37χρονη με σπάνια δερματική πάθηση μετατρέπεται από μαύρη σε λευκή

Ιούλιος 29, 2017 5:35 ΠΜ
More videos

Η 37χρονη Iomikoe Johnson από τη Λουϊζιάνα εδώ και πάνω μία δεκαετία βλέπει μέρα με τη μέρα το χρώμα του δέρματός της να αλλάζει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 25 ετών και μερικές λευκές κηλίδες άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Δεν φανταζόταν ότι η λεύκη θα αποχρωματίσει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της, ούτε ότι η λεύκη από την οποία έπασχε θα την έκανε να σκέφτεται ακόμη και να βάλει τέλος στη ζωή της. Σήμερα γνωρίζει ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι απολύτως λευκή.

Από μέρα σε μέρα, από χρόνο σε χρόνο, τα λευκά “μπαλώματα”, όπως τα αποκαλεί κάλυπταν μεγάλες επιφάνειες του σώματος -τα χέρια, τα πόδια, οι μηροί, το πρόσωπο, το στήθος- έμοιαζε σα να αποχρωματίζεται, ενώ στην αρχή η νεαρή γυναίκα προσπαθούσε να καμουφλάρει αυτό που της συνέβαινε με βαρύ μακιγιάζ.

Ωστόσο, η εξάπλωση από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να καλυφθεί με κανενός είδους make up και ήταν ο αρραβωνιαστικός της Iomikoe που την έπεισε ότι πρέπει να αγαπήσει από την αρχή το σώμα της και ότι ακόμη και έτσι εξακολουθούσε να είναι όμορφη και σίγουρα ιδιαίτερη.

«Η πρώτη κηλίδα εμφανίστηκε κάτω από το χέρι μου, σ’ ένα σημείο που δεν μπορούσε κανείς να το δει. Η συνέχεια, όμως, ήταν οδυνηρή, εξοντωτική. Και να σκεφτεί κανείς ότι, όταν ήμουν παιδί, δεχόμουν μπούλινγκ για το μαύρο δέρμα μου.

Πλέον μετατρεπόμουν σε κάτι με δύο χρώματα και ένιωθα φόβο γι’ αυτό που μου συνέβαινε. Ο κόσμος μου κατέρρεε. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό και στην αρχή πίστευα ότι πρόκειται για καρκίνο του δέρματος. Οι γονείς μου με στήριζαν, ωστόσο, ανησυχούσαν για ‘μένα.

Είχα 4 παιδιά και κάπως έπρεπε να βρω τον τρόπο και το θάρρος να προχωρήσω», εξηγεί.

Όπως λέει, για αρκετό καιρό χρειαζόταν πάνω από 40 λεπτά, μία ώρα για να καλύψει με make up τις κηλίδες, όμως αυτό ήταν κάτι εξουθενωτικό και μόνο χάρη στην υποστήριξη του αρραβωνιαστικού της, Φίλιπ κατάφερε να αφήσει πίσω της όλα εκείνα τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση για να κρύψει αυτό που της συνέβαινε.

Σήμερα η 37χρονη εργάζεται και ως μοντέλο, προωθώντας την αγάπη για το σώμα και τη διαφορετικότητα και προσπαθώντας να δώσει θάρρος σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο με εκείνην πρόβλημα.

[dailymail] [lifo]

Ακολουθήστε μας στο facebook: