29 άλογα κάηκαν ζωντανά και έγιναν στάχτη από μεγάλη φωτιά στην Καλιφόρνια

8 Δεκεμβρίου, 2017 2:41 ΜΜ
More videos

Οι ιδιοκτήτες ράντζων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις ιδιοκτησίες τους λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Καλιφόρνια γύρισαν και βρήκαν όλα τα ζώα τους νεκρά.

Την προηγούμενη Τρίτη τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες μιας φάρμας ξύπνησαν από τις φλόγες και οι πυροσβέστες τους ανάγκασαν να φύγουν και να εγκαταλείψουν την φάρμα χωρίς δισταγμό.

Όταν γύρισαν, το θέαμα που αντίκρισαν ήταν τραγικό. Η Πατρίσια Παντίλα, ιδιοκτήτρια της φάρμας, ανέφερε ότι δεν ήθελε να αφήσει τα ζώα της πίσω, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς η ίδια της ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ένα από τα 29 άλογα της φάρμας που κάηκαν στην μεγάλη φωτιά στην Νότια Καλιφόρνια.

Η Σέλμπι Χόουπ επέστρεψε στην φάρμα της την Τετάρτη το πρωί και βρήκε και τα 29 άλογά της νεκρά.

“Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν τα άλογα. Οι πυροσβέστες μου έλεγαν ότι έπρεπε να φύγω αμέσως. Την φάρμα μπορώ να την ξαναχτίσω, αλλά τις ζωές των αλόγων δεν μπορώ να τις ξαναφέρω πίσω”, ανέφερε η Σέλμπι στους The Los Angeles Times.

Οι ιδιοκτήτες των αλόγων δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αφήσουν πίσω τα άλογα, καθώς οι πυροσβέστες τους είπαν να εκκενώσουν γρήγορα την περιοχή.

Η Βιρτζίνια Παντίλα προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όταν επέστρεψε στην καμένη φάρμα της.

Ο Αρτούρο Καστανιέτα, εργαζόμενος σε φάρμα, πηγαίνει πάνω από το πτώμα ενός αλόγου για να πάρει το πέταλό του, καθώς οι υπόλοιπο τον παρακολουθούν στεναχωρημένοι.

Αυτή η φάρμα που μετρούσε 26 χρόνια ζωής καταστράφηκε ολοσχερώς από την φωτιά.

Το πέταλο του αλόγου παρέμεινε άθικτο.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν πριν από 2 μέρες τον καθαρισμό της περιοχής.

Δυο πυροσβέστες επί το έργο.

Η λεωφόρος Βεντούρα στην Καλιφόρνια έμεινε κλειστή την περασμένη Πέμπτη, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεφε τα πάντα στον δρόμο της.

[dailymail]