5 εκπληκτικά γεγονότα για τις γυναίκες κατά την άδεια μητρότητας

23 Ιουνίου, 2017 5:29 ΠΜ
More videos

Ο ερχομός ενός παιδιού στην οικογένεια αλλάζει τα πάντα! Το να μένεις στο σπίτι για να φροντίσεις τα παιδιά σου είναι μια δουλειά που, όχι μόνο δεν διαφέρει πολύ από το να πηγαίνεις στο γραφείο, αλλά κάποιες φορές είναι και δυσκολότερη.

Για όλους τους γονείς, τους μελλοντικούς και αυτούς που ήδη είναι, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε πώς μια μητέρα νιώθει και περνάει τις μέρες της κατά την άδεια της μητρότητας.

Καθημερινή ρουτίνα

Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να περιγραφεί, εν συντομία, ως άδεια μητρότητας. Τάισμα, πλύσιμο, αλλαγή πάνας, ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη, τάισμα, αλλαγή πάνας, πλύσιμο ρούχων (ναι, τα μωρά γεμίζουν σάλια και λερώνονται πολύ συχνά!), παιχνίδι με την κουδουνίστρα, πλύσιμο ξανά, τάισμα, βόλτα… Επίσης, όταν έχεις μωρό, το να πηγαίνεις τακτικά στον γιατρό για έναν απλό έλεγχο είναι κάτι το συνηθισμένο.

Κανένα πρόγραμμα

Δεν θα υπήρχε τίποτα πιο βολικό για μια μητέρα και ένα παιδί, από το να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι παιδίατροι λένε το ίδιο. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα προσαρμόζεται ανάλογα σε τέτοια σχέδια. Ώρα για ύπνο; Το μωρό κλαίει και αρνείται να κοιμηθεί. Αρνείται να φάει. Δεν θέλει να κάτσει στο καροτσάκι κατά την διάρκεια της βόλτας και τσιρίζει. Η μητέρα μπορεί μόνο να το δεχτεί και να προσαρμοστεί στις εναλλαγές διάθεσης του αρχηγού – μωρού της.

Έλλειψη αποτελέσματος μετά από μια δραστηριότητα

Τι πιο ευχάριστο απ’ το συναίσθημα της επιτυχίας του επιθυμητού στόχου, μετά από σκληρή δουλειά; Δυστυχώς, μια γυναίκα κατά την άδεια μητρότητας μπορεί μόνο να ονειρεύεται τα επιτεύγματα. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δουλεύει προς όφελος της οικογένειας, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ορατό. Έχει μόλις βάλει τα πράγματα σε τάξη, όταν τα παιχνίδια σκορπίζονται στο δωμάτιο και πάλι. Έπλυνε όλα τα βρώμικα ρούχα το πρωί; Υπάρχουν πολλά λερωμένα ως το βράδυ.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η μητρότητα επηρεάζει την καριέρα, τον κοινωνικό κύκλο και το σώμα. Συχνά αυτό είναι προσωρινό, αλλά μια γυναίκα στην άδεια μητρότητας σίγουρα δεν το γνωρίζει. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην δουλειά; Πότε; Θα καταφέρει να φτιάξει και πάλι ένα ωραίο σώμα; Θα ενδιαφέρεται ακόμα για τους ανύπαντρους φίλους της, γνωρίζοντας πλέον περισσότερα για τους κολικούς και τον θηλασμό, παρά για ταινίες και μόδα; Τέτοιες σκέψεις περνούν συνεχώς από το μυαλό της και δεν βοηθούν στην αυτοπεποίθηση της.

Αγάπη άνευ όρων

Η κόπωση, η βαρετή ρουτίνα και η αυτοσυγκράτηση κάπως εξαφανίζονται όταν το μωρό χαμογελάει για πρώτη φορά ή όταν πει “μαμά” ή “σ’ αγαπώ”. Χαλάλι όλες οι δυσκολίες! Ώρα για… άλλη μια άδεια μητρότητας!

Ακολουθήστε μας στο facebook: