Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
χρήσιμαΟι 5 άλλες χρήσεις της μεμβράνη περιτυλίγματος που πρέπει να ξέρετε!

Οι 5 άλλες χρήσεις της μεμβράνη περιτυλίγματος που πρέπει να ξέρετε!

Ένας από τους δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιείς τα αντικείμενα της καθημερινότητάς σου στο έπακρο, είναι σίγουρα να βρίσκεις εναλλακτικές χρήσεις για αυτά, που θα… σου λύσουν τα χέρια σε μικρά και καθημερινά προβλήματα.

Ένα από τα αντικείμενα αυτά, είναι βέβαια και η μεμβράνη περιτυλίγματος, που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου για να αποθηκεύσεις σωστότερα τα φαγητά σου.

Ωστόσο, οι τρόποι που μπορείς να την αξιοποιήσεις σίγουρα δεν περιορίζονται σε αυτό. Εμείς σου έχουμε παρακάτω πέντε εναλλακτικές χρήσεις της, που θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου στο σπίτι και όχι μόνο.
1.Διατήρησε το ψυγείο σου καθαρό

Μήπως το ψυγείο σου είναι δίπλα από την κουζίνα σου και κάθε φορά μαγειρεύοντας το κάνεις χάλια από τις σάλτσες και τα λάδια που πετάγονται; Κανένα πρόβλημα. Αν βαριέσαι να το καθαρίζεις συνεχώς, αφού εδώ που τα λέμε δεν είναι και μια από τις καθημερινές οικιακές δουλειές ρουτίνας, κάλυψε την πλευρά του αυτή με πλαστική μεμβράνη. Η αόρατη μορφή της θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τους λεκέδες μακριά, χωρίς να είναι πολύ εμφανές και άσχημο αισθητικά.
2.Προστάτευσε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου

Η σκόνη και η συγκέντρωση βρωμιάς ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολόγιού σου είναι φυσικά αναπόφευκτα, αλλά σε περιόδους που αυτό σου είναι αχρείαστο, όπως όταν λείπεις για διακοπές, μπορείς να το τυλίξεις με την μεμβράνη προκειμένου να το προστατέψεις από τη γρηγορότερη φθορά. Βέβαια, αν δεν έχεις πρόβλημα με το αισθητικό μέρος της όλης υπόθεσης, μπορείς να το χρησιμοποιείς σε πιο μόνιμη βάση.
3.Θεράπευσε τις παρωνυχίδες σου

Αν η εμφάνιση παρωνυχίδων σε ταλαιπωρεί, μπορείς εύκολα να το αντιμετωπίσεις χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη. Προτού πέσεις για ύπνο πέρασε λίγη ενυδατική κρέμα χεριών στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν και τύλιξε τα δάχτυλά σου με αυτή. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο και το επόμενο πρωί οι παρωνυχίδες θα είναι πολύ βελτιωμένες.
4.Αντιμετώπισε τον πόνο στα γόνατα

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ωστόσο σε περίπτωση πόνου στα γόνατά σου, ή σε κάποια άλλη δύσκολη περιοχή του σώματός σου, μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση τυλίγοντας το σημείο αυτό με πλαστική μεμβράνη. Απλά τοποθέτησε την κατάλληλη αλοιφή και στη συνέχεια τύλιξε με την μεμβράνη αυτή, δημιουργώντας θερμότητα στην περιοχή, που θα βοηθήσει στην γρηγορότερη ανάρρωση.
5.Διατήρησε μαλακό το παγωτό στην κατάψυξη

Πόσες φορές το παγωτό που βάζεις στην κατάψυξή σου γίνεται σκληρό και άγευστο; Επειδή αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε πάθει κατά καιρούς ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις με τον πιο απλό τρόπο. Απλά κάλυψε με ένα στρώμα πλαστικής μεμβράνης την επιφάνεια του παγωτού προτού κλείσεις το καπάκι. Αυτό θα περιορίσει την κρυστάλλωση, αφήνοντας το παγωτό σου πιο μαλακό και σίγουρα πιο απολαυστικό.

QUEENΤα πιο σημαντικά