34 απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα

7 Αυγούστου, 2016 7:58 ΜΜ
More videos

Όλοι προσπαθούμε να γίνουμε όσο καλύτεροι γίνεται, να έχουμε μόρφωση και να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Έτσι, διαβάζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε καινούρια πράγματα, και ευτυχώς μαθαίνουμε νέα πράγματα κάθε μέρα. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον εαυτό μας και το σώμα μας; Είναι πραγματικά ένας εκπληκτικός και μοναδικός μηχανισμός που κάθε δευτερόλεπτο πυροδοτεί χιλιάδες διεργασίες μέσα μας.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα τόσα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το ανθρώπινο σώμα. Απλά φανταστείτε, όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν μέσα σας αυτή τη στιγμή. Καταπληκτικό!

Η αίσθηση της αφής μας είναι πολύ οξεία: αν τα δάχτυλά μας ήταν στο μέγεθος της Γης, θα μπορούσαμε να αισθανθούμε τη διαφορά ανάμεσα στα σπίτια και τα αυτοκίνητα.

sciencedaily.com

Το σύστημα των αιμοφόρων αγγείων σας είναι πάνω από 96.560 χιλιόμετρα, αρκετά για να κάνουν τον γύρω του κόσμου δυο φορές.

articles.mercola.com

Η οπτική οξύτητα μας είναι εκπληκτική. Αν η Γη ήταν επίπεδη, σε μια σκοτεινή νύχτα, θα μπορούσατε να δείτε μια φλόγα κεριού να τρεμοπαίζει μέχρι 48 χιλιόμετρα μακριά από εσάς.

livescience.com

Όταν κοκκινίζετε, το εσωτερικό του στομαχιού σας γίνεται επίσης κόκκινο.

sciencemuseum.org.uk

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να διαβάσει μέχρι 1.000 λέξεις ανά λεπτό.

spritzinc.com

Ο ομφαλός μας, είναι όπως το τροπικό δάσος. Οι επιστήμονες συνεχώς βρίσκουν χιλιάδες είδη βακτηρίων στον ανθρώπινο ομφαλό, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι νέα στην επιστήμη.

news.nationalgeographic.com

Όταν ερωτευόμαστε, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει συνεχώς τις ίδιες χημικές ουσίες σαν να παίρναμε ψυχοτρόπα φάρμακα, όπως είναι οι αμφεταμίνες. Η αγάπη οδηγεί σε παρενέργειες, όπως αύξηση του καρδιακού ρυθμού, απώλεια της όρεξης και του ύπνου, και μια έντονη αίσθηση ενθουσιασμού.

en.wikipedia.org

Τα μάτια μας θα μπορούσαν να αντιληφθούν το υπεριώδες φως, αν οι φακοί τους δεν το ‘φίλτραραν’. Μερικοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης φακού, λένε ότι αντιλαμβάνονται το υπεριώδες φως.

en.wikipedia.org

Ένας ενήλικας αποτελείται από περίπου 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 (7 octillion) άτομα. Για λόγους σύγκρισης, υπάρχουν περίπου 300 δισεκατομμύρια άστρα στον Γαλαξία μας.

theguardian.com

Είμαστε πολύ ισχυρότεροι από ό, τι νομίζουμε. Η κρυμμένη επιπλέον δύναμη μας πιστεύεται ότι προέρχονται από την αδρεναλίνη, αλλά για να μην καταλήξουμε με κομμένους μύες λόγω του μεγάλου μηχανικού στρες, το σώμα μας αρνείται να χρησιμοποιήσει την μυϊκή δύναμη του στο έπακρο. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αδρεναλίνη θα μπορούσε να μας βοηθήσει να σηκώσουμε οχήματα και τεράστιες πέτρες σε καταστάσεις ζωής και θανάτου.

wikipedia.org

Είμαστε εξαιρετικοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι  καλύτεροι στον πλανήτη Γη, στην πραγματικότητα. Μάλιστα, οι ευφυείς πρόγονοί μας μπορούσαν να κυνηγήσουν την λεία τους μέχρι να πεθάνει από εξάντληση.

slate.com

Σε 30 λεπτά το σώμα μας παράγει αρκετή θερμότητα για να βράσει 2 λίτρα νερού περίπου.

theguardian.com

Έχουμε στην πραγματικότητα πολλές τρίχες ανά τετραγωνική ίντσα του δέρματος όπως ένας χιμπατζής. Δεδομένου ότι πολλοί από τους θύλακες των τριχών μας παραμένουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος μας μετά τη γέννησή τους, δεν μπορούμε να τις δούμε, και έτσι δεν φαινόμαστε τόσο τριχωτοί.

theguardian.com

Κάθε άτομο στο σώμα σας παρήχθη στο big bang πριν 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Έτσι, τα άτομα του σώματός μας είναι δισεκατομμυρίων ετών.

theguardian.com

Τα ανθρώπινα οστά είναι τόσο δυνατά όσο ο γρανίτης. Ένα οστό στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου μπορεί να υποστηρίξει έως και 9 τόνους.

