«4.000 κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα»: Θρίλερ με την άρση του lockdown

23 Μαρτίου, 2021 4:20 ΜΜ
More videos

Όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί αν βάλει φρένο στην άρση των μέτρων.

Διόλου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με τις τελευταίες εξελίξεις να θέλουν τον σημερινό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να αγγίζει τις 4.000.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα μέσα στις επόμενες ημέρες, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε «ασφυξία» του συστήματος υγείας.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί», δήλωσε η η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, στον ΣΚΑΪ κάνοντας λόγο για μεγάλη αύξηση και στους διασωληνωμένους -οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 750- και συνεπώς τους νεκρούς.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι νεκροί να φτάσουν στους 70 ανά ημέρα.

Οι υγειονομικοί από την πλευρά τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πως με την άρση των μέτρων, τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν σε ελάχιστο χρόνο και οι ασθενείς δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν καθώς τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Από το στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντως, φτάνουν πληροφορίες πως η χαλάρωση των μέτρων της κυβέρνησης προκειμένου να δουλέψει η αγορά και να κινηθεί το χρήμα δεν θα ισχύσουν για πολύ…