393 ετών δέντρο Μπονσάι επέζησε της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και συνεχίζει να μεγαλώνει

23 Δεκεμβρίου, 20165:55 ΜΜ

Όσοι έχουν κήπο ή γλάστρες με φυτά και λουλούδια θα έχουν παρατηρήσει το πόσο πολύ φροντίδα θέλουν για να επιβιώσουν. Λίγες μέρες χωρίς νερό και αμέσως χάνουν την λάμψη τους.

Αυτό όμως το καταληκτικό δέντρο Μπονσάι είναι ζωντανό εδώ και σχεδόν 400 χρόνια και συγκεκριμένα φυτεύτηκε το 1625 και έχει ηλικία 393 ετών.

Αν αυτό δεν σας εντυπωσιάζει τότε ότι επέζησε την ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα.

Το δέντρο αυτό ανήκει στην οικογένεια Yamaki που έζησε 2 μίλια το 1945 από την ρίψη της βόμβας. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον εγγονό της οικογενείας.

Πάνω από 140.000 σκοτώθηκαν σε ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα του 20 αιώνα. Για κάποιο περίεργο λόγο όμως το δέντρο αυτό επέζησε και είναι ακόμη ζωντανό μετά από όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει και μεγαλώνει.

Αυτή την στιγμή το εξαιρετικά σπάνια και μοναδικό αυτό Μπονσάι δέντρο βρίσκεται στο Εθνικό Δενδροκομείο των Η.Π.Α και ήταν δώρο του μάστερ Μπονσάι Masaru Yamaki προς τις Η.Π.Α. το 1976.

Οι εργαζόμενοι του δενδροκομείου δεν γνώριζαν ότι το δέντρο επέζησε την πυρηνική έκρηξη μέχρι προσφάτως όπου ο εγγονός της οικογενείας τους το αποκάλυψε.

[mymodernmet] [smithsonianmag]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News