3 ετών κοριτσάκι ντύνεται με τη στολή της αγαπημένης της πριγκίπισσας της Ντίσνευ και βιώνει τον απόλυτο ρατσισμό.

26 Ιουνίου, 2015 5:41 ΜΜ
More videos

Της Θένιας Παφραλίδου

Δυστυχώς ήμουν κι εγώ ένα από τα παιδάκια που δέχτηκαν κριτική και άσχημα σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση, μιας και πάντα είχα λίγα κιλά παραπάνω από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας μου.

Καλώς ή κακώς τα σχόλια γίνονταν μόνο από παιδιά και όχι από κάποιον ενήλικα. Τα παιδιά είναι παιδιά και όπως και να το κάνεις αυτό που θέλουν να πουν θα στο πουν, είτε θα σε πειράξει είτε όχι. Θέλω όμως να πιστεύω πως τα σχόλια τους δεν έκρυβαν κακία και ήταν γεμάτα αθωότητα. Τι γίνεται όμως όταν ένα παιδάκι δέχεται άσχημη κριτική από κάποιον μεγάλο;

Δυστυχώς, πολλά παιδιά στον κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν είδα την παρακάτω ιστορία στο διαδίκτυο, δεν μπορούσα να πιστέψω πως μια γυναίκα, μια μητέρα δυο παιδιών, μπόρεσε να πει κάτι τέτοιο σε ένα μικρό αθώο κοριτσάκι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτο χαρά!

Η τριών ετών Samara Muir, ήρθε αντιμέτωπη με το ρατσισμό στη διάρκεια ενός αθώου παιχνιδιού μασκαρέματος, χάρη στα άσχημα λόγια μιας γυναίκας.

Όμως πλέον, μέσα από αυτή την απαίσια εμπειρία που βίωσε, η μικρή Samara μοιράζει μηνύματα αγάπης σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Ένα όμως ιδιαίτερο μήνυμα στάλθηκε αυτή τη φορά στη Samara από το παγωμένο βασίλειο της Arendelle!

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία της και μην ξεχάσετε να δείτε το αξιολάτρευτο βίντεο στο τέλος. Παρακαλούμε κοινοποιήστε το!

Όπως και πολλά άλλα παιδάκια έτσι και η Samara, από τη Βικτόρια της Αυστραλίας, λατρεύει τις ταινίες της Disney και ειδικά τις Πριγκίπισσες. Η αγαπημένη της; Η Βασίλισσα Έλσα από την ταινία Frozen.

Έτσι όταν ήρθε η ώρα για την Samara να ντυθεί με τη στολή της αγαπημένης της παγωμένης βασίλισσας, ήταν ξετρελαμένη! Μια εκδήλωση, με θέμα ήρωες της Disney, διεξαγόταν στο τοπικό πολυκατάστημα και όλες οι μικρές πριγκίπισσες ήταν καλεσμένες.

Η μικρή Samara φόρεσε τη στολή της αγαπημένης της βασίλισσας και περίμενε υπομονετικά με τη μητέρα της, Rachel, στην ουρά για να μπει στο λάκκο με το χιόνι. Και τότε ήταν που η μαγική εμπειρία της Samara καταστράφηκε.

Ακριβώς μπροστά από τη μικρή Samara και τη μητέρα της, στεκόταν μια άλλη μητέρα με τα δυο της παιδιά. Ξαφνικά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, η μητέρα γύρισε προς το μέρος τους και είπε στη Samara, «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι ντυμένη Βασίλισσα Έλσα. H Άννα και η Έλσα δεν είναι μαύρες.» Όταν η Rachel ρώτησε τη γυναίκα τι εννοεί με αυτό, οι δυο κόρες της πετάχτηκαν, «Το μαύρο είναι άσχημο,» είπε το ένα κοριτσάκι «Και εσύ είσαι μαύρη.»

Η Rachel και η Samara, είναι Αβορίγινες (Ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας, που κατάγονται βιολογικά από τους αυτόχθονες κάτοικους της ηπείρου). Παρόλο που ζουν σε μια πολυπολιτισμική, αναπτυγμένη κοινωνία, οι Αβορίγινες συχνά βιώνουν το ρατσισμό, τη διάκριση και τη μισαλλοδοξία.

Η Rachel πληγώθηκε αλλά κι εξαγριώθηκε, όμως επέλεξε να δείξει το καλό παράδειγμα στην κόρη της. Κράτησε απλά το χέρι της Samara και της ψιθύρισε «Θα σου τα εξηγήσω όλα όταν επιστρέψουμε στο σπίτι.» Παρέμειναν στην ουρά, και η μικρή Samara προσπάθησε να απολαύσει την υπόλοιπη ημέρα της σαν Βασίλισσα Έλσα.

Όμως μετά από λίγες ημέρες, η Samara ανακοίνωσε πως δεν θέλει να ξαναπάει στο μάθημα χορού που πήγαινε μέχρι τώρα. Όταν η Rachel τη ρώτησε γιατί, η μικρή έβαλε τα κλάματα και είπε, «Επειδή είμαι μαύρη.» Λίγο αργότερα ρώτησε τη μητέρα της γιατί ο Θεός έκανε το δέρμα της μαύρο.

Όταν η Rachel δημοσίευσε την εμπειρία της στο Facebook, αυτό που έλαβε η ίδια αλλά και η μικρή Samara, ήταν μόνο αγάπη, στήριξη και ευγένεια. Ο κόσμος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη που μικρά παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς τους να μισούν. «Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως υπάρχουν ακόμη εκεί έξω τέτοια αποβράσματα,» αναφέρει ένα σχόλιο. «Η Samara είναι όμορφη και κατάγεται από μια πολύ περήφανη οικογένεια με εκπληκτική ιστορική κληρονομιά… Να είσαστε γεροί και περήφανοι.»

Τώρα, χάρη σε όλη αυτή την αγάπη και την υποστήριξη που έχει λάβει από κάθε σημείο της γης, η μικρή Samara δε μαθαίνει το μίσος και την απανθρωπιά. Αντιθέτως, μαθαίνει πως ένα μικρό κορίτσι μπορεί να γίνει βασίλισσα, όποιο κι αν είναι το μέγεθος ή το χρώμα της.

Μην χάσετε το εκπληκτικό μήνυμα που έλαβε η Samara από τη Disney World και παρακαλούμε κοινοποιήστε για μάθει κάθε παιδάκι πως όσο διαφορετικό κι αν είναι από τα υπόλοιπα, δεν παύει να είναι το πιο όμορφο παιδάκι του κόσμου!

 

Facebook/Rachel Muir
Ακολουθήστε μας στο facebook: