3 σοβαρά σημάδια ότι έχετε μια αλλεργική αντίδραση

19 Ιουλίου, 2017 7:28 ΠΜ
More videos

Οι αλλεργίες είναι κάτι συνηθισμένο. Τα συμπτώματα συχνά μοιάζουν με εκείνα άλλων ασθενειών, πράγμα που μας εμποδίζει να θεραπεύσουμε σωστά μια αλλεργική αντίδραση.

Παρακάτω θα μάθετε πώς να αναγνωρίζετε ορισμένα σημάδια αλλεργίας, προκειμένου να δράσετε και να τα αντιμετωπίσετε αμέσως.

#1 Συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα

Αν έχετε βήχα, ίσως είναι σημάδι αλλεργίας. Σε περίπτωση κρυολογήματος, εμφανίζονται βήχας, πονόλαιμος και φλεγμονή. Αν δεν υπάρχουν τα 2 τελευταία συμπτώματα, ο βήχας μπορεί να οφείλεται σε αλλεργιογόνες ουσίες.

#2 Δερματικά εξανθήματα

Συνηθίζουμε να υποθέτουμε ότι τα εξανθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια τσιμπήματος κουνουπιών και εξανθήματα θερμότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμη και ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση.

Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα μέρη του σώματος που έρχονται σε στενή επαφή με τα ρούχα σας: αν υπάρχει εξάνθημα σε αυτές τις περιοχές, ίσως το δέρμα σας αντιδρά στο ύφασμα ή στο απορρυπαντικό πλυντηρίων που χρησιμοποιείτε.

#3 Πρησμένα βλέφαρα και φαγούρα στα μάτια

-Μια από τις πιο κοινές αλλεργικές αντιδράσεις είναι η φαγούρα και η υγρότητα στα μάτια. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως όταν έρχεστε σε επαφή με τη γύρη ή την πιτυρίδα των κατοικίδιων.

-Προσέξτε το πρήξιμο στο πρόσωπο και τα άλλα μέρη του σώματος. Αυτό το σύμπτωμα δείχνει συχνά την αντίδραση του οργανισμού σε αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Μερικές συμβουλές

-Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια τις ουσίες που προκαλούν τις αλλεργίες σας, αν κρατήσετε σημειώσεις. Γράψτε τις λεπτομερείς περιγραφές των αλλεργικών αντιδράσεων σας, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβησαν και ποιες ενέργειες προηγήθηκαν.

-Πάντοτε να διαθέτετε κάποιο φάρμακο για την αλλεργία (αντιισταμινικά).

-Αν οι αλλεργικές αντιδράσεις σας εμφανίζονται περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, ακόμα και μετά τη λήψη αντιισταμινικού φαρμάκου, επισκεφθείτε έναν γιατρό.