listverse.com

Αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν ένας υπολογιστής, θα μπορούσε να εκτελέσει 38.000 τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο. Ο πιο ισχυρός υπερυπολογιστής του κόσμου, ο BlueGene, μπορεί να διαχειριστεί μόνο το 0,002% αυτών.

scientificamerican.com

Οι μύες που επιτρέπουν στα μάτια σας να επικεντρώσουν κάπου,  κινούνται περίπου 100.000 φορές την ημέρα. Για να γυμνάσετε τους μύες των ποδιών σας τόσο, θα χρειαστεί να περπατήσετε 50 μίλια σε καθημερινή βάση.

listverse.com

Όταν παίρνεις ένα κιλό λίπους, το σώμα σου κάνει 11 νέα χιλιόμετρα αιμοφόρων αγγείων.

articles.mercola.com

Οι άνθρωποι μοιράζονται περίπου το 50% του DNA τους με τις μπανάνες.

nhm.ac.uk

Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει σωματικό πόνο. Έτσι, αν δεν θέλετε να νιώσετε τον πόνο της μοναξιάς,κάντε νέους φίλους και ψάξετε πιο ενεργά για συντροφικότητα.

articles.mercola.com

Κάθε δευτερόλεπτο, το σώμα σας παράγει μέχρι και 25 εκατομμύρια νέα κύτταρα.

gizmodo.com

Όλοι οι άνθρωποι είναι βιοφωταυγείς. Αυτό σημαίνει ότι κυριολεκτικά λάμπουν. Ωστόσο, η ένταση του φωτός που εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα είναι 1.000 φορές χαμηλότερη από την ευαισθησία του γυμνού οφθαλμού μας.

io9.com

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο μέσος άνθρωπος απορρίπτει περίπου 18 κιλά δέρματος – το σύνολο του δέρματος μας είναι ανανεώνεται μία φορά το μήνα.

listverse.com

Όταν συνδυαστούν, οι νευρώνες του εγκεφάλου μας φαίνονται ακριβώς όπως η δομή του σύμπαντος.

disinfo.com

Κάθε άνθρωπος είναι ένα οικοσύστημα – το 90% των κυττάρων μέσα μας δεν είναι δικά μας, αλλά ανήκουν σε μικρόβια.

discovermagazine.com

Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι έχουμε μόνο πέντε ‘παραδοσιακές’ αισθήσεις – όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση, και αφή. Αποδεικνύεται όμως ότι έχουμε περισσότερες από αυτές: την ισορροπία, την θερμοκρασία, τον πόνο, την κιναισθητική αίσθηση και κάποιες άλλες εσωτερικές αισθήσεις, όπως η αίσθηση της πληρότητας, δίψας, και το αίσθημα της ασφυξίας.

en.wikipedia.org

Έκπληξη! Είστε λίγο πλουσιότεροι από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. Περίπου 0,2 χιλιοστόγραμμα χρυσού υπάρχουν στο αίμα σας. Δυστυχώς, θα χρειαστούν 40.000 άνθρωποι να δωρίσουν όλο το αίμα τους για να συλλεχθεί αρκετός χρυσός ώστε να γίνει ένα μικροσκοπικό, χρυσό νόμισμα οκτώ γραμμαρίων.

telegraph.co.uk

Παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλος αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του βάρους του σώματος, χρησιμοποιεί έως και το 25% του οξυγόνου και του ενεργειακού εφοδιασμού του οργανισμού.

listverse.com

Μερικές γυναίκες βλέπουν περισσότερα χρώματα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν υποδοχείς για τρεις τύπους χρώματος αλλά μερικές γυναίκες έχουν τέσσερις, και ακόμα πιο σπάνια, πέντε υποδοχείς χρώματος,πράγμα που τους επιτρέπει να βλέπουν ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων από ό, τι το μέσο άτομο.

articles.mercola.com

Μια κατάσταση που ονομάζεται συναισθησία μπορεί να κάνει τις αισθήσεις σας να αλληλοεπικαλύπτονται. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι πράγματι σε θέση να ‘γευθούν’ τις λέξεις και να ‘ακούσουν’ τα χρώματα.

articles.mercola.com

Πρέπει να εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα περισσότερο από ό, τι χρειαζόμαστε για να αναπνέουμε οξυγόνο. Αν υπήρχε ένας εναλλακτικός τρόπος για να απαλλαγούμε από το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας, εκτός από την αναπνοή, θα εισπνέαμε  μόνο μία φορά το λεπτό.

huffingtonpost.com

Το κλάμα απελευθερώνει από το στρες και βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την οργή και τη θλίψη. Βασικά, το κλάμα βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα.

huffingtonpost.com

Τα δάκρυα μας έχουν διαφορετική δομή ανάλογα με το τι μας έκανε να κλάψουμε. Αυτά τα δάκρυα φωτογραφήθηκαν με τη βοήθεια ενός οπτικού μικροσκοπίου.

rose-lynnfisher.com

Τα αυτιά και τη μύτη μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν καθώς γερνάμε, λόγω της βαρύτητας.

todayifoundout.com
Ακολουθήστε μας στο facebook: