26 μοναδικές φωτογραφίες που ρίχνουν τα στερεότυπα του αυτισμού

6 Απριλίου, 2015 11:28 ΜΜ
More videos

«Αυτισμός σημαίνει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα», αναφέρει η μαμά Megan Kuecher που ο γιος της είναι στο φάσμα του αυτισμού.

«Αυτισμός σημαίνει να ακολουθείς ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή από αυτό που νόμιζες, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις ότι όμορφο δεν είναι μόνο αυτό που νόμιζες», αναφέρει η μαμά Amanda Webster.

Οικογένειες μοιράζονται φωτογραφίες των παιδιών τους και περιγράφουν τι σημαίνει για αυτούς ο αυτισμός.

1

Andrea Reynolds

Στην αρχή ο αυτισμός ισοδυναμούσε με τον φόβο στην οικογένειά μας, αλλά όσο περνούσε ο καιρός γινόταν κάτι το φυσιολογικό. Ακόμα και τα πιο ασήμαντα πράγματα, όπως το να δοκιμάσει το μικρό μας ένα καινούριο φαγητό είναι ικανό για να μας φτιάξει τη διάθεση και να θέλουμε να καυχηθούμε στο Facebook.

2

Aimee Heintz

Σημαίνει να βλέπεις τον κόσμο με ένα διαφορετικό ζευγάρι γυαλιά.

3

Erika Strojny Myers

Χρειάστηκαν δεκάδες φωτογραφίες, Εκείνος να διαβάζει ένα βιβλίο σε ηλικία 3 ετών, αν και κανείς δεν του έμαθε να διαβάζει. Κλάμα επειδή ο ήλιος τον ενοχλεί στα μάτια ή επειδή τα αδέρφια του έκαναν φασαρία. Γέλιο. Αγκαλιές. Μαθήματα ποδηλάτου. Μας έχει μάθει τόσα πολλά. Είναι το φως της ζωής μας.

4

Liz O’Neill DeSantis

Η κόρη μας έχει σύνδρομο Down και αυτισμό και αποτελεί ένα μικρό κομματάκι του παζλ. Ο αυτισμός σημαίνει ότι κάποιος είναι πιο ξεχωριστός από τους υπόλοιπους…

5

Bree Beers

Αυτισμός σημαίνει να σου αρέσουν οι κούνιες, το ποδήλατο και οι τσουλήθρες.

6

Nikki Walling

Αυτισμός σημαίνει ότι το παιδί σου μπορεί να γίνει ήρωας.

7

Denisse Edwards

Αυτισμός σημαίνει να εκτιμάτε κάθε ορόσημο, κάθε μπουκιά φαγητού, κάθε λέξη, κάθε φορά που ο γιος μου δείχνει κάτι προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον του, κάθε αγκαλιά, κάθε φιλί. Είχαμε χαρεί πάρα πολύ όταν άρχισε να ανέχεται τα γλειφιτζούρια, γιατί ήταν πολύ σημαντικό. Πραγματικά, κάθε στιγμή ή βήμα μου φέρνει χαρά και ελπίδα.

8

Timil Jones

Στην οικογένειά μας ο αυτισμός ισοδυναμεί με τη συμπόνοια και την υπομονή. Με εμπνέει για να βλέπω τη μοναδικότητα που υπάρχει σε κάθε παιδί, ακόμα και στα «φυσιολογικά» παιδιά.

9

Johannah Maynard Edwards

Αυτισμός σημαίνει να γινόμαστε πιο δυνατοί και να δίνουμε έμφαση σε αυτά που μας δίνουν χαρά.

10

Autumn J

Διαφορετικές οικογενειακές διακοπές.

11

Leah Soderberg

Αυτισμός σημαίνει ότι στιγμές σαν αυτές είναι σπάνιες και πρέπει να τις φυλάμε καλά στη μνήμη μας.

12

Megan Kuecher

Αυτισμός σημαίνει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα ζευγάρια γυαλιά με μεγεθυντικούς φακούς.

13

Karen LaSalle

Στον αυτισμό πρέπει να γιορτάζεις το κάθε επίτευγμα, ακόμα κι αυτά που άλλοι παραβλέπουν, ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το να αγγίζεις την άμμο.

14

Carey Struss Pruett

Αυτισμός σημαίνει ότι μερικές φορές χρειάζεται μία μεγάλη αγκαλιά και όχι μόνο από τη μαμά της. Σημαίνει να καταλαβαίνεις όλα τα μη λεκτικά σημάδια και να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά.

15

Tricia Lewis

Σημαίνει να μην παίρνεις ποτέ μία κοινωνικά αποδεκτή και κατάλληλη απάντηση, αλλά να είναι η ζωή σου γεμάτη όμορφες εκπλήξεις και φως. Επίσης σημαίνει να μη σου αρέσουν τα μωρά, αλλά να αγαπάς άνευ όρων το μικρό σου αδερφό.

16

Amanda Webster

Αυτισμός σημαίνει να ακολουθείς ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή από αυτό που νόμιζες, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις ότι όμορφο δεν είναι μόνο αυτό που νόμιζες

17

Aleana Lopez

Αυτισμός για εμάς είναι να γνωρίζεις ότι δεν θα σε καταλάβουν όλοι, αλλά δεν πειράζει.

18

Nicole Baum

Αυτισμός σημαίνει να μαθαίνεις και να αλλάζεις. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση αλλά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τον γιο μου.

19

Amanda Gutierrez-Taylor

Αυτισμός σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι όπως νομίζατε. Σημαίνει ότι το μονοπάτι που βαδίζετε είναι διαφορετικό από των υπολοίπων. Σημαίνει ότι θα του κρατάω το χέρι και θα τον βοηθάω σε κάθε δυσκολία αντιμετωπίζει και θα είμαι κοντά του σε κάθε επιτυχία.

20

Megan O’Neill

Σημαίνει να χαίρεσαι με κάθε επίτευγμα! Αυτισμός σημαίνει να περνάς δυσκολίες, να αγαπάς τόσο πολύ κάποιον που να πονάς, να ωριμάζεις, να αντιμετωπίζεις αναποδιές, να αποστηθίζεις κάθε διάλογο από μία ταινία, να τρως ελάχιστα φαγητά, να γελάς, να είσαι γεμάτος αθωότητα. Το μέλλον αυτού του παιδιού είναι τόσο λαμπρό που χρειάζεται να φοράει γυαλιά ηλίου, ακόμα και μέσα στο σπίτι.

21

Dympna Calandro

Σημαίνει ότι οι κανόνες είναι κάθε μέρα διαφορετικοί, το φαγητό μένει στο πιάτο και ότι είμαι τόσο τυχερή που γέννησα τον πιο γενναίο Σούπερμαν που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου.

22

Jackelyn Eller

Για εμάς σημαίνει να μην υποθέτεις ότι τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι δυστυχισμένα ή δεν είναι δεμένα με την οικογένειά τους. Ο Ντρου είναι το πιο γλυκό, ευγενικό, το πιο αξιαγάπητο παιδί. Στην καθημερινή μας ζωή, αυτισμός σημαίνει να κολλάς στην πόρτα της εισόδου κάθε μέρα επειδή ο Ντρου έχει εμμονή με τις πόρτες. Ακόμα, σημαίνει να προστατεύουμε το παιδί μας από τους κακεντρεχείς ανθρώπους που έχουν μιλήσει άσχημα για αυτόν επειδή είχε ένα επεισόδιο μπροστά σε κόσμο.

23

Jayne Schroeder

Είναι να τα ζεις όλα δυνατά. Δεν χρησιμοποιεί κανένα φίλτρο για να κάνει τους άλλους να νιώθουν πιο άνετα και δεν απολογείται για τον εαυτό του. Όταν είσαι μικρότερος και η μεγάλη σου αδερφή σου ζητά να τη συνοδεύσεις στον χορό της, είναι φανταστικό. Μπορεί να έχει και σύνδρομο Down και αυτισμό αλλά είναι φοβερός χορευτής, οπότε καμία διάγνωση δεν τον προσδιορίζει.

24

Jess Winter Rivers

Μάθαμε να αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον τρελό κόσμο εντελώς διαφορετικά, να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας να σκέφτονται με έναν μοναδικό τρόπο. Η αγαπημένη μου φράση είναι: «Δεν θα σε άλλαζα για τίποτα στον κόσμο, αλλά θα άλλαζα τον κόσμο για εσένα».

25

Michelle Lora

Πιστεύω ότι αυτισμός σημαίνει να έχεις πολλή υπομονή και να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες προκειμένου να ξεπερνάς εμπόδια. Πιστεύω ότι κάθε παιδί έχει τη δική του ιστορία, είναι μοναδικά και όμορφα με τον δικό τους τρόπο.

26

Jessi Henry

Είμαστε μία οικογένεια με δύο πανέμορφα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και για εμάς αυτισμός σημαίνει αγάπη.

huffingtonpost