5 λόγοι που πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

1 Μαΐου, 2017 2:49 ΜΜ
More videos

“Αν στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, θα έχετε κάνει με επιτυχία το πρώτο καθήκον της ημέρας. Το στρώσιμο του κρεβατιού σας, θα ενισχύσει το γεγονός ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία στη ζωή. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, ποτέ δε θα είστε σε θέση να κάνετε τα μεγάλα πράγματα σωστά.” – Ουίλιαμ Μακρέβεν, Ναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού

Για λόγους που ποικίλλουν από την καλλιέργεια της νοητικής πειθαρχίας, μέχρι την αισθητική μιας κρεβατοκάμαρας, υπάρχει κάτι να πούμε για το στρώσιμο του κρεβατιού μας κάθε πρωί.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί λόγοι (ή δικαιολογίες) γιατί κάποιος δεν στρώνει το κρεβάτι του. Πρώτον, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δε νοιάζονται, ούτε δίνουν σημασία. Ένα κρεβάτι είναι, τι το σπουδαίο; Με όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν βιαστικά, το κρεβάτι είναι μια “σπατάλη χρόνου” για πολλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το στρώσιμο του κρεβατιού είναι κάτι βαρετό, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να το στρώνετε. Σκεφτείτε μια συνηθισμένη ημέρα: Πόσα “ασήμαντα” πράγματα απαιτούν την προσοχή σας ούτως ή άλλως; Πρέπει να κάνετε αυτά τα πράγματα, στη δουλειά, στο σπίτι ή αλλού – είτε θέλετε είτε όχι.

Λοιπόν, γιατί να χάσετε χρόνο για να φτιάξετε το κρεβάτι σας; Διαβάστε 5 καλούς λόγους παρακάτω.

#1 Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά

Όπως είπε ο ναύαρχος Μακρέβεν στην τάξη αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, με το στρώσιμο του κρεβατιού ενσταλάζεται μέσα σας η αίσθηση της ικανοποίησης.  Βγαίνετε από το δωμάτιο γνωρίζοντας ότι έχετε επιτύχει κάτι. Θα αισθάνεστε πιο διατεθειμένοι να ολοκληρώσετε ένα άλλο καθήκον, έπειτα ένα άλλο. Στο τέλος της ημέρας, θα έχετε κάνει περισσότερα, έχοντας σαν αιχμή του δόρατος το απλό φτιάξιμο του πρωινού κρεβατιού σας.

Εάν πλησιάσετε το κρεβάτι σας με τη νοοτροπία του “Όπως κάνω κάτι, έτσι τα κάνω όλα”, θα αποκτήσετε μια αυξανόμενη αίσθηση υπερηφάνειας, αυτοπεποίθησης και θα αποκτήσετε κίνητρα. Επιπλέον, θα αφήσετε το σπίτι έχοντας την αίσθηση ότι έχετε τον προσωπικό έλεγχο και την προσωπική ευθύνη. Ένα πλεονέκτημα που θα κουβαλάτε μαζί σας όλη την ημέρα.

#2 Καλλιέργεια της ψυχικής πειθαρχίας

Η ψυχική πειθαρχία, γνωστή και σαν αυτοπειθαρχία, αναπτύσσεται με την υπερνίκηση της ψυχικής και σωματικής αντίστασης.

Όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι Δευτέρα πρωί, το μόνο πράγμα που δεν έχετε όρεξη να κάνετε, είναι να τακτοποιήσετε το κρεβάτι. Αυτό το φοβερό συναίσθημα είναι κατανοητό, αλλά είναι επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να πειθαρχήστε τον εαυτό σας.

Έχουμε την τάση να συσχετίζουμε οποιαδήποτε μορφή “αυτοπειθαρχίας” με κάτι δύσκολο και καταπιεστικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μολονότι ο εγκέφαλος και το σώμα σας μπορεί να αντισταθούν στις προσπάθειές σας, εσείς μπορείτε να συγκεντρώσετε το νου σας και να εστιάσετε μόνο σε αυτό που πρέπει να κάνετε.

#3 Σπουδαία άσκηση αυτοσυγκέντρωσης

Μια αρχή της αυτοσυγκέντρωσης, είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις σκέψεις μας χωρίς να τις κρίνουμε. Αυτή η αρχή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις προσπάθειές μας. Οτιδήποτε βαρετό: το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρισμα και ναι, το κρεβάτι – είναι όλα εξαιρετικές ευκαιρίες για να εξασκηθούμε στην προσοχή.

Καθώς δίνουμε την προσοχή μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο καθήκον, δημιουργούμε μια ψυχική και σωματική “σύνδεση”. Έτσι, διασκορπίζεται μεγάλο μέρος της αντίστασης και του άγχους που προσπαθούν να εισχωρήσουν καθώς εστιάζουμε επιμελώς στη συγκεκριμένη εργασία. Καθώς ο “μυς” της προσοχής μας μεγαλώνει, θα βρούμε το κρεβάτι -και πολλά άλλα καθήκοντα- λιγότερο “οδυνηρά” και θα έχουμε μια αίσθηση ανταμοιβής!

Ο Κάρολος Ντίκενς, ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς, έγραψε κάποτε: “Έκανε κάθε πράγμα, σαν να μην είχε τίποτα άλλο να κάνει”.

#4 Θα βελτιωθεί ο ύπνος σας

Μια μελέτη που διεξήχθη από το διάσημο Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF), έχει πιθανά ανακαλύψει μια συσχέτιση μεταξύ της τακτοποίησης του κρεβατιού και του καλύτερου ποιοτικού ύπνου. Τα άτομα ή τα ζευγάρια που έστρωναν το κρεβάτι τους “καθημερινά” ή “σχεδόν κάθε μέρα”, ανέφεραν ότι είχαν καλύτερο ύπνο από εκείνους που “σπάνια” ή “ποτέ” έστρωναν το κρεβάτι τους.

Σίγουρα, δεν είναι έξω από τη σφαίρα της δυνατότητας να αποδοθεί ο υψηλότερης ποιότητας ύπνος στην αίσθηση της επίτευξης, πνευματικής πειθαρχίας, προσήλωσης στο έργο και, ίσως το σημαντικότερο, στην αυτοσυγκέντρωση.

#5 Θα εκτιμήσετε την αισθητική

Σε αυτούς που αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα, το στρώσιμο του κρεβατιού θα είναι κάτι όμορφο και ευχάριστο στα μάτια.

Η Ρέιτσελ Χόφμαν, γκουρού σε θέματα οργάνωσης, δηλώνει: “Χρειάζεστε μια στιγμή για να ισιώσετε το σκέπασμα και να δημιουργήσετε ένα τακτοποιημένο και κομψό μέρος, κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι μια ασυμμάζευτη καταστροφή”.

Η Χόφμαν λέει επίσης ότι το φτιάξιμο του κρεβατιού σας μπορεί να χρησιμεύσει σαν πηγή έμπνευσης και αυτοπεποίθησης. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχετε το περιβάλλον σας. Αυτό “μπορεί να είναι αρκετά ενθαρρυντικό, αφού είναι ένδειξη του τι είστε σε θέση να καταφέρετε με μια μικρή προσπάθεια“.

[Power of Positivity]