4 παλαβοί μύθοι για βιντεοπαιχνίδια που όμως αποδείχθηκαν αληθινοί

9 Αυγούστου, 2017 7:46 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές είτε μιλάμε για ταινίες και σειρές, είτε για πραγματικά περιστατικά οι  ιστορίες και το παρασκήνιο που τα συνοδεύει είναι πιο ενδιαφέρον ακόμη κι από το ίδιο το γεγονός. Τα video games φυσικά δε θα μπορούσαν να διαφέρουν. Άσε που λόγο τις φύσης τους και του ότι ο παίκτης δένεται μαζί τους με μια παράξενα όμορφη σχέση, οι μύθοι γύρω από αυτά είναι περισσότεροι και πιο συναρπαστικοί. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα με το πέρασμα των ετών αποδεικνύονται απόλυτα αληθινοί και ακριβείς. Και κάπως έτσι το geekόμετρο όλων μας χτυπάει κόκκινο.

To σπίτι του Tony Montana στο GTA

 

Το Grand Theft Auto (GTA για συντομία)  θεωρείται κατά πολλούς ο βασιλιάς των κρυμμένων τοποθεσιών και των περίεργων αναφορών στην ποπ κουλτούρα. Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα, σε ένα σημείο του παιχνιδιού GTA Vice city, υπάρχει μια βίλα που φαίνεται να είναι ίδια με εκείνη του Tony Montana από το την ταινία Scarface. Μπαίνοντας στο εσωτερικό,  ο παίκτης συναντά διαρρύθμιση κι έπιπλα όμοια με εκείνα του σπιτιού του Montana από την ταινία. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, όλο αυτό ήταν απόλυτα εσκεμμένο.

Ο μύθος του Reptile στο Mortal Kombat 

 

Όταν το πρώτο Mortal Kombat κυκλοφόρησε, οι παίκτες άρχισαν να μιλούν για ένα μυθικό πλάσμα με στολή όμοια με εκείνη του Sub Zero και του Scorpion αλλά σε πράσινο χρώμα, Το πρόβλημα ήταν ότι οι πάντες ήξεραν γι αυτό αλλά ελάχιστοι είχαν καταφέρει τελικά να το αντιμετωπίσουν. Ο μύθος για το αν ο συγκεκριμένος μαχητής τελικά υπάρχει συνεχιζόταν κι όπως αποδείχτηκε, χρειαζόσουν διπλό flawless victory (νίκη χωρίς να δεχτείς κανένα χτύπημα) για να τον τον αντιμετωπίσεις. Σε επανεκδόσεις του παιχνιδιού, αλλά και στη συνέχεια της σειράς.  ο Reptile, (ναι γι αυτόν μιλάμε τόση ώρα) έγινε κανονικά διαθέσιμος σε όλους τους παίκτες. Μήπως ήταν καλύτερα ως «μυστικός» ; Είχε ένα ενδιαφέρον παραπάνω.

O Μichael Jackson  έγραψε την μουσική για το Sonic 3

 

Ω ναι, μοιάζει με ψέμα όμως ισχύει. Ο Μichael Jackson βοήθησε πάρα πολύ στη μουσική του 3ου παιχνιδιού του αγαπημένου μας μπλε σκαντζόχοιρου. Ωστόσο το όνομά του δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι γιατί δεν  έμεινε ευχαριστημένος με το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα το οποίο θεώρησε πολύ διαφορετικό από τους ήχους που μας έχει συνηθίσει. Ευτυχώς η μουσική παρέμεινε στο παιχνίδι και την απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα.

Τα θαμμένα cartridges του Ε.Τ.

 

H ταινία E.T. θεωρείται πια κλασική όχι μόνο γιατί έχει μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, αλλά γιατί είναι  καλή ταινία. Όπως φαντάζεσαι λοιπόν, το παιχνίδι «E.T. Extra Terrestrial για το Atari 2600 το οποίο κυκλοφόρησε με τις ευλογίες του Steven Spielberg αναμενόταν από όλους με τρομερή ανυπομονησία.

Τελικά αποδείχτηκε το χειρότερο παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ. Γιατί;

 

Το παιχνίδι ήταν τόσο χάλια που διάφοροι άνθρωποι το γύριζαν πίσω στο καταστήματα. Η Atari λοιπόν, σύμφωνα με το μύθο μην μπορώντας να πουλήσει τα κομμάτια από τα ράφια, αποφάσισε να τα θάψει στο νέο Μεξικό και να απαλλαγεί μια και καλή από αυτά. Για χρόνια πολλοί πίστευαν ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν ήταν τίποτα άλλο από  αστικός μύθος. Μέχρι που το 2014 έγιναν ανασκαφές στο σημείο που θεωρήθηκε ότι είχε θαφτεί το παιχνίδι και τα cartridges βρέθηκαν. Αν θες να μάθεις περισσότερα για αυτήν την περίεργη ιστορία, τσέκαρε το ντοκιμαντέρ Atari game over, θα το λατρέψεις!

[rise]

Ακολουθήστε μας στο facebook: