο από την πρώτη στιγμή που θα τον δούμε και να θέλουμε να μοιραστούμε μαζί του την ιστορία της ζωής μας, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα.

Όταν μιλάμε πολύ για την προσωπική μας ζωή, χωρίς να μαθαίνουμε για την ζωή των άλλων τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίεργα.

Επίσης, αν αποκαλύψουμε κάποια πληροφορία που έπρεπε να κρατηθεί κρυφή θα εκληφθεί ως ένδειξη ανωριμότητας και επιπολαιότητας.

4.Φοβόμαστε τις παύσεις

Οι παύσεις στις συζητήσεις με έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίσαμε είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Θα συμφωνήσετε, ότι μπορεί να είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με έναν άνθρωπο που περιμένεις να δώσεις απόλυτη προσοχή στον ατέλειωτο μονόλογό του. Οπότε, αν η συζήτηση έχει φτάσει σε τέλμα σταματήστε για λίγο και αλλάξτε θέμα.

5.Είμαστε πολύ περίεργοι

Να δείχνετε πάντα ενδιαφέρον για την ζωή ενός ανθρώπου που μόλις γνωρίσατε, αλλά να είστε πάντα διακριτικοί.

Όσο ευχάριστη και αν είναι μια συζήτηση, μην την μετατρέψετε ποτέ σε ανάκριση. Μην κάνετε πολλές ερωτήσεις. Μην ξεχνάτε, ότι στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να μιλάνε για πολιτική, θρησκεία, οικονομικά ή προσωπικά θέματα.