4.000 Ιρανές εκπαιδεύονται σκληρά καθημερινά για να γίνουν «οι νίντζα της ερήμου»

8 Ιουνίου, 2017 3:27 ΠΜ
More videos

Περίπου 4.000 Ιρανές γυμνάζονται σκληρά για να γίνουν νίντζα. Η προπόνηση περιλαμβάνει την εκμάθηση του να χρησιμοποιούν διάφορα θανατηφόρα όπλα, λακτίσματα με την πλάτη και πολλά ακόμη.

Γνωρίστε τους θηλυκούς νίντζα του Ιράν!

Εκπαιδεύονται σκληρά στην έρημο για να γίνουν μηχανές μάχης

Με βάση το κάστρο Τζουγκχίν, αυτή η λέσχη ιδρύθηκε το 1989 και εκπαιδεύει γυναίκες στο Νινζούτσου ώστε να γίνουν θηλυκοί νίντζα. Οι εκπαιδευόμενες μαθαίνουν να ανεβαίνουν και να πηδούν στους τοίχους, να κρύβονται στα βουνά και να σκοτώνουν τον αντίπαλό τους χωρίς να κάνουν θόρυβο.

«Η ηρεμία είναι το πιο σημαντικό μάθημα που παίρνουν» δήλωσε η εκπαιδεύτρια Φατίμ Μουαμέρ.

Η ίδια αναφέρει πως οι γυναίκες βρίσκουν αυτή την εκπαίδευση ελκυστική επειδή τους διδάσκει την ισορροπία μεταξύ νου και σώματος.

Η Μουάμερ επισημαίνει: «Το πιο σημαντικό μάθημα είναι ο σεβασμός και η ταπεινοφροσύνη. Μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους. Πρώτα την ύπαρξή τους και μετά την τέχνη που μαθαίνουν.»

Οι γυναίκες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διάφορα όπλα όπως σπαθιά και σούρικεν (αστέρια νίντζα).

Αλλά και πολλά άλλα ακόμη

Επίσης μαθαίνουν να σκαρφαλώνουν και να πηδούν τοίχους, να κρύβονται στα βουνά..

Ακόμη και να σκοτώνουν χωρίς τον παραμικρό θόρυβο

Χρησιμοποιούν διάφορα όπλα των νίντζα όπως σπαθιά, τόξα, νουντσάκου και σούρικεν.

Ο Σενσέι Ακμπάρ Φαρατζί έφερε για πρώτη φορά αυτή τη μορφή πολεμικής τέχνης στην χώρα. Ο ίδιος δήλωσε: «Στο νινζούτσου αποκαλούμε τους άνδρες νίντζα και τις γυναίκες κουνόιτσι. Το να είσαι ένας τέτοιος πολεμιστής αφορά την υπομονή, την ανεκτικότητα και την δύναμη. Κυριολεκτικά σημαίνει την τέχνη του να γίνεις αόρατος. Το νινζούτσου και γενικά οι πολεμικές τέχνες μπορούν να περιγραφούν ως φάρμακο. Όπως ακριβώς το δηλητήριο του φιδιού, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, μπορεί επίσης να γίνει ένα καλό αντίδοτο.»

Το να είσαι νίντζα αφορά την υπομονή, την ανεκτικότητα και την δύναμη

Κυριολεκτικά σημαίνει την τέχνη του να γίνεις αόρατος!

Η Μελικά, μια εκπαιδευόμενη αναφέρει: «Εδώ είμαστε ελεύθερες. Ζούμε ως νίντζα τη φιλοσοφία της ζωής. Μας βοηθάει να αντέξουμε τις κακουχίες της καθημερινότητας, να κάνουμε υπομονή, να είμαστε ισχυρές και πειθαρχημένες. Είναι μια πνευματική τέχνη. Δεν θέλουμε να μαλώσουμε με κανέναν έξω από την τάξη.»

Είναι σίγουρο πως κανείς δεν θα ήθελε να προκαλέσει αυτές τις γυναίκες

Ο Φαρατζί δήλωσε επίσης: «Η αλήθεια είναι ότι η θανατηφόρα δύναμη είναι αναμφισβήτητη. Μπορούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες χωρίς να παράγουν κανέναν ήχο. Πρέπει να είμαι πολύ σίγουρος πως οι μαθήτριές μου δεν θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές που μαθαίνουν για να βλάψουν κάποιον ή να μπουν στο σπίτι του.»

Ακολουθήστε μας στο facebook: