5 γυναικεία προϊόντα που αρχικά είχαν εφευρεθεί για άνδρες

3 Ιανουαρίου, 2017 3:36 ΠΜ
More videos

Η αρρενωπότητα είναι μια αρκετά σχετική έννοια, με τα αντικείμενα και τις συμπεριφορές που την καθορίζουν, να εξελίσσονται διαρκώς. Γι`αυτό και αυτά τα 5 άκρως γυναικεία -στη σημερινή πραγματικότητα- αντικείμενα, κάποτε αναφέρονταν σε φανατικούς, αρρενωπούς άντρες.

Ψηλά τακούνια

persian_shoe_0

Κατά τη διάρκεια του Περσικού πολέμου, οι στρατιώτες φορούσαν συνήθως ψηλά, μυτερά τακούνια, ώστε να μπορούν να «γατζώνουν» με ευκολία τα παπούτσια τους στις σέλες των αλόγων.  Δηλαδή, καμία σχέση με το «6ο/7ο ραντεβού σε καλό roof garden» σκοπό των σύγχρονων ψηλοτάκουνων.

Αν πάμε πιο παλιά, στην Αρχαία Ελλάδα οι ηθοποιοί (μόνο άνδρες) συνηθίζαν να χρησιμοποιούν πλατφόρμες, που ονομάζονταν «κόθορνοι», για να δείξουν το κύρος και την κοινωνική τάξη των χαρακτήρων (όσο πιο ψηλός, τόσο πιο ψηλά στην ιεραρχία).

Σερβιέτες

pad2

To 1890, Γαλλίδες νοσοκόμες περιποιούνταν τους πληγωμένους στρατιώτες με μια μαλακή, ευχάριστη στην αφή γάζα, που έμοιαζε αρκετά με τη γνωστή σε όλους μας σερβιέτα. Σερβιέτα για τον πόνο του άλλου δηλαδή!

Το ροζ

pink-color-2012-for-men-6-600x424

Το χρώμα αυτό συνδέθηκε με το ανδρικό φύλο, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Προηγουμένως και ειδικότερα κατά τον 18ο αιώνα, το ροζ εθεωρείτο ένα χρώμα αρκετά κοντά στο ανδρικό φύλο, περισσότερο ως ένα παράγωγο του κόκκινου, ένα χρώμα που παρέπεμπε ακόμα και σε πολεμική σύγκρουση, όχι πάντως σε χρώμα για καλοκαιρινό πεντικιούρ ή φτηνό φόρεμα από τα Zara.

Σκουλαρίκια

perse

Μην φοβάσαι να τρυπήσεις τα αυτιά σου, να βάλεις ένα σκουλαρίκι, τα φορούσαν ακόμα και οι στρατιώτες της Περσικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί. Manly!

(Kάτι σαν) Στρίγκ

Put-on-a-Loincloth-Step-4

Τα πρώτα όντα της ανθρωπότητας που φόρεσαν (κάτι σαν) στριγκάκι, ήταν οι άντρες. Επρόκειτο για ένα ύφασμα που προστάτευε και/η έκρυβε (μόνο) τα γεννητικά όργανα του ούγκανου άντρα, καθώς διέσχιζε τα δάση για να φέρει φαΐ στη γυναίκα και στο παιδί.

[rise] [scoopwhoop]