Αυτές είναι οι 4 πρώτες αλυσίδες που θα ανοίγουν καταστήματα κάθε Κυριακή στην Αθήνα

24 Ιουλίου, 2017 4:05 ΠΜ
More videos

Από χτες τέσσερις αλυσίδες πήραν τη απόφαση και θα ανοίγουν καταστήματα τους κάθε Κυριακή για το υπόλοιπο του καλοκαιριού στην Αθήνα. Με τι ωράριο και πού.

Η αρχή στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πέρα από τις 8 που προβλέπονταν, αλλά για όλες την θερινή περίοδο, μόλις έγινε πράξη. Τέσσερις αλυσίδες αποφάσισαν και ανέβασαν ρολά σε καταστήματα τους χτες Κυριακή 23 Ιουλίου προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε Κυριακή μέχρι τον Οκτώβριο.

AdTech AdΠρόκειται για τα καταστήματα των αλυσίδων IKEA, Κωτσόβολος, Leroy Merlin και Factory Outlet στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου στα Σπάτα τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους χτες στις 11 το πρωί έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

Το συγκεκριμένο εμπορικό πάρκο είναι μία από τις ζώνες οι οποίες σύμφωνα με το συμπληρωματικό μνημόνιο που πέρασε από την Βουλή τον περασμένο Μάιο, επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα όλη την θερινή περίοδο με εξαίρεση μία Κυριακή τον Αύγουστο (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση είναι η Κυριακή πριν το Δεκαπενταύγουστο στις 13 του μήνα).

Η κίνηση αποτελεί ένα πρώτο crash test τόσο  για την αποδοχή από τους καταναλωτές – αν και οι εταιρείες κρατούν χαμηλούς τόνους επικοινωνιακά – όσο και από πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν.

Για την αποφυγή των τελευταίων η αρχή υλοποίησης του νόμου δεν θα μπορούσε να γίνει από την πιο ασφαλή και ελεγχόμενη – σε σχέση με έναν πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας – περιοχή του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας.

Επόμενο κύμα εκτιμάται ότι μπορεί να έλθει στις αρχές φθινοπώρου με την είσοδο και άλλων περιοχών,  όπως για παράδειγμα της Γλυφάδας, του Πειραιά και την Θεσσαλονίκης όπου επίσης υπάρχουν εμπορικές περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί τουριστικές ζώνες και δύναται να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι σε τουριστικές περιοχές όπως στην Κρήτη, την Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου καταστήματα και σούπερ μάρκετ λειτουργούν εδώ και χρόνια επτά ημέρες την εβδομάδα.

[news247] [dikaiologitika]