35χρονη έχασε 206 κιλά – Καμαρώνει για την απίστευτη αλλαγή στο σώμα και τη ζωή της

23 Ιουλίου, 2022 11:13 ΜΜ
More videos

Μία δύσκολη μάχη για να χάσει κιλά έδωσε η Νίκι Γουέμπστερ, από την οποία κατάφερε να βγει νικήτρια, κάνοντας μία νέα «αρχή» στη ζωή της.

Η Νίκι στα 34 της χρόνια ζύγιζε περίπου 280 κιλά, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται κρίσιμη. «Το βάρος μου είναι εξουθενωτικό. Το σώμα μου είναι τόσο οδυνηρό. Το μισώ. Είπα στον εαυτό μου πως το φαγητό είναι η εξάρτησή μου. Και αυτή η εξάρτηση με σκοτώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Αφού συνειδητοποίησε πως η υγεία της βρισκόταν σε κίνδυνο, συμφώνησε να μετακομίσει από την πολιτεία της Αριζόνα στο Τέξας, για να είναι πιο κοντά στον γιατρό της, τον Δρ Ναουζερέινταν.

Κιλά: Οι επεμβάσεις, η ψυχολογική υποστήριξη και η απώλεια βάρους

Η Νίκι αν και πίστευε πως μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λίπους θα ήταν η απάντηση στα προβλήματά της, τελικά χρειάζονταν περισσότερες. Αρχικά οι γιατροί τής είπαν πως θα έπρεπε να χάσει περίπου 25 κιλά μόνη της, πριν την αναλάβουν για την εγχείρηση, τα οποία και έχασε σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Αν και φοβόταν να υποβληθεί στην επέμβαση, λέγοντας «ο καλύτερός μου φίλος, ο Μάικλ, έκανε γαστρικό μπαϊπάς και πέθανε. Αυτό με στοιχειώνει», βρήκε το θάρρος να προχωρήσει. Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η γυναίκα τον επόμενο χρόνο έχασε περίπου 80 κιλά.

Επιπλέον η Νίκι ήρθε σε επικοινωνία και με έναν ψυχολόγο, προκειμένου να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. Οι γιατροί τής είπαν πως θα μπορούσε να προχωρήσει σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος που είχε παραμείνει στο σώμα της και μείωνε την αυτοπεποίθησή της.

Μετά την επέμβαση αυτή, παρουσίασε εσωτερική αιμορραγία και μπήκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο. Στο τέλος, όλα εξελίχθηκαν ευνοϊκά και πολύ γρήγορα ανάρρωσε και γύρισε σπίτι της.

Η Νίκι τώρα ζυγίζει 87 κιλά και ακόμη δίνει καθημερινό αγώνα για να διατηρηθεί στα κιλά της, νιώθοντας καλύτερα από ποτέ, κάνοντας και το επόμενο στην προσωπική της ζωή, με τον σύντροφό της, Μάρκους.