2χρονο αγόρι τυφλώνεται σταδιακά λόγω των ματιών του που προεξέχουν

26 Σεπτεμβρίου, 2017 6:34 ΜΜ
More videos

Αυτές οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν να μάτια ενός αγοριού 2 ετών που προεξέχουν. Το δίχρονο αγοράκι χάνει σταδιακά την όρασή του και οι γονείς του είναι πολύ φτωχοί για να του παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Ο Τζαϊλάν Καϊπένγκ βρίσκεται σε διαρκή πόνο και μάλλον πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που ερεθίζει τα μάτια ή από παιδικό καρκίνο των ματιών.

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγες ελπίδες να βελτιωθεί η κατάστασή του, καθώς ο πατέρας του που δούλευε ως εργάτης και έβγαζε ήδη πολύ λίγα χρήματα, τώρα είναι άνεργος.

Το αγοράκι γεννήθηκε υγιές, αλλά τα μάτια του άρχισαν να πρήζονται όταν ήταν μόλις 2 μηνών. Τώρα, τα μάτια του προεξέχουν τόσο πολύ που τα βλέφαρά του δεν μπορούν να κλείσουν.

“Όλοι οι γιατροί μας έχουν πει ότι πρέπει να τον πάμε σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία, αλλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τον μεταφέρουμε εκεί. Οι άνθρωποι τον κοιτάνε και μένουν με το στόμα ανοιχτό από την κατάστασή του. Σπαράζει η καρδιά μου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να γίνει ένα θαύμα.”, δήλωσε η 25χρονη μητέρα του, που κατάγεται από ένα απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας.

Ο Τζαϊλάν Καϊπένγκ βρίσκεται σε διαρκή πόνο και χρειάζεται άμεση ιατρική περίθαλψη.

Κατά πάσα πιθανότητα πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που ερεθίζει τα μάτια ή από παιδικό καρκίνο των ματιών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Υπάρχουν πολύ λίγες ελπίδες να βελτιωθεί η κατάστασή του, καθώς ο πατέρας του που δούλευε ως εργάτης και έβγαζε ήδη πολύ λίγα χρήματα, τώρα είναι άνεργος.

“Μια κόκκινη γραμμή εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν στο μάτι. Μετά, τα μάτια του πρήστηκαν. Σοκαριστήκαμε όταν το είδαμε και δεν ξέραμε που να τον πάμε και σε ποιον να απευθυνθούμε. Τον πήγαμε σε τοπικούς γιατρούς, οι οποίοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Του έδωσαν μερικά φάρμακα και μας έστειλαν σπίτι, αλλά η κατάστασή του χειροτέρεψε”, αναφέρει ο 28χρονος πατέρας του μικρού.

Τα μάτια του μικρού αγοριού άρχισαν να πρήζονται, όταν ήταν μόλις 2 μηνών.

Ένας τοπικός γιατρός υποψιάζεται, ότι ο μικρός πάσχει από ένα είδος ψευδο-όγκου, που προκαλεί φλεγμονή των οφθαλμικών μυών , αλλά πρέπει να κάνει βιοψία για να αποκλείσουν την ύπαρξη καρκίνου.

Τελικά, ο μικρός διαγνώστηκε με τον ψευδο- όγκο που προκαλεί φλεγμονή των οφθαλμικών μυών, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: