28 απλές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να γίνεται ένας διαφορετικός άνθρωπος.

18 Φεβρουαρίου, 20164:55 ΜΜ
More videos

Είναι γνωστό, ότι χρειάζονται μόλις 30 μέρες για να εδραιωθεί μια καινούργια συνήθεια. Το δυσκολότερο μέρος είναι πάντα η αρχή.

Η παρακάτω λίστα περιέχει 28 ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα από όλους μέσα σε έναν μήνα. Το καλύτερο είναι να διαλέξετε από 2 έως 5 ιδέες και να τις δοκιμάσετε για έναν μήνα. Μόλις τα συνηθίσετε, διαλέξτε άλλα 5 και κάντε τα για τον επόμενο μήνα.

 • Χρησιμοποιήστε λέξεις που φέρνουν την ευτυχία.  Συνήθως, όταν ρωτάμε κάποιον πως είναι ή τι κάνει, η απάντηση είναι “καλά.” Όμως, πριν από έναν μήνα ρώτησα έναν συνάδελφό μου πως είναι και μου απάντησε: “Είμαι τέλεια!” Χαμογέλασα, όταν το άκουσα, οπότε τον ρώτησα τι τον κάνει να είναι τόσο τέλεια. “Είμαι υγιής, η οικογένειά μου είναι καλά και ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Οπότε δεν έχω λόγο να μην είμαι χαρούμενος.” Η διαφορά ήταν στην στάση του και στην επιλογή των λέξεων. Δεν ήταν απαραίτητα σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους, αλλά σίγουρα ήταν πιο χαρούμενος. Περάστε τις επόμενες 30 μέρες, χρησιμοποιώντας λέξεις που ενθαρρύνουν το χαμόγελο.
 • Δοκιμάστε κάτι καινούργιο κάθε μέρα.  Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Μπορείς να κάνεις και να δεις κάτι πολλές φορές, αλλά μπορείς να το κάνεις για πρώτη φορά μόνο μια φορά. Κατά συνέπεια, οι πρώτες εμπειρίες αφήνουν πάντα ανεξίτηλα σημάδια στο μυαλό μας. Προσπαθήστε να κάνετε κάθε μέρα κάτι καινούργιο για τις επόμενες 30 μέρες. Μπορεί να πρόκειται για μια καινούργια δραστηριότητα ή απλά το να μιλήσετε σε έναν άγνωστο.
 • Κάντε μια ανιδιοτελή πράξη κάθε μέρα.  Στην ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις. Όταν έχεις θετική επίδραση στην ζωή κάποιου αυτό θα σου γυρίσει πίσω. Κάντε μια πράξη που θα βοηθήσει κάποιον ή θα τον κάνει να υποφέρει λιγότερο. Θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία.
 • Μάθετε και εξασκήστε μια καινούργια ικανότητα κάθε μέρα.  Η αυτοδυναμία είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή και παραγωγική ζωή. Για να είναι κάποιος αυτοδύναμος πρέπει να έχει ένα σύνολο δεξιοτήτων. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε μάθει στο σχολείο η ανάπτυξη πολλών δεξιοτήτων είναι πιο σημαντική από την τελειοποίηση μόνο μίας. . Και εκτός αυτού, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων είναι διασκέδαστική.
 • Μάθετε σε κάποιον κάτι καινούργιο κάθε μέρα.  Έχουμε όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα και τα ταλέντα που μπορούμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας. Ό,τι μπορεί να είναι εύκολο για εμάς, μπορεί να αποτελεί πρόκληση για κάποιους άλλους. Συνήθως, παίρνουμε αυτά τα δώρα για δεδομένα. Η εσωτερική ηρεμία προέρχεται από τακτική χρήση αυτών των δώρων. Τα ταλέντα που έχει ο καθένας μας μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ίσως για εσάς είναι η ζωγραφική, η εκμάθηση μαθηματικών ή η μαγειρική. Για τις επόμενες 30 μέρες αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να μοιράσετε το ταλέντο και την εμπειρία σας.
 • Αφιερώστε μια ώρα την ημέρα για να κάνετε κάτι που αγαπάτε.  Πάρτε μέρος σε κάτι που αγαπάτε πολύ. Μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Μερικοί άνθρωποι αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στο δημοτικό τους συμβούλιο, μερικοί βρίσκουν καταφύγιο στη θρησκευτική πίστη, μερικοί εντάσσονται σε κοινωνικές λέσχες και άλλοι βρίσκουν το πάθος στο χόμπι τους. Σε κάθε περίπτωση το ψυχολογικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αυτό φέρνει ευτυχία και νόημα στην ζωή.
