30 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

29 Μαΐου, 2017 3:36 ΠΜ
More videos

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από την ζωή στη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου. Ήταν περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Εμείς συλλέξαμε σπάνιες φωτογραφίες του και σας τις παρουσιάζουμε.

Μια φωτογραφία από τον τόπο που γεννήθηκε, τα Χανιά με την οικογένειά του, στην αγκαλιά του πατέρα του Κυριάκου, το 1922.

1992: Πτήση με μαχητικό F16 πάνω από το Αιγαίο.

Στη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,επιλοχίας του 3ου λόχου της 9ης σειράς της εκπαιδευτικής περιόδου 40 – 41, στην πρώτη σειρά, πρώτος δεξιά, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στη Σύρο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τη Μαρίκα Μητσοτάκη 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρίκα στη Μονή Αγ. Αικατερίνης του Σινά κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αίγυπτο, Ιούνιος του 1966.

Η Μαρίκα Μιτσοτάκη στα νιάτα της μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον γιο του Κυριάκο μικρό

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στα Χανιά, κατά τη διάρκεια των εορτών για τα 50 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το γιό του Κυριάκο την ημέρα της αποφοίτησής του από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των Η.Π.Α – Ιούνιος του 1990.

1 Σεπτεμβρίου 1984 – Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκλέγεται πανηγυρικά αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

1978 – Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Μάρτιος του 1992, δύο ημέρες πριν από την εθνική επέτειο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη βάση της Αγχιάλου, λίγο πριν την πτήση με μαχητικό σκάφος F-16.

Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογράφει στην Αθήνα συμφωνίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν, κατά την επίσημη επίσκεψή του τελευταίου στην Ελλάδα.

Με την αξέχαστη ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου τον Ιούνιο του 1988.

Με το γιό του Κυριακό μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατία, 1η Σεπτεμβρίου 1984.

Με την αδελφή του Αρτεμισία Λυμπεράκη στο πατρικό τους σπίτι στη Χαλέπα των Χανιών πριν λίγες ημέρες, Αύγουστος 2013.

Κωνσταντίνος Μαρίκα με τα εγγόνια τους, καλοκαίρι του 1985 στα Χανιά.

Το 1981, κατάθεση στεφάνου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο μνημείο των πεσόντων Κυπρίων αγωνιστών κατά της διάρκεια της επίσκεψής του στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Αφιξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη, Ιούνιος του 1990.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα εγγόνια του κατά τη διάρκεια εκδρομής στη Νίσυρο, τέλος Αυγούστου 1989.

Μάιος του 1980, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου από τη Μάχη της Κρήτης.

Με τον Νέλσον Μαντέλα

Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο μπαλκόνι των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος – 1η Σεπτεμβρίου 1984

Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, με ποσοστό 46,88%, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχημάτισε αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ορκίστηκε Πρωθυπουργός την 11η Απριλίου του 1990.

Στις εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, η Νέα Δημοκρατία έρχεται στην εξουσία με ποσοστό 46,88% και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λίγες ημέρες μετά ορκίζεται πρωθυπουργός.

“Αν είχα την κρίσιμη εποχή του ’90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα. Η υστεροφημία δεν ήταν ποτέ κίνητρο των πράξεών μου, οι εκδηλώσεις σας όμως, φυσικό είναι, με συγκινούν βαθύτατα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.” Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  Σάββατο, 16-02-2013, 12:56

3 Σεπτεμβρίου 2015 στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων

2015 – Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στην πλατεία Συντάγματος 

Ιανουάριος 2016 – Η επίσκεψη το βράδυ του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.