40αρης Έλληνας παράτησε την δουλειά του σε φαρμακευτική και έγινε κρεοπώλης

31 Μαρτίου, 2018 9:55 ΜΜ
More videos

Ο 40χρονος με σπουδές στη φαρμακευτική που ξέρει απο καλό… κιμά. Ένα χρόνο πριν θα συναντούσες τον Κωνσταντίνο Σακκά με το κοστούμι και το tablet του, πίσω από το γραφείο του, στην φαρμακευτική εταιρία που εργάζονταν.

Σήμερα τον βρίσκεις πίσω από την κιμαδομηχανή να τρέχει και να μην φτάνει να εξυπηρετεί τους πελάτες του στο κρεοπωλείο.

Το iefimerida.gr τον… εντόπισε στην Καλλιθέα

Αποφάσισε να πάρει το ρίσκο μέσα στην κρίση και να ανοίξει το κρεοπωλείο του.

«Είναι μια δουλειά που ξέρω» μας λέει, την άφησε όμως για 15 ολόκληρα χρόνια, αφού τελείωσε τις σπουδές του στην φαρμακευτική και ξεκίνησε την καριέρα του στο αντικείμενο των σπουδών του, σε φαρμακευτική εταιρία δηλαδή. Μείωση στη μείωση και περικοπή στην περικοπή, τα έβαλε κάτω και είδε ότι δεν βγαίνει πια….

Σήμερα αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του, να ανοίξει το χασάπικο και πολύ ευχαριστημένος για την πελατεία του. Μάλιστα ακόμα και αυτές τις μέρες που οι Έλληνες νηστεύουν και θα περίμενε μια σχετική μείωση της κίνησης, ο Κωνσταντίνος είναι ικανοποιημένος. Αρκετοί από τους πελάτες του, περνάνε μια βόλτα από το μαγαζί του για να προμηθευτούν από τώρα το αρνί και να το πάρουν μαζί στα πατρικά τους μας εξηγεί. Άλλοι γιατί τον εμπιστεύονται, και άλλοι γιατί προτιμούν να ψωνίσουν αυτήν την εβδομάδα, για να κερδίσουν μερικά ευρώ από το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού, καθώς την επόμενη εβδομάδα η κίνηση θα είναι αυξημένη και στο “χρηματιστήριο” του κρέατος, ο οβελίας θα πάρει την ανιούσα.

Όποιον και να ρωτήσεις στην Καλλιθέα που να πας για καλό κρέας, θα σε στείλει στη Χαροκόπου. Το συνοικιακό μαγαζί στον αριθμό 80, έχει κάτι παλιό και μοντέρνα αισθητική την ίδια στιγμή. Δεν είναι boutique κρεάτων, αλλά ούτε και ένα συνηθισμένο χασάπικο. Τα πάντα είναι καθαρά και σε τάξη, ακόμα και τα αρνιά στο τσιγκέλι.

Η βιτρίνα με τον κιμά, τα λουκάνικα και τα κοτόπουλα ανανεώνεται συνέχεια.

Το μυστικό όμως της οικογενειακής επιχείρησης , που τραβά σαν μαγνήτης τους καταναλωτές είναι άλλο. Είναι το ζεστό καλωσόρισμα και τα χαμόγελα των εργαζόμενων.

Ο Κωνσταντίνος, μας λέει με χιούμορ ότι κάνει καστιγκ στους υπαλλήλους του. Είναι όλοι, και οι τρεις δηλαδή κάτω των τριάντα και έχουν πολύ όρεξη και μεράκι για την δουλειά τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 80, ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΗΛ. 210 9593144

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Βλεπάκη iefimerida