5 ερωτήσεις συνέντευξης της Google που κάνουν ακόμα και τις ιδιοφυΐες να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους.

11 Δεκεμβρίου, 2016 4:47 ΜΜ
More videos

Η Google είναι γνωστή όχι μόνο για τα επιτεύγματά της, αλλά και για τις ερωτήσεις που κάνει στις συνεντεύξεις για δουλειά που δεν γίνονται σε καμία άλλη εταιρία. Η συνέντευξη μπορεί να γίνει σε μια καφετέρια ή μέσω Skype και οι ερωτήσεις είναι τόσο δύσκολες που ακόμα και οι ιδιοφυΐες πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να απαντήσουν.

Δείτε παρακάτω τις 5 πιο δύσκολες ερωτήσεις που έχει κάνει η Google στους υποψήφιους εργαζομένους της.

Μπάλες μπιλιάρδου

Υπάρχουν 8 μπάλες μπιλιάρδου. Μια από αυτές ζυγίζει λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες. Πόσες ζυγίσεις χρειάζεστε στην ζυγαριά για να καθορίσετε την μπάλα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου βάρη;

Απάντηση:

2 ζυγίσεις. Όλες οι μπάλες πρέπει να χωριστούν σε 3 ομάδες: 2 ομάδες των 3 μπαλών και δυο μπάλες στην τρίτη ομάδα. Πρώτα, ζυγίστε τις δυο ομάδες με τις 3 μπάλες. Αν μια από τις δυο υπερτερεί, βγάλτε 2 μπάλες και ζυγίστε τις μεταξύ τους. Αν είναι ίσες, η τρίτη μπάλα είναι αυτή που χρειάζεστε. Αν η πρώτη ζύγιση δείξει, ότι οι δυο ομάδες είναι ίσες, ζυγίστε τις 2 μπάλες που έχουν μείνει, μια από τις 2 θα είναι πιο βαριά.

Νεκρός άντρας στην έρημο

Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός στην έρημο με ένα σπίρτο στο χέρι του. Κανένα άλλο ίχνος. Γιατί και πώς πέθανε;

Απάντηση:

Αυτή η ερώτηση εξετάζει το πόσο καλός είστε στην αναδημιουργία γεγονότων. Ο άνθρωπος πέθανε, πέφτοντας από ένα αεροπλάνο που έχανε ύψος και η συντριβή ήταν αναπόφευκτη. Στο αεροπλάνο υπήρχαν λιγότερα αλεξίπτωτα από ότι επιβάτες και έτσι αποφάσισαν να τραβήξουν σπίρτα για να δουν ποιος δεν θα πάρει αλεξίπτωτο. Ο άντρας τράβηξε το πιο κοντό σπίρτο και έτσι έπεσε χωρίς αλεξίπτωτο.

4 λίτρα νερό

Έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε νερό και δυο βάζα των 3 και 5 λίτρων. Μετρήστε με ακρίβεια 4 λίτρα νερό.

Απάντηση:

Γεμίστε το δοχείο των 5 λίτρων με νερό και χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε το δοχείο των 3 λίτρων. Μετά, αδειάστε το τελευταίο. Πάρτε το δοχείο των 5 λίτρων και ρίξτε τα 2 λίτρα που έχουν απομείνει στο δοχείο των 3 λίτρων. Στην συνέχεια, γεμίστε πάλι το δοχείο των 5 λίτρων και ρίξτε το 1 λίτρο που έχει μείνει στο δοχείο των 3 λίτρων μέχρι να το γεμίσετε.

Έτσι, θα έχετε 4 λίτρα νερού στο δοχείο των 5 λίτρων.

Αρκούδες

Χτίζετε ένα σπίτι που όλες οι πλευρές του είναι στραμμένες στον Nότο. Ξαφνικά, βλέπετε μια αρκούδα. Τι χρώμα είναι;

Απάντηση:

Άσπρο. Μόνο στον Βόρειο Πόλο μπορούν όλοι οι τοίχοι να είναι στραμμένοι νότια.

Χάπια

Ένας γιατρός έδωσε 4 χάπια σε ένα ασθενή: 2 χάπια από κάθε είδος που δεν ξεχωρίζει από το άλλο. Ο ασθενής πρέπει να πάρει τα χάπια σε 2 στάδια: 1 από κάθε είδος το πρωί και το ίδιο το βράδυ. Αν χαλάσει την δοσολογία ή δεν πάρει τα χάπια θα πεθάνει. Τα χάπια είναι ανακατεμένα. Πως θα γίνει να συνεχίσει την θεραπεία του και να επιβιώσει;

Απάντηση:

Φυσικά, είναι προτιμότερο να πάει στον γιατρό και να ζητήσει καινούργια χάπια. Άλλωστε, είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Αλλά αυτά μπορεί να είναι τα μοναδικά χάπια στον κόσμο ή ο γιατρός να έχει εξαφανιστεί. Οπότε, εξακολουθούμε να θέλουμε μια απάντηση. Ο ασθενής θα πρέπει να χωρίσει το κάθε χάπι στην μέση και να πάρει τα μισά το μεσημέρι και τα άλλα μισά το βράδυ.

[businessinsider]

Ακολουθήστε μας στο facebook: