Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
διεθνή36χρονος ασθενής έβηξε έντονα, έφτυσε μέρος του πνεύμονα του και μετά πέθανε

36χρονος ασθενής έβηξε έντονα, έφτυσε μέρος του πνεύμονα του και μετά πέθανε

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια έβηξε και κυριολεκτικά έβγαλε μέρος των πνευμόνων του αφού είχε νοσηλευτεί για ασυνήθιστους παλμούς στην καρδιά.

Σε μια αναφορά περίπτωσης στο ιατρικό περιοδικό New England χειρουργοί από το νοσοκομειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια παρουσίασαν την περίπτωση ενός 36χρονου ασθενούς ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Λόγω του κακού ιστορικού υγείας εξαιτίας των καρδιαγγειακών προβλημάτων είχε έναν βηματοδότη εμφυτευμένο στην καρδιά σε περίπτωση που η καρδιά του σταματούσε τελείως να λειτουργεί.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της πρώτης του εβδομάδας στο νοσοκομείο άρχισε να βήχει αίμα και βλέννες και λίγο αργότερα έφτυσε ένα άθικτο βρογχικό δέντρο πριν πεθάνει την επόμενη εβδομάδα.

Είναι εμφανές ότι όταν ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ήταν σε κακή κατάσταση αφού η καρδιά του είχε κλάσμα εξώθησης περίπου 20%. Κλάσμα εξώθησης είναι το πόσο αίμα αντλεί η αριστερή κοιλία σε κάθε συστολή. Ένα φυσιολογικό κλάσμα εξώθησης είναι περίπου 50% με 75%.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 13

Επίσης, έπασχε από στένωση αορτικής βαλβίδας.

Στην περίπτωση αυτού του άντρα είχε αντικατασταθεί η βαλβίδα του με βιοπροσθετική βαλβίδα η οποία είναι φτιαγμένη από ιστό ζώων όπως τα μοσχάρια.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 9

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο έβηχε αίμα και βλέννες αυξάνοντας την πίεση στους πνεύμονες.

Επίσης, οι γιατροί έπρεπε να τον προμηθεύουν συνέχεια με συμπληρωματικό οξυγόνο.

Κατά την διάρκεια ενός πολύ έντονου βήχα έφτυσε ολόκληρο το δεξί βρογχικό δέντρο. Βρογχικό δέντρο είναι η τραχεία και οι 2 κύριοι βρόγχοι.

Ο άντρας διασωληνώθηκε αμέσως και οι γιατροί του έκαναν βρογχοσκόπηση με την οποία μπορούσαν να δουν τους πνεύμονές του και τις διόδους αέρα.

Δυο μέρες αργότερα του έβγαλαν τους σωλήνες και ο ασθενής δεν ξαναέβηξε αίμα ή βλέννες.

Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα ο άντρας πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά