Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
Ελλάδα29 χρόνια φυλάκιση στον δικηγόρο που βiαζε τα εγγονάκια του

29 χρόνια φυλάκιση στον δικηγόρο που βiαζε τα εγγονάκια του

Την ποινή που επέβαλλε πρωτόδικα το ΜΟΔ Άμφισσας διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τον 74χρονο σήμερα δικηγόρο που βίαζε τα εγγονάκια του στη Λαμία.

Το Εφετείο δεν αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής και καταδίκασε τον δικηγόρο σε ποινή φυλάκισης 29 ετών. Ο παππούς «τέρας» που ξεσπούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις στα εγγόνια του, θα επιστρέψει στη φυλακή όπου θα μείνει 20 χρόνια, που είναι και η εκτιτέα ποινή. 

lamia

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δικηγόρος του κατηγορούμενο υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι δεν βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά. Τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες όμως, όπως επίσης και τα πορίσματα από την πραγματογνωμοσύνη και την ιατροδικαστική έκθεση, απέδειξαν ότι τα παιδιά βίωναν μια κόλαση στα χέρια του παππού τους.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, τα παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση μετά τον θάνατο της προγιαγιάς τους. Μάλιστα, οι δασκάλες του κοριτσιού κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν για έντονη φαγούρα στα γεννητικά όργανα αλλά και σε όλο της το σώμα, καθώς έφερε τσιμπήματα από ψύλλους. Μια από τις δασκάλες είχε καταγγείλει τα όσα έβλεπε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ στη συνέχεια καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας έκανε και ο διευθυντής του Σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι που είναι ΑΜΕΑ φιλοξενείται σε Δομή.

Τα πιο σημαντικά