3 από τις πιο εντυπωσιακές πλωτές γέφυρες του κόσμου

6 Νοεμβρίου, 2016 4:00 ΜΜ
More videos

Οι πλωτές γέφυρες είναι κατασκευές που βοηθούν να μετακινηθούν μικρά πλοία πάνω από τα ποτάμια, τις σιδηροδρομικές γραμμές, τους δρόμους και τα φαράγγια μέσω πλωτών οδών. Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται συχνά για αυτές, είναι υδαταγωγός (τεχνητό κανάλι).

Παλαιότερα, χρησιμοποιούνταν για να υδροδοτήσουν τις πόλεις. Τώρα λειτουργούν ως ένα άλλο είδος μεταφοράς. Ποιος θα φανταζόταν πως κάτι που χρονολογείται στις αρχές της Αιγύπτου και της Βαβυλώνας θα μπορούσε να έχει τόσο ζωτική σημασία σήμερα;

Παρακάτω θα δείτε 3 εντυπωσιακές και μαγευτικές πλωτές γέφυρες που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο.

#1 Πλωτή γέφυρα του Μαγδεμβούργου 

Η πλωτή γέφυρα του Μαγδεμβούργου έχει μήκος 918 μέτρα και είναι η μακρύτερη στον κόσμο.1

Συνδέει το κανάλι Elbe-Havel με το κανάλι Mittellhand στην Γερμανία.2

Η κατασκευή της κράτησε 6 χρόνια.3

4

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο διάσημη πλωτή γέφυρα του κόσμου. Με τα κομβικά σημεία που ενώνει, κάνει ευκολότερο για τα πλοία να διασχίσουν τον ποταμό Έλβα, έχει μήκος 918 μέτρα και η κατασκευή της διήρκεσε 6 χρόνια.

Πριν από αυτήν, τα πλοία έπρεπε να κάνουν μια παράκαμψη 12 χιλιομέτρων για να ξεφορτώσουν το φορτίο τους πριν διασχίσουν τα χαμηλά επίπεδα νερού.

#2 Πλωτή γέφυρα Veluwemeer

Η πλωτή αυτή γέφυρα βρίσκεται στην Ανατολική Ολλανδία.5

Έχει βάθος μόλις 3 μέτρα και επιτρέπει μόνο στα μικρά πλοία να τη διασχίσουν.6

Ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με την επαρχεία Φλέβολαντ.7

Βρίσκεται στο Χάρντερβεϊκ της Ολλανδίας, έχει μήκος 25 μέτρα και βάθος μόλις 3 μέτρα. Έχει κατασκευαστεί σε ένα δρόμο όπου ταξιδεύουν περίπου 28.000 οχήματα κάθε μέρα. Μόνο τα μικρά σκάφη μπορούν να περάσουν ενώ υπάρχουν πεζοδρόμια σε κάθε πλευρά της για να περνούν οι πεζοί.

#3 Πλωτή γέφυρα Pontcysyllte

Η πλωτή γέφυρα Pontcysyllte είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.8

Κατασκευάστηκε για να συνδέσει τα ανθρακωρυχεία Ντενμπισάιρ  με το εθνικό σύστημα αγωγών της Βρετανίας.9

Βρίσκεται πάνω σε 18 λαξευτούς λίθους και έχει ύψος 38,4 μέτρων.10

Έχει μήκος 18 χιλιομέτρων και κατασκευάστηκε το 1805. Μπορεί να τη διασχίσει κανείς μέσω  της περιοχής Wrexham Country Borough της Ουαλίας με τα πόδια ή με βάρκα. Η δημιουργία της είχε σκοπό την σύνδεση των ανθρακωρυχείων Ντενμπισάιρ με το εθνικό σύστημα αγωγών της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Είναι η μεγαλύτερη πλωτή γέφυρα στην Βρετανία και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.