3χρονος αλλεργικός στα γαλακτοκομικά έφαγε τυρί στον παιδικό σταθμό και πέθανε

6 Νοεμβρίου, 2022 2:10 ΜΜ
More videos

Ένας 3χρονος μαθητής από το Harlem της Αμερικής, έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες, λόγω αλλεργικής αντίδρασης, επειδή στον παιδικό σταθμό έφαγε ένα ψημένο τοστ με τυρί. Το παιδάκι ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά και, αν και δεν είναι σαφές υπό ποιες συνθήκες έφαγε το σάντουιτς, το internet ήδη κατηγορεί τους γονείς του.

Σύμφωνα με το CBS News, ο μικρός Elijah Silvera, έλαβε το τοστ από την δασκάλα του, παρόλο που είχε καταχωρηθεί στις λίστες του παιδικού σταθμού ως αλλεργικός, και λίγη ώρα μετά έχασε τη ζωή του λόγω αναφυλακτικού σοκ.

Το σχολείο δεν κάλεσε για ασθενοφόρο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, παρά τη μητέρα του παιδιού, η οποία έσπευσε να το πάει στα Επείγοντα όπου λίγη ώρα αργότερα πέθανε. Το σχολείο από εκείνη τη μέρα έχει κλείσει, ενώ οι αρχές διερευνούν το συμβάν.

Για την οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχει ανοίξει ένας λογαριασμός προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις νεκροψίες που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του παιδιού. Ωστόσο, σαν να μην έφτανε ο θρήνος τους, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η είδηση, το internet έχει βαλθεί να τους κατηγορεί (λες και είναι τρομερά δύσκολο ένα παιδί απλά να φάει το φαγητό κάποιου άλλου):

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αν το παιδί σου έχει κάποια σοβαρή τροφική αλλεργία, δεν εμπιστεύεσαι ξένους να στο ταΐσουν. Το στέλνεις στο σχολείο με ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟ.

Αυτό που συνέβη στο αγόρι ήταν τρομερό, αλλά αν είχα ένα παιδί με μία τόσο σοβαρή τροφική αλλεργία, σε καμία περίπτωση δεν θα του επέτρεπα να φάει φαγητό του σχολείου, ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο. Θα φρόντιζα να έχει στην τσάντα του το δικό του φαγητό.

Ποτέ δεν θα άφηνα το αλλεργικό παιδί μου να πάει σε ένα δημόσιο σχολείο, χωρίς καμία φροντίδα. Δεν θα εμπιστευόμουν τη ζωή του σε άτομα που μπορεί να θυμούνταν τις αλλεργίες του ή να μην τις θυμούνταν!

Ένα παιδί με τόσο σοβαρές αλλεργίες, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ καν να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό.

Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που είπαν ότι το παιδί θα «έπρεπε να ξέρει» και να μη δεχτεί να φάει το τοστ.

Δεν υπάρχουν λόγια για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η οικογένεια, στην οποία εμείς δεν έχουμε παρά να στείλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια…

Πηγή: scarymommy.com