40 φορές που γάτες έκατσαν όπου βρήκαν και τρέλαναν το ίντερνετ

17 Αυγούστου, 2017 3:42 ΜΜ
More videos

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που αγαπούν τα αιλουροειδή περισσότερο από το να αράζουν άσκοπα και να μην κάνουν απολύτως τίποτα: να προσπαθούν να χωρέσουν σε πολύ μικρά μέρη. Το απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο δε, όταν τρυπώνουν σε κούτες, παπουτσοθήκες, ακόμη και κουτιά πίτσας, απλά για να “την πουν” στο αφεντικό τους που ποτέ δεν πίστεψε πως θα τα καταφέρουν. Πόσο λάθος κάνατε ανθρώπινοι σκλάβοι…

Ενώ πολλοί από εμάς βρίσκουμε παράξενη τη συμπεριφορά των γατών (Γιατί να θέλεις να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου σε ένα μέρος που μοιάζει απίστευτα επίπονο και άβολο;), οι επιστήμονες έχουν σκεφτεί μερικές εξηγήσεις για τον περίεργο τρόπο διασκέδασής τους.

Αρχικά, ας υπενθυμίσουμε πως οι γάτες είναι θηρευτές και τα κουτιά αποτελούν κατάλληλα μέρη για την παρακολούθηση των θυμάτων. Έτσι, οι γάτες νιώθουν άνετα και ασφαλείς στα κλειστά μέρη και κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως τα κουτιά μειώνουν τα επίπεδα άγχους τους.

Άλλος ένας λόγος που οι γάτες αγαπούν το να κουρνιάζουν σε μικροσκοπικά μέρη, είναι η διατήρηση της σωματικής τους θερμοκρασίας. Η μέση θερμοκρασία τους είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ελάχιστα υψηλότερη από τη δική μας. Οπότε, η είσοδος σε μικροσκοπικά κουτιά μπορεί να αποτελεί μια στρατηγική εξοικονόμησης θερμοκρασίας.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, ας το παραδεχτούμε… οι γάτες μας προσφέρουν ένα ξεκαρδιστικό θέαμα!

jimjamalama

Marija Bernatonyte

kelldog24

kagonekoshiro

Big Cat Rescue

reddit.com

Marija Bernatonyte

hyperspacesquirrel

JamaalSpeights

beatauburn7

Gamaguns

reddit

Marija Bernatonyte

Brute238

Suhak Natasha

Tagruato_Corporation

Laiinkyree

RegularEverydayNormalMothaFuka

Yagermeister

reddit

FranktheDork

dabacon

heyimwalkenhere

mugumogu

wsgy111

JuBeeATMA

hrhoover

vinkulelu

JFEM0H0GNAER0C

Marija Bernatonyte

cinziamaria

Draganovic

Brain_Wilson

YessMartinez

terpsi

bookworm326

kharzul07

Thewallofwolfstreet

vinkulelu
Ακολουθήστε μας στο facebook: