Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
γυναίκα4 έξυπνα κόλπα για να αποφύγουμε τις φθαρμένες άκρες στα μαλλιά μας!

4 έξυπνα κόλπα για να αποφύγουμε τις φθαρμένες άκρες στα μαλλιά μας!

Μικρά μυστικά ομορφιάς για να μειώσεις και να αποφύγεις την ψαλίδα.

α μαλλιά μας ταλαιπωρούνται κάθε μέρα από το καθημερινό styling , το πιστολάκι, την έκθεση στον ήλιο με αποτέλεσμα να φθείρονται οι άκρες και να δημιουργείται ψαλίδα που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και λιγοστά.

Δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε λίγο και λιγάκι για να αποφύγεις την ψαλίδα! Ακολούθησε τα tips μας για να μειώσεις τις σπασμένες άκρες και να αποφύγεις την εμφάνιση ψαλίδας:

1.Πιστολάκι με… προστασία

image_3169.img

Ποτέ μην χρησιμοποιείς το πιστολάκι σου, χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα στα μαλλιά σου κάποιο προϊόν styling που λειτουργεί σαν «ασπίδα» ενάντια στη θερμότητα! Προτίμησε ένα προϊόν που δεν περιέχει σιλικόνη ή έλαια, για να μη βαραίνει τα μαλλιά σου.

2.Μην πιάνεις τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα

Fashion shoot of a young woman with wet hair on her face

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι και πιο ευαίσθητα. Φρόντισε λοιπόν να μην τα τραβάς προς τα πίσω, για να μην τα φθείρεις περισσότερο.

3.Η διατροφή είναι το παν

o-ORGANIC-FOOD-STUDY-facebook

Για να έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά πρέπει πρώτα από όλα να προσέχεις τη διατροφή σου και τον οργανισμό εκ των έσω. Αν στερείσαι το φαγητό, στερείσαι και αρκετά πολύτιμα συστατικά για την υγεία των μαλλιών.

Έτσι τα μαλλιά σου δείχνουν θαμπά, αδύναμα και φθείρονται ευκολότερα. Ακολούθησε μια ισορροπημένη, μεσογειακή διατροφή για να είσαι όμορφη από μέσα προς τα έξω.

4. Αντηλιακή προστασία και το χειμώνα

1a2

Όπως πρέπει να φροντίζουμε την αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας μας χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας.

Τα μαλλιά και το δέρμα αποτελούνται από τις ίδιες πρωτεΐνες και έχουν τις ίδιες ανάγκες! Επένδυσε στην αγορά ενός αντηλιακού σε μορφή σπρέι για τα μαλλιά και χρησιμοποίησε το σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο.

VIAΤα πιο σημαντικά