27χρονος τουρίστας σκοτώθηκε από βέλη απομονωμένης φυλής όταν έφτασε στο νησί τους

21 Νοεμβρίου, 2018 11:54 ΜΜ
More videos

Ένας Αμερικανός ιεραπόστολος πίστευε ότι είχε “κληθεί” για να αλλάξει την προστατευόμενη φυλή που τον σκότωσε με τόξα όταν έφτασε στο απομονωμένο νησί τους στον Ινδικό ωκεανό.

Ο 27χρονος Τζον Άλλεν Τσάου πλήρωσες ντόπιους ψαράδες για να τον μεταφέρουν στην νήσο Βόρεια Σέντινελ μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές στις νήσους Ανταμάν της Ινδίας.

Ο Τσάου ξεκίνησε μαζί με κάποιους ψαράδες και μια βάρκα και μετά συνέχισε μόνος του με ένα κανό για να φτάσει στην περιοχή όπου ζει η συγκεκριμένη φυλή τελείως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Μόλις έφτασε στο νησί όπου απαγορεύεται η άφιξη σε επισκέπτες τα μέλη της φυλή γέμισαν το σώμα του με βέλη αλλά εκείνος συνέχισε να περπατάει.

Στην συνέχεια μέλη της φυλής έδεσαν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του και έσυραν το σώμα του, σύμφωνα με τους ψαράδες που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί.

Η αστυνομία της Ινδίας ανέφερε ότι έχει καταγραφεί το περιστατικό ως δολοφονία από “άγνωστα μέλη φυλής” και άλλα 7 άτομα.

Οι ψαράδες που τον βοήθησαν να μεταβεί στο νησί συνελήφθησαν για τον θάνατο του 27χρονου.

Ωστόσο, τα μέλη της φυλής Σεντινέλ δεν μπορούν να δικαστούν για τον θάνατο του 27χρονου καθώς η επαφή με την φυλή Σεντινέλ και άλλες φυλές που ζουν στο νησί απαγορεύεται σε μια προσπάθεια να προστατευθεί ο τρόπος ζωής των ιθαγενών αλλά και να προστατευθούν από ασθένειες.

Τώρα, ένας φίλος του 27χρονου αποκάλυψε ότι ο Τσάου είχε “αφοσιωθεί” στο να ταξιδέψει στο απομονωμένο νησί και να κηρύξει τον Χριστιανισμό σε αυτές τις φυλές.

Σύμφωνα με τον φίλο του Τσάου, ο 27χρονος σχεδίαζε αυτό το ταξίδι για 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον 47χρονο Νέιλ Μακ Λέοντ, ο Τσάου είχε γυρίσει πρόσφατα από ένα ταξίδι στην Ινδία όπου είχε προσπαθήσει να βρει τρόπους για να φτάσει στο απομονωμένο νησί.

“Γνώριζε τους κινδύνους του να ταξιδέψει εκεί αλλά νομίζω ότι είχε νιώσει κάποιου είδους κάλεσμα”, ανέφερε ο 47χρονος.

“Δούλευε πάνω σε αυτό για 3 χρόνια. Ήταν αφοσιωμένος στο πάει εκεί. Πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

“Υπάρχουν κοντινά νησιά και προσπαθούσε να δημιουργήσει σχέσεις και επαφές που θα τον βοηθούσαν να φτάσει στην νήσο Σεντινέλ.”

“Ήταν ένας αξιαγάπητος χαρακτήρας και ήθελε να βοηθάει τους ανθρώπους. Η απώλειά του είναι πολύ μεγάλη. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη.”

Σύμφωνα με το International Christian Concern, ο Τσάου ήταν ένας Χριστιανός ιεραπόστολος που ήθελε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της φυλής Σεντινέλ.

Η έρευνα για τον Τσάου ξεκίνησε όταν το Αμερικάνικο προξενείο που είχε μιλήσει με την μητέρα του Τσάου επικοινώνησε με την αστυνομία της πόλης Τσενάι.

Ένας άντρας της φυλής Σεντινέλ στοχεύει με ένα τόξο ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής που πέρασε πάνω από το νησί για να ελέγξει αν προκλήθηκαν ζημιές από το τσουνάμι το 2004.

Η φυλή είναι εχθρική σε οποιονδήποτε που θέλει να την πλησιάσει.

Τα μέλη της φυλής Σεντινέλ κυνηγούν στο δάσος και ψαρεύουν στην ακτή του νησιού.

Αεροφωτογραφία της νήσου Σεντινέλ όπου η φυλή ζει εδώ και 55.000 χρόνια.

[dailymail]