 • Να είστε ευγενικοί με όλους, ακόμα και με αυτούς που είναι αγενείς μαζί σας.  Το να είστε καλοί με κάποιον που αντιπαθείτε δεν σημαίνει, ότι είστε υποκριτές. Σημαίνει απλά, ότι είστε αρκετά ώριμοι για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Να φέρεστε σε όλους σε σεβασμό και ευγένεια, ακόμα και σε εκείνους που είναι αγενείς μαζί σας. Κάντε το για 30 μέρες και δείτε την αγένεια γύρω σας σιγά σιγά να εξαφανίζεται.
 • Να έχετε πάντα θετική στάση.  Οι πραγματικοί νικητές της ζωής έχουν καλλιεργήσει την αισιοδοξία. Έχουν αναπτύξει την ικανότητα να κατασκευάζουν μόνοι τους την δική τους ευτυχία. Δεν έχει σημασία ποια είναι η κατάστασή τους, η επιτυχημένη γυναίκα ξέρει, ότι η αποτυχία είναι μια ευκαιρία για να εξελιχθεί περισσότερο. Οι άνθρωποι που σκέφτονται με αισιοδοξία βλέπουν τον κόσμο ως ένα μέρος γεμάτο με ατελείωτες δυνατότητες.
 • Αναγνωρίστε το μάθημα σε δύσκολες καταστάσεις.  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι τα πάντα είναι ένα μάθημα ζωής. Οι άνθρωποι που συναντάμε, οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μέρος της μαθησιακής εμπειρίας, που ονομάζεται ζωή. Μην ξεχνάτε να βλέπετε το μάθημα που θέλει να σας δώσει η ζωή, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θα θέλατε. Αν μια δουλειά ή μια σχέση δεν πάει έτσι όπως θα θέλατε, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για εσάς εκεί έξω.
 • Δώστε προσοχή και απολαύστε την ζωή σας τώρα.  Όταν βλέπω τους λόγους των νικητών των Όσκαρ, συνειδητοποιώ ότι οι περισσότεροι ευχαριστήριοι λόγοι πάνε κάπως έτσι: “Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Όλη μου την ζωή προετοιμαζόμουν για αυτή την στιγμή.” Όμως, η αλήθεια είναι ότι όλες οι στιγμές της ζωής μας είναι σημαντικές. Αν το καλοσκεφτείτε, κάθε άσχημη και όμορφη στιγμή σας οδήγησε σε αυτό που είστε τώρα. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτό: “Πόση από την ζωή μου ζω πραγματικά;” Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση είναι μάλλον όχι αρκετή. Το μυστικό είναι να εστιάσετε περισσότερο στο να υπάρχετε και όχι μόνο να κάνετε. Να θυμάστε, ότι το τώρα είναι το μόνο που έχετε.
 • Να ξεφορτώνεστε από ένα πράγμα την ημέρα για 30 μέρες.  Υπάρχει τόση πολύ ακαταστασία γύρω μας, που πλέον δεν μας κάνει εντύπωση. Αν αρχίσετε να φτιάχνετε το εξωτερικό σας περιβάλλον, τότε και το εσωτερικό σας θα αρχίσει να φτιάχνει. Διαλέξτε κάθε μέρα από ένα περιττό πράγμα και ξεφορτωθείτε το. Τόσο απλά. Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο στην αρχή, αλλά σταδιακά θα το συνηθίσετε.
 • Δημιουργήστε κάτι ολοκαίνουργιο σε 30 μέρες.  Η δημιουργικότητα δεν συγκρίνετε με τίποτα. Το να χρησιμοποιήσετε τις καινοτόμες ιδέες σας και να φτιάξετε κάτι με τα χέρια σας, θα σας αφήσει μια απίστευτη αίσθηση ολοκλήρωσης. Δεν υπάρχει υποκατάστατο γι’ αυτό. Ο μόνος περιορισμός είναι, ότι πρέπει να είναι κάτι για το οποίο νοιάζεστε πραγματικά. Για τις επόμενες 30 μέρες αφήστε την δημιουργικότητά σας να σας κατακλύσει.
 • Μην πείτε ούτε ένα μικρό ψέμα για 30 μέρες.  Με όλα τα αθώα ψεματάκια που λέμε καθημερινά, αυτό είναι πιο δύσκολο από όσο ακούγεται, αλλά μπορείτε να το κάνετε. Να λέτε την αλήθεια μέσα από την καρδιά σας.
 • Να ξυπνάτε 30 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα.  Αυτό θα σας βοηθήσει να τρέχετε σαν τρελοί το πρωί και θα αποφύγετε πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα, την αίσθηση κούρασης και πονοκεφάλους.
 • Κόψτε 3 κακές συνήθειες μέσα σε 30 μέρες.  Τρώτε πολύ πρόχειρο φαγητό; Παίζετε πολλές ώρες video games; Τσακώνεστε με τα αδέρφια σας; Όποιες και να είναι οι κακές σας συνήθειες, διαλέξτε τρεις και κόψτε τις.
 • Να βλέπετε λιγότερο από 30 λεπτά τηλεόραση την ημέρα. Προτιμήστε να διασκεδάσετε τον εαυτό σας με εξωτερικές δραστηριότητες. Οπότε, κλείστε την τηλεόρασή σας και βγείτε έξω. Πηγαίντε ταξίδια κοντά στην φύση και εκτιμήστε τις απλές χαρές της ζωής.
 • Ορίστε έναν μακροπρόθεσμο στόχο και δουλέψτε πάνω σε αυτό μια ώρα την ημέρα.  Σπάστε τον στόχο σας σε μικρά κομμάτια και εργαστείτε σε κάθε κομμάτι κάθε μέρα. Μπορείτε να επιτύχετε έναν στόχο πιο εύκολα, όταν τον σπάτε σε μικρά κομμάτια. Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο, αλλά αν εργάζεστε μια ώρα κάθε μέρα πάνω σε αυτό θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα καλό βιβλίο καθημερινά.  Το ίντερνετ έχει σχεδόν αντικαταστήσει τα βιβλία, αλλά η αξία των βιβλίων δεν συγκρίνετε σε καμία περίπτωση με το ίντερνετ. Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα κλασικό βιβλίο κάθε μέρα και βοηθήστε το μυαλό σας να έχει ανοιχτούς ορίζοντες.
 • Κάθε πρωί να διαβάζετε ή να βλέπετε κάτι που σας εμπνέει.  Κάποιες φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια εμψυχωτική κουβέντα. Για τις επόμενες 30 μέρες δείτε ή διαβάστε κάτι εμψυχωτικό, πριν φύγετε από το σπίτι.
 • Κάντε κάθε μέρα κάτι αστείο πριν το μεσημεριανό.  Δείτε ένα αστείο βίντεο ή διαβάστε ένα αστείο άρθρο. Αυτό θα σας γεμίσει ενέργεια για να συνεχίσετε την μέρα σας.
 • Κάντε γυμναστική για 30 λεπτά κάθε μέρα.  Η υγεία είναι εξαιρετικά σημαντική. Να τρώτε σωστά, να γυμνάζεστε και να κάνετε τις ετήσιε εξετάσεις σας.
 • Αντιμετωπίστε έναν φόβο σας κάθε μέρα.  Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε στην ζωή σας είναι να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας. Κάποιες φορές φοβόμαστε, ότι θα αποτύχουμε, ενώ κάποιες άλλες υπάρχει υποσυνείδητα ο φόβος της επιτυχίας και των συνεπακόλουθων αλλαγών. Ο φόβος είναι ένας κατευθυντήριος φίλος και ο μόνος σκοπός του είναι να μας προειδοποιεί, όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο.
 • Μαγειρέψτε μια καινούργια και υγιεινή συνταγή κάθε μέρα.  Η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική και αν γίνει σωστά παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.
 • Αναλογιστείτε για 10 λεπτά κάθε μέρα τι πήγε καλά.  Αφιερώστε 10 λεπτά την ημέρα για να σκεφτείτε τις μικρές επιτυχίες που είχατε. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής σας.
 • Συζητήστε καθημερινά με κάποιον που σπάνια μιλάτε.  Η επικοινωνία με διαφορετικούς ανθρώπους θα ανοίξει τους ορίζοντες και θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Οπότε για τις επόμενες 30 μέρες προσπαθήστε να μιλάτε κάθε μέρα με κάποιον που σπάνια μιλάτε.
 • Απομακρυνθείτε από σχέσεις που σας πληγώνουν.  Να κρατάτε στην ζωή σας ανθρώπους που σας δίνουν κίνητρο και σας ενθαρρύνουν να γίνεται καλύτεροι, που σας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους. Αν έχετε ανθρώπους στην ζωή σας, που δεν κάνουν τίποτα από αυτά, απομακρύνετέ τους και κάντε χώρο για καινούργιους ανθρώπους.
 • Συγχωρέστε δημόσια όποιον αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.  Κάποιες φορές πολύ σημαντικές σχέσεις τελειώνουν άδοξα, εξαιτίας μεγάλων εγωισμών και συσσωρευμένων παρεξηγήσεων. Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, να του την δώσετε και αν χρειαστεί ζητήστε και συγγνώμη.
 • Βγάζετε φωτογραφίες και γράψτε μια παράγραφο από κάτω.  Για τις επόμενες 30 μέρες να παίρνετε μαζί σας μια κάμερα όπου και αν πάτε. Βγάλτε φωτογραφίες και το βράδυ πριν ξαπλώσετε γράψτε από κάτω μια παράγραφο σχετικά με το περιεχόμενο της φωτογραφίας. Θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας στο μέλλον για τις υπέροχες αναμνήσεις που δημιουργήσατε.